مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه همزمان با تزریق اتیلن به خط لوله اتیلن غرب، مجتمع پتروشیمی کاویان هم در مدار بهره برداری قرار گرفته است، گفت: کاویان به عنوان تامین کننده خوراک پتروشیمی های مسیر خط لوله اتیلن غرب تاکنون به مرحله تثبیت تولید رسیده است.

عبدالحسین بیات در حاشیه نخستین کنفرانس سرمایه گذاری صنایع تکمیلی پتروشیمی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه پتروشیمی کاویان خوشبختانه به تولید رسیده و در شرایط تثبیت تولید است، گفت: از ابتدای ذی‌الحجه، اتیلن در خط لوله اتیلن غرب تزریق شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه همزمان با تزریق اتیلن به خط لوله اتیلن غرب، مجتمع پتروشیمی کاویان هم در مدار بهره برداری قرار گرفته است، تصریح کرد: کاویان به عنوان تامین کننده خوراک پتروشیمی های مسیر خط لوله اتیلن غرب تاکنون به مرحله تثبیت تولید رسیده است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: بخش بعدی این خط یعنی فاصله بین کرمانشاه تا میاندوآب در سال 92 به بهره‌برداری می‌رسد و فاز سوم آن نیز در سال 94 به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار داشت: بخشی از فاز سوم انشعاب دنا است که پتروشیمی‌های گچساران، ممسنی، دهدشت و کازرون را پوشش می‌دهد و یک واحد در همدان را نیز تغذیه خواهد کرد و انشعابات دیگری نیز در مسیر خود خواهد داشت.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه هم اکنون مجتمع پلیمر کرمانشاه آخرین مراحل راه اندازی را پشت سر می گذارد، بیان کرد: با تزریق اتیلن به خط لوله اتیلن غرب امکان تامین خوراک واحد پلیمر کرماشناه هم فراهم می شود.

وی با یادآوری اینکه پیش بینی می شود امسال در مجموع هشت طرح و پروژه جدید پتروشیمی راه اندازی شوند، تاکید کرد: با به پایان رسیدن دوره تولید آزمایشی این طرح های جدید پتروشیمی افتتاح رسمی خواهند شد.

لازم به ذکر است؛ عملیات اجرایی مجتمع پتروشیمی کاویان در سال 1385 آغاز شده است که با بهره برداری از این واحد پتروشیمیایی علاوه بر تامین خوراک خط لوله اتیلن عرب، سالانه حدود دو میلیون و 180 هزار تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.

معاون وزیر نفت اظهار داشت: خوراک پتروشیمی‌های مسیر خط لوله اتیلن غرب در فاز اول از طریق پتروشیمی کاویان (الفین 11) به ظرفیت 2 میلیون و 180 هزار تن و پتروشیمی مروارید با تولید یک میلیون و 50 هزار تن اتیلن در سال تامین شود.
 
پیش بینی می‌شود با بهره برداری نهایی از خط لوله اتیلن غرب و ساخت 11 مجتمع پتروشیمی در مسیر این خط لوله در مجموع بیش از سه میلیون و 500 تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمیایی ایران افزوده شود.

تصویب طرح و اجرای خط اتیلن غرب و پتروشیمی‌های مسیر آن قریب به 10 سال پیش در حالی آغاز شد که بسیاری از کارشناسان پتروشیمی معتقدند اجرای این خط که تقریبا نمونه مشابهی در جهان ندارد از پشتوانه کارشناسی کافی برخوردار نبوده است.

در واقع گفته می‌شود پیش از تصویب این طرح که تنها نمونه قبلی آن در کانادا و در شرایط بسیار متفاوتی از ایران اجرا شده است، کار کارشناسی مورد نیاز انجام نشده و تنها پس از تصویب طرح برای جمع‌آوری مستندات کارشناسی اقدام شده است./ر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار