ایرج حسن پور اظهار کرد: سیستان و بلوچستان و هندوستان ارتباط دیرینهی اقتصادی دارند و تجار هندی ۸۰ سال پیش در اتاق بازرگانی استان کارت بازرگانی داشتند و این موضوع نشان دهندهی ارتباط دیرینه هندوستان با جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: با هدف ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی، برنامه ریزیهایی انجام شد تا هیأتی از استان به هندوستان سفر کند و در این سفر به صورت ویژه مذاکراتی با اتاق بازرگانی هندوستان انجام و بخش خصوصی دو کشور نیز مذاکرات دو جانبه و تخصصی در زمینههای کشاورزی و صنعتی برگزار کردند.
حسن پور ادامه داد: با توجه به اینکه هندوستان قطب صنایع نساجی نیز به شمار میرود، بازدیدی از واحدهای صنعتی نساجی در شهر سورات صورت گرفت.
مدیر کل صمت استان یادآور شد: با توجه به اینکه بندر چابهار یک بندر استراتژیک است که میزان تخلیه و بارگیری در آن به بیش از ۸ میلیون تن افزایش پیدا کرده و توان تجاری این بندر بالا رفته است، میتوان از این بندر برای افزایش مبادلات تجاری و سرمایه گذاریهای صنعتی مشترک استفاده کرد.
نایب رییس اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان نیز گفت: در این سفر مذاکرات لازم برای صادرات کالاها بویژه خرما انجام شد و با توجه به نیاز کارخانههای آرد به ژنراتورهای برق، میتوان از توان صنعتی هندوستان استفاده کرد.
محمد علی نشاطی افزود: کشور هندوستان اقتصاد چهارم جهان را در اختیار دارد و نگاه ویژهی ما به این کشور صادراتی است و با توجه به فعال بودن کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ارتباط بندر چابهار با بندر نوارشیدای هند، میتوانیم از این پتانسیل برای جابجایی کالاها بهره برد.