مديرعامل شركت مپنا گفت : مشكل كنوني صنعت برق اقتصاد اين صنعت است كه اگر اين بخش اقتصاد محكمي نداشته باشد تداوم پيشرفت ها ميسر نمي شود .

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عباس علي آبادي در چهارمين كنفراس نيروگاه هاي حرارتي كه در دانشگاه شهيد عباسپور برگزار شد گفت: در تكنولو‍‍ژي و فناوري هاي موجود در صنعت برق گام هاي بزرگي برداشته شدهو پيشرفت هاي خوبي داشته ايم و مشكل كنوني ما تكنولوژي نيست .

وي افزود: مشكل كنوني ما اقتصاد صنعت برق است و اگر اقتصاد محكمي نداشته باشيم تداوم پيشرفت ها ميسر نمي شود .

وي با بيان اين كه در همه دنيا صنعت برق با ساير صنايع در ارتباط است اظهار داشت : اگر صنعت برق توانمندي داشته باشيم مي توانيم در ساير بخش ها نيز موفق باشيم .

علي آبادي پارامتر اصلي در صنعت برق را مسئله سوخت عنوان كرد و گفت : 40 تا 43 درصد برق دنيا بر پايه سوخت هاي زغال سنگ است كه پيش بيني مي شود تا سال 2040 همين مقياس را داشته باشيم .

وي با اشاره به تاثير افزايش دلار بر راندمان نيروگاه ها گفت :قبلا كه قيمت نفت ارزان بود توجهي به مسئله راندمان نيروگاه ها نمي شد ولي اكنون كه قيمت نفت به شدت افزايش يافته است مسئله راندمان اهميت وي‍ژه اي پيدا كرده است .

مديرعامل مپنا در ادامه هزينه هاي سرمايه گذاري صنعت برق را در مقابل هزينه خريداري شده برق توليدي از نيروگاه ها را ناچيز عنوان كرد و گفت :55 تا 60 درصد قيمت برق تابع توليد است و ما بقي هزينه ها صرف انتقال و توزيع مي شود.

وي ادامه داد :هزينه سرمايه گذاري براي توليد هركيلووات ساعت برق از طريق نيروگاه گازي 350 تا 400 يورو ، سيكل تركيبي 500 تا 600 يورو ، بخاري 600 تا 800 يورو  است .

همچنين وي ميزان هزينه توليد برق به ازاي هركيلووات ساعت انرژي الكتريكي از طريق نيروگاه آبي را 800 تا 2000 دلار و از طيرق نيروگاه بادي را 1300 تا 2000 يورو عنوان كرد .

مديرعامل مپنا مدت سرمايه گذاري براي احداث نيروگاه بخاري را 5 تا 6سال ، نيروگاه سيكل تركيبي 3 تا 4 سال و نيروگاه گازي را 1.5 تا 2 سال عنوان كرد و گفت : در جهان قيمت تمام شده برق قبل از انتقال و توزيع آن  براي نيروگاه هاي بخاري 2.5 يورو سنت نيروگاه هاي گازي 1.5 تا 1.7 يوروسنت و براي نيروگاه هاي سيكل تركيبي 2 تا 2.2 يورو سنت است .

وي خاطر نشان كرد : اين هزينه ها در حاليست كه برق توليدي از نيروگاه هاي دولتي به ازاي هركيلووات ساعت 6تومان و از نيروگاه هاي خصوصي در حالت ماكسيمم  45 تومان خريداري مي شود .

وي در پايان گفت : تداوم پيشرفت اين صنعت حمايت دولت و مجلس از صنعت برق را طلب كرده و وزارت نيرو و دولت بايد در جهت واقعي شدن قيمت ها گام بردارند./س
برچسب ها: قیمت ، برق ، وزارت نیرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار