به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد علی اکبر معمارزاده افزود: عشایر خراسان رضوی که کمتر از یک درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند، 10 درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.
وی گفت: جمعیت عشایر این استان 31 هزار نفر در قالب شش هزار خانوار می باشد که در صورت حمایت می توانند در تولید گوشت قرمز و سایر فرآورده های دامی نقش موثری داشته باشند.
معمارزاده اظهارداشت: علاوه بر سهم و نقش قابل توجه این بخش در تولید گوشت قرمز استان، پروتئین تولیدی در این بخش از سالم ترین تولیدات است و حمایت از آنان به سود اقتصاد کشور و جامعه است.
وی گفت: جمعیت دام عشایری این استان در مجموع 900 هزار راس و اغلب دام سبک است که از این تعداد 400 هزار راس یعنی 45 درصد آن قابل پروار است که طی سال های اخیر به دلیل خشکسالی ها و وضعیت نامناسب مراتع و حضور دلال ها به صورت نارس و نیم رس با وزن اندک فروخته و کشتار می شود.
معمارزاده میزان گوشت تولیدی عشایر خراسان رضوی را 10 تا 15 هزار تن در سال ذکر کرد و افزود: در صورت کمک به عشایر این استان برای پرواربندی، این رقم به 25 هزار تن در سال می رسد.
وی گفت: سال گذشته با اختصاص 60 میلیارد ریال از محل صندوق مادرتخصصی کشاورزی به این استان و کمک به عشایر، 35 هزار راس از دام سبک قابل پروار عشایر به مرحله پرواربندی رسید و طی چهار ماه 850 هزار تن گوشت افزون بر تولید عادی در این بخش تولید شد.
معمارزاده اظهار داشت: درصورت اجرای کامل این طرح در سال جاری برای پوشش 400 هزار راس دام قابل پروار عشایر این استان، تولید گوشت قرمز در این بخش بیش از 11 هزار تن افزوده می شود./ب