به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، جهانشاه صديق در نشست خبري كه برگزار شد، عنوانكرد: عشاير يك جامعه توليدكننده در سطح كشور هستند كه دو چهارم دام كشور را در اختيار دارند و 20 درصد پروتئين مربوط به دام را توليد ميكنند. همچنين 35 درصد صنايع دستي را توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه ميكنند و 5 درصد زمينهاي زراعي را نيز در حوزه فعاليت خود دارند.
وي افزود: سازمان امور عشاير كشور در تلاش است كه زندگي عشاير را ساماندهي كند و در حال حاضر اين ساماندهي را در قالب اسكان و تسهيل كوچنشيني دنبال ميكند.
رييس سازمان امور عشاير كشور بيانكرد: در ارتباط با اسكان يا ادامه به كوچنشيني عشاير، استراتژي اين سازمان ساماندهي عشاير در قالبهاي كوچ و اسكان است زيرا اسكان عشاير يك امر اجباري نيست و هر جا امكان توليد و درآمدزايي در جهت رفاه بيشتر عشاير فراهم باشد اسكان انجام ميشود.
صديق تصريحكرد: براي حمايت از كوچ عشاير، خدماتي را در اختيار آنها قرار ميدهيم و هر جا امكان توليد باشد زمينه را براي آنها فراهم ميكنيم. هماكنون در سطح كشور براي حضور عشاير در فعاليتهاي زنبورداري، پرورش ماهي و زراعت تلاش ميشود.
وي اظهارداشت: عشاير در جريان زندگي و توليد هميشه با مشكل و بحران مواجه بودهاند به طوري كه خشكسالي و بارندگي در زندگي آنها مشكلات زيادي را ايجاد كرده است و ما سعي ميكنيم با مقابله با اين بحرانها، مشكلات عشاير را كمتر كنيم.
رييس سازمان امور عشاير كشور ادامهداد: به طور مثال در خشكساليهاي سال گذشته با استفاده از 70 تانكر سيار، به عشاير آبرساني انجام و 37 هزار دستگاه تانكر ثابت در مناطق عشاير مستقر شد.
صديق خاطرنشانكرد: عشاير در تامين علوفه نيز با مشكلاتي مواجه هستند كه بخشي از نياز به علوفه دام را از طريق علوفههاي وارداتي و بخش ديگر را خود آنها از منابع طبيعي مانند مراتع تامين ميكنند.
وي بيانكرد: خوشبختانه در چند سال اخير به استناد آييننامه ساماندهي عشاير كه دولت در سال 84 تصويب كرد، در طول برنامه چهارم 280 ميليارد تومان از طريق سازمان امور عشاير و 520 ميليارد تومان از سوي ساير دستگاههاي اجرايي، براي ساماندهي و ايجاد زيرساختهاي خدماتي عشاير هزينه شده كه اين اقدامات سرعت خدمتگذاري را به عشاير بيشتر كرده است.
رييس سازمان امور عشاير كشور در پايان از دستگاههاي فرهنگي و آموزشي خواست زمينههاي لازم را براي آموزش عشاير فراهم كنند و همچنين مراكز درماني و بهداشتي توجه بيشتري به عشاير داشته باشند زيرا عشاير هميشه در معرض بحران و بلاياي طبيعي هستند./س