در سیصد و هفتمین جلسه صحن شورای اسلامی شهر تهران حجت‌الاسلام سید محمد آقامیری به بیان سخنانی درباره مسائل مختلف شهر تهران و اقدامات اخیر پرداخت.

  حجت‌الاسلام آقامیری به تحقق وعده‌های شورای شهر و شهرداری در این دوره اشاره کرد و گفت: بسته حمل و نقل عمومی برقی تهران به عنوان یکی از اقدامات مهم، پنجشنبه گذشته افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

وی تاکید کرد که این طرح در راستای توسعه پایدار و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی در تهران است و هدف از آن تجهیز شهر تهران به بیش از ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس، به ویژه اتوبوس‌های برقی، در سال آینده است.

آقامیری افزود: از سال‌ها پیش در سیاست‌گذاری‌های شورای شهر تهران در دستور کار قرار گرفته بود و اکنون نسل جدیدی از اتوبوس‌های برقی وارد خیابان‌های تهران خواهند شد.

آقامیری همچنین به مشکلات و چالش‌هایی که در ابتدای هر طرح بزرگ و جدید پیش می‌آید اشاره کرد و بر لزوم بررسی مسائل مختلفی همچون تاب‌آوری شارژ این خودرو‌ها در ترافیک‌های سنگین تهران، افزایش ایستگاه‌های شارژ، و خدمات پس از فروش خودرو‌ها به ویژه برای رانندگان تاکسی تاکید نمود.

وی در ادامه افزود که باید تسهیلات بانکی مناسبی برای خریداران خودرو‌های تاکسی فراهم شود تا رضایت رانندگان جلب گردد.

آیا تهران آماده زلزله بزرگ است؟

آقامیری به آمادگی تهران در برابر بحران‌ها به ویژه زلزله پرداخت و گفت: «شهر تهران در معرض خطر زلزله است و بر اساس نظر کارشناسان، دوره بازگشت زلزله‌های بالای ۷ ریشتر در تهران حدود ۱۵۰ سال است که اکنون ۱۸۰ سال از آن زمان گذشته و در واقع ۳۰ سال پیش باید چنین اتفاقی واقع می‌شد و الان در دقت اضافه هستیم؛ بنابراین باید زیرساخت‌ها و آمادگی‌های لازم برای مقابله با زلزله‌های بزرگ فراهم شود.»

وی همچنین به اهمیت مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: «ما باید شهر را آماده کنیم تا با حداقل تلفات از زلزله عبور کنیم.»

 آقامیری در ادامه به جزئیات آماری خطرات و وضعیت زلزله در تهران پرداخت و گفت: «در حال حاضر تهران ۴۴۲۰ هکتار بافت فرسوده دارد که جمعیت حدود ۲.۵ میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند. این امر خطراتی را برای شهر به همراه دارد، چرا که در صورت وقوع زلزله، بسیاری از این ساختمان‌ها فرومی‌ریزند و معابر مسدود می‌شوند.»

وی همچنین اشاره کرد که «در ۱۲ سال گذشته، تعداد زیادی از زلزله‌های کوچک در تهران به ثبت رسیده است که نشان‌دهنده فعال بودن گسل‌های این منطقه است. در طی ده سال گذشته هر سال حدود ۹۹ زلزله با بزرگای ۲.۵ ریشتر تا ۴.۵ ریشتر در تهران اتقاق افتاده است که نشان‌دهنده فعال بودن این گسل‌هاست.»

وی افزود: «طبق آمار، در سال‌های اخیر ۱۶ زلزله ویرانگر در جهان رخ داده که تلفات انسانی در یکی از آنها ۲۲۰ هزار نفر بوده است. این آمار نشان می‌دهد که زلزله‌های بزرگ چقدر می‌توانند ویرانگر باشند.»

آقامیری در ادامه به اقدامات انجام‌شده برای مقابله با این بحران‌ها اشاره کرد و گفت: «در این دوره، اقداماتی همچون مقاوم‌سازی ۶۸ پل آسیب‌پذیر در برابر زلزله‌های بالای ۶ ریشتر انجام شده است. معابر شهر تهران باید در شرایط بحرانی همچنان فعال باشند تا تردد در خیابان‌ها مختل نشود. با این حال، تلاش‌های ما هنوز کافی نیست و باید آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم برای آمادگی در برابر زلزله‌ها ادامه پیدا کند.»

وی در پایان سخنان خود، به ضرورت برگزاری مانور‌های بزرگ در تهران و آموزش مردم درباره اقداماتی که در زمان بحران باید انجام دهند، تاکید کرد و گفت: «تهران باید آمادگی کامل برای مقابله با بحران‌ها را داشته باشد و مردم باید بدانند در شرایط بحرانی چه اقداماتی انجام دهند.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار