جعفر بای آسیب شناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران
گفت: مواد اولیه در تهیه غذا، آشپز و آداب و رسوم طبخ غذا در نوع ظروف
مصرفی در هنگام طبخ و مصرف غذا، حضور تمام افراد خانواده ،اقوام، آشنایان و
اشخاص دیگر بر حالات روحی و روانی مصرف کنندگان موثر است.
وی در ادامه
با اشاره به تاثیر انواع غذا بر شخصیت افراد افزود: برخی از غذاها شادی و
نشاط آور برخی عامل ناراحتی، هزم وغم، با تاثیر بر شخصیت افراد نقش بسیار
مهمی در مسائل اجتماعی دارند.
بای با اشاره به اهمیت وجایگاه غذا در
جامعه امروز گفت: غذا به عنوان عامل ارتباطی و تقویت روابط میان افراد
خانواده و جامعه با تزریق عشق، محبت، صداقت، گذشت، اتحاد، همکاری، حس انسان
دوستی با تشکیل یک گروه اجتتماعی مناسب و مثبت ، نقش بسیار مهمی در کاهش
آسیب های مختلف دارد.
وی با اشاره به تضعیف فرهنگ استفاده از غذاي
گروهی میان خانواده و آثار مخرب آن بر جامعه افزود: در حال حاضر به دلیل
حضور کم رنگ افراد خانواده درطول 24 ساعت درکنار هم جایگاه خانه به عنوان
محل استراحت فقط در شب، تضعیف و تخریب روابط بین افراد خانواده ،حذف و عده
های غذایی، آسیب های بسیاری را به وجود آورده است.
بای تاکید کرد: غذا
به عنوان یک عنصر تقویت بر روابط خانوادگی، به دلیل مشکلات اقتصادی و
اجتماعی، حذف غذا این عامل ارتباطی، زمینه ایجاد آسیب های اجتماعی مختلف
است.
وی ادامه داد: یکی از عمده ترین دلایل افزایش اختلافهای خانوادگی،
فرو پاشی خانواده ،طلاق، فاصله نسل ها، شکاف اجتماعی، فاصله میان جوانان
با والدین، گسترش آسیب های فردی واجتماعی ، حذف غذا در خانواده است.
بای
در پایان با تاکید بر این موضوع افزود: به طبع انس والفت، ارتباط های مثبت
بین افراد، با آرامش و روابط صمیمانه،کاهش فاصله های نسلی، طلاق و
اختلافهای خانوادگی، با حضور تمامی افراد خانواده ،مصرف غذا های نشاط
آور، اشپزی توسط مادران، زمینه ای برای کاهش آسیب های فردی واجتماعی است./ز