رژيم غذايي حداقل 35 درصد در بروز سرطان موثر است و این رقم در زنان به 50درصد می رسد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، يك كارشناس تغذيه با بيان اين مطلب گفت: بسياري از افراد از رژيم غذايي صحيح که حاوي 4 گروه غذايي و مواد مفيد و مغذي مورد نياز بدن در برنامه روزانه است غفلت مي كنند و افرادي كه كمتر از 5 بار در روز ميوه و سبزي مصرف مي كنند بيشتر در معرض خطر سرطان هاي دستگاه گوارش قرار دارند.

قول دردي ميرزاعلي با بیان اینکه آنتي اكسيدان ها و فيبرهاي موجود در مواد غذايي در پيشگيري از انواع سرطان نقش به سزايي دارد افزود:مواد آنتي اكسيدانی نظير كاروتنوئيدها يا رنگدانه هاي گياهي، ويتامين هاي C و E و سلنيوم كه مانع آسيب سلول هاي و بافت ها مي شود مي تواند از بروز تغيير سلول هاي بدخيم جلوگيري كند.

وي خاطرنشان کرد : سبزي هاي برگ سبز و زرد و ميوه هاي رنگي نظير هويج، زرد آلو، طالبي و اسفناج و مركبات، روغن جوان گندم و آفتابگردان، مغزها، غذاهاي دريايي، گوشت و جگر با كاهش راديكال هاي آزاد در بدن در پيشگيري از انواع سرطان نقش عظيمي دارند.

وي به ارتباط مستقيم رژيم هاي پرچرب با سرطان اشاره کرد و اظهار داشت: دريافت مقادير زيادي چربي نظير گوشت قرمز، محصولات لبني پرچرب و كلسترول فراوان باعث افزايش احتمال خطر ابتلا به سرطان روده، سينه و كليه مي شود.

ميرزا علي مصرف ميوه نظير آناناس و سبزي هايي را كه خاصيت ضد التهابي دارند در پيشگيري از بيماري هاي مزمن مرتبط باتغذيه نظير سرطان موثر دانست و گفت : انتخاب ميوه ها و سبزي هاي رنگي (سبز تيره و نارنجي)، مصرف سبزي و ميوه به عنوان ميان وعده، كاهش مصرف غذاهاي پرچرب، (كره، كله پاچه، گوشت قرمز، روغن جامد و سس مايونز) ، طبخ صحيح غذا و پرهيز از مصرف غذاهاي سرخ شده، كاهش مصرف غذاهاي شور و فست فودها و استفاده از نان هاي تهيه شده از دانه كامل و غلات سبوس دار در پيشگيري از سرطان بسيار موثر است./س

برچسب ها: رژیم ، غذایی ، بروز سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.