به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی دومین همایش فرصتها و چالشهای کسب و کار در تجارت انرژی الکتریکی(برق)، سيد مهدي درهمي در آستانه برگزاری این همایش در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: بازار بورس برق نيازمند حضور بيشتر بخش خصوصي براي ايجاد رقابت بيشتر و توسعه است.
وي افزود: حضور بخش خصوصي نبايد فقط در شعار خلاصه شود بلكه سياستگذاري و برنامهريزي نخستين و بنياديترين مرحله حضور بخش خصوصي براي رشد بازار بورس برق و انرژي و توسعه اين بخش است.
درهمي با بيان اينكه انحصار انرژي در دست بخش دولتي مانع ازكارايي بخش خصوصي ميشود، خاطرنشان كرد: مادامي كه انرژي در انحصار دولت باشد جايي براي فعاليت خش خصوصي نيست و وقتي كه بخش خصوصي فضاي حركت در مسير انرژي نداشته باشد بازار بورس برق و انرژي به جايي راه نمي يابد.
وي تصريح كرد: شرايط فعلي جامعه شرايط ويژهاي است و در حال حاضر بايد عمده توجه معطوف اقتصاد مقاومتي در انرژي شود؛ تعريف و كاربرد صحيح اقتصاد مقاومتي در حوزه برق و انرژي خود يكي از راههاي مثمرثمر برونرفت از اين تنگناهاي اقتصادي است.
مديرعامل شركت سپاد خراسانرضوي با اشاره به اينكه بايد در روش توليد انرژي تجديدنطر كنيم، اذعان كرد: نيروگاهاي بزرگ براي استفاده بهينه و مصرف صحيح بايد به نيروگاهاي كوچك و مقياس شهري تبديل شود تا به اين وسيله فاصله شبكه توليد و توزيع تا مصرف را به حداقل برسانيم.
درهمي تاكيد كرد: سيستم CHP كه همان توليد همزمان حرارت و انرژي الكتريكي است يكي از موثرترين گامها در مسير ارتقا و بهينهسازي انرژي برق محسوب ميشود.
وي ادامه داد: اگرچه كه ترانزيت برق اتفاق خوشايندي در مسير تعامل با كشورهاي همجوار است اما تا زمانيكه وضعيت داخلي كشور را در حوزه برق و انرژي ساماندهي نكنيم، موفق نخواهيم بود.
مديرعامل شركت سپاد خراسانرضوي با تاكيد بر اينكه بيانات اخير مقام معظم رهبري حاكي از واگذاري سهم عمده امور به بخش خصوصي است، يادآور شد: در مجموع شرايط فعلي مطلوب نيست و بخش خصوصي حضور كمرنگي در عرصه انرژي دارد.
درهمي گفت: بخش خصوصي همواره با مسئوليتپذيري و رقابت بيشتر فعاليت كرده و وجود مقررات و موانع دست و پاگير فضا را براي حضور بخش خصوصي به تنگنا تبديل ميكند.
وي اجرايي شدن قانون هدفمندي يارانهها را فقط در بخش مصرفكنندگان انرژي اثربخش توصيف كرد و يادآور شد: هدفمندي يارانهها د ر بخش توليد و توزيع تاثيرگذار نبوده و فقط بخش مصرف را مديريت ميكند.
مديرعامل شركت سپاد خراسانرضوي خاطرنشان كرد: برگزاري همايشهايي از اين دسته اگر منتج به دستاوردهاي مثبت و كاربردي شود موثر خواهد بود و همايش گفتاري كه منشا اثر و عمل نباشد بيهوده تلقي مي شود.
درهمي تاكيد كرد: اين همايش بايد در بعد فرهنگي و آموزش قوت داشته باشد و به نوعي با عنوان نماد توسعه زمينهساز رفع بحران انرژي توصيف شود.
گفتني است دومین همایش فرصتها و چالشهای کسب و کار در تجارت الکتریکی چهارم و پنجم بهمنماه سال جاری در هتل پردیسان مشهد برگزار میشود./س