مرضیه ابهری روان شناس در گفتگو با
خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران تیک را یک حالت عصبی دانست و گفت: انرژی انباشته شده در قسمتی از بدن به صورت تیک دیده می شود که منشا آن خواسته و عواطف سرکوب شده است که اجازه بروز و اظهار نیافته اند.
وی افزود: معمولا تیک با سایر علائم و مشکلات روانی بخصوص خستگی ، ترس، عصبانیت، اختلال در خواب و اشتهای زیاد به غذا همراه هستند.
این روانشناس با بیان اینکه شروع تیک در ابتدا موقت بوده اما در صورت ادامه یافتن و درمان نشدن میتواند دائمی شود، ادامه داد: راه درمان تیک شامل آرام و مساعد کردن اوضاع خانواده کودک مبتلا به تیک ، رفع مشکلات درسی و تطبیق فرزند با مدرسه است که آموزش مهارت های اجتماعی، رفتار درمانی و دارو درمانی نیز در مورد اختلال های شدید مطرح است.
اسدی با تاکید بر اینکه تیک های عصبی حرکتی و صوتی هستند گفت: تیک های حرکتی میتواند در ناحیه سر و صورت، بازو و دست ها رخ دهد، همچون گاز گرفتن لب ها، کشیدن انگشت و همچنین پلک زدن که شایع ترین نوع تیک های حرکتی به شمار می روند.
وی با بیان اینکه تیک های عصبی صوتی را میتوان به صورت رفتارهای نظافتی و وسواسی تقسیم کرد اظهار داشت: درمان تیک ها از طریق دارو یا درمان غیر دارویی انجام می شود که در درمان دارویی بیمار تحت نظر متخصص مربوطه با دارو و درمان را شروع می کند و در روش غیر دارویی بیمار با رفتار درمانی و کنترل اضطراب و استرس خود میتواند بیماری را کنترل کند.