علی هاتف سلمانیان، معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: این پژوهشگاه بیست و پنج سال به فعالیت پرداخته و می توان گفت: هم اکنون شاهد بلوغ اجتماعی پژوهشگاه هستیم و مراحل عبور از ناهنجاری های علمی را گذرانده ایم و با تجربه اندوزی، جمع آوری نیروی انسانی مجرب و ارتقا وسایل و تجهیزات پتانسیل می توانیم طرح های کلان پژوهشی را مدیریت کنیم.
سلمانیان در ادامه و در خصوص مرحله اجرایی شدن طرح های پژوهشی گفت: در اين روند دو مشكل داريم ،نخست بايد در نوع مشتري منابع مالي چرخش ايجاد كنيم و دوم اينكه فرهنگسازی در خصوص اجرایی شدن طرح هاست.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری افزود: با توجه به تحریم ها بحث اجرایی شدن طرح های پژوهشی بیش از پیش مورد ارزیابی قرار گرفت اما اگر در خصوص طرح های پژوهشی که قابلیت تجاری شدن دارند به فرهنگسازی بپردازیم، می توانیم صرف نظر از تولیدات نفتی، به افزایش درآمد، اشتغال به کار جوانان فارغ التحصیل و تجاری سازی محصولات دانش بنیان و ... برسیم.
وی گفت: قرار بود ما در برنامه 5 ساله خودکفا شویم و از عهده تامین درآمدها برآئیم اما زودتر از آنچه می پنداشتیم وارد این مرحله شدیم و امید داریم با همت محققان، تسریع روند حرکت،قانونمندی در گردش تامین منابع مادی، ضابطه مندی، حذف حواشی ... بتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم./ح