فرمانده نیروی دريايی ارتش از رونمایی ناو موشک‌انداز سینای 7 و الحاق دو فروند هواناو جديد به ناوگان نيروي دريايي در روز چهارشنبه هفته جاري خبر داد و گفت: خبر نقض حریم دریایی ایران توسط کشتی‌های آمریکایی، کذب است.

به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، امیر دريادار حبیب‌الله سیاری در نشست خبري صبح امروز که به مناسبت 7 آذر(روز نيروي دريايي) برگزار شده است، در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره آخرین تجهیزات نیروی دریایی اظهار داشت: ان‌شالله در روز چهارشنبه هفته جاري، ناو موشک‌انداز سینای 7 که سازه اصلی و مرحله دومش به پایان رسیده، رونمایی خواهد شد.

* تکذيب ورود کشتي‌هاي نظامي آمريکا به حريم دريايي ايران

وی در ادامه این نشست خبری با رد نقض حریم دریایی ایران در دریای عمان توسط کشتی‌های آمریکایی اظهار داشت: به هيچ يک از ناوهای مربوط به کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای از زمانی که وارد حیطه ما در دریایی عمان می‌شوند تا تنگه هرمز و خلیج فارس اجازه نزدیک به آب‌هاي خود را نمی‌دهیم.

فرمانده نيروي دريايي ارتش با بیان این‌که تمام تحرکات کشتی‌ها در آب‌های آزاد را رصد می‌کنیم، اظهار داشت: این رصد به صورت لحظه‌ای بوده و به هیچ عنوان خط مرزی دریایی ما نقض نشده است.

دریادار سیاری با اشاره به نامه نوشته شده به سازمان ملل مبنی بر عملیات تحريک‌آمیز هواپیماهای آمریکا بر فراز آب‌هاي ایران افزود: تاکید می‌کنم که تمام مرزهای دریایی تحت کنترل ما هستند.

وي در پاسخ به سوال دیگري مبنی بر زمان برگزاری رزمایش نیروی دریایی در سال جاری بیان داشت: ما در طول سال، رزمایش‌های متفاوتی را انجام می‌دهیم و اکنون هم این آمادگی را داریم که رزمایشي را برگزار کنيم، ولی برگزاری رزمایش در سال 91 باید سلسله مراتب خود را طی کند و مسئولین ارتش و ستاد کل نيروهاي مسلح در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کنند.

* رونمايي از ناوشکن "سهند"

فرمانده نیروی دريايی ارتش هم‌چنین از رونمایی مرحله دوم ناوشکن جمهوری اسلامی ایران "سهند" خبر داد و گفت: ما در 29 شهریور 91 سازه اصلی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران "سهند" را با فرمان فرمانده معظم کل قوا به آب انداختیم و پس از گذشت چند روز، مرحله دوم پیشرفت کار این ناوشکن را انجام داده و در روز چهارشنبه از آن رونمایی خواهیم کرد.

وي در خصوص همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه اظهار داشت: ما همکاری‌هایی خوبی با کشورهای منطقه داریم و حتی چند وقت پیش یک کشتی عربستانی را از چنگال دزدان دریایی درآوردیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش هم‌چنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که ناو آمریکایی جدیدی به خلیج فارس اضافه شده است، تدبیر نیروی دریایی در این‌باره  چیست، گفت: ورود اين ناو به دلیل نقص فنی ناو قبلی‌شان بود، لذا جایگزین آن شده است و به نظر ما هیچ تاثیری در بر هم زدن امنیت نخواهد داشت.

* ادامه تلاش آمريکا در راستاي پروژه ايران‌هراسي


دريادار سیاری با اشاره به ادعاي فرمانده ناو آمریکایي مبني بر اينکه هدف از ورود این ناو به خلیج فارس مقابله با تهدیدات ایران است، گفت: هدف از این حرف‌ها ایران‌هراسی است و می‌خواهند بگویند که ارتقای توانمندی ایران، تهدیدی علیه همه کشورها است.

وي تصریح کرد: هدف از ارتقا توانمندی‌هاي جمهوری اسلامی ایران، افزایش توان دفاعی کشورمان بوده و اين موضوع، تهدیدي علیه هیچ کشوری نيست. حضور ما در آب‌های آزاد پیام صلح و دوستی را برای کشورهای منطقه دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر برقراری امنیت در منطقه خلیج فارس اشتباه است، افزود: برقراری امنیت در این منطقه، کاملا در اختیار جمهوری اسلامی ایران است و ثابت شده که هر جا آمریکایی‌ها حضور داشتند ناامنی به وجود آمده است.

* تقدير از عملکرد نيروي دريايي سپاه پاسداران

دریادار سیاری هم چنین تصریح کرد: امروز به لطف خدا، نیروی دریایی ارتش و سپاه در عرصه‌های دریا توان بالايي دارد و به راحتی امنیت منطقه را برقرار می‌کند.

* الحاق هواناوهاي جديد به نيروي دريايي


وي گفت: علاوه بر ناوشکن سهند و موشک‌انداز سینای 7، ما در روز چهارشنبه الحاق دو فروند هواناو کلاس غدير به نيروي دريايي را خواهیم داشت.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه از رونمایی یک فروند هواناو PH7 و SANR6 خبر داد و گفت: در بخش ارتقا مهارت کارکنان برای استفاده از زیردریایی‌ها به یک شبیه‌ساز پیشرفته کلاس غدير دست یافته‌ایم که در روز چهارشنبه به بهره‌برداری خواهد رسید.

دريادار سياري در ادامه از برگزاری همایشي تحت عنوان "توسعه دریایی مکران" مبتنی بر توسعه دریایی سواحل شرق و حضور در آب‌های آزاد در بهمن ماه خبر داد.

 

* تشريح عملکرد نيروي دريايي در جنگ تحميلي

وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن گرامی‌داشت سالروز عملیات مروارید، به تشریح عملکرد نیروی دریایی ارتش در 8 سال دفاع مقدس پرداخت و گفت: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در دو وضعیت ماموریت انجام داد که دفاع از مرزهای آبی و قطع خطوط مواصلاتی دشمن و حفظ سیادت جمهوری اسلامی ایران شامل آن می‌شد.

فرمانده نیروی دريايی ارتش، دفاع از خرمشهر را یکی از بزرگترین دستاوردهای اين نيرو خواند و افزود: دشمنی که قرار بود یک روزه خرمشهر را فتح کند، 34 روز پشت درهای خرمشهر ماند و این مرهون دلاوری‌های تمامی نیروهای مسلح به خصوص نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

دریادار سیاری دفاع از جزایر و سکوهای نفتی و شرکت در عملیات ثامن‌الائمه را از دیگر فعاليت‌هاي نیروی دریایی ارتش در 8 سال دفاع مقدس خواند و گفت: در عملیات‌های بدر و خیبر با به کارگیری هواناوها تلاش بسیار خوبی انجام دادیم که همگی آن‌ها به عنوان سندی پر افتخار در کارنامه ارتش جمهوری اسلامی ایران به ثبت خواهد رسید.

وی عملکرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در عملیات‌های والفجر 8 بسیار پررنگ توصیف کرد و افزود: اولین عملیاتی که با موفقیت انجام شد و پیروزی بسیار بزرگی را برای رقم زد عملیات مروارید بود که از 10 آبان شروع و در 7 آذر به پایان رسید و طی سه مرحله عملیات ماموریت خود را با موفقیت انجام داد.

فرمانده نیروی دريايی ارتش با اشاره به شکست دشمن در عملیات مروارید از انهدام دو پایانه نفتی دشمن در این عملیات یاد کرد و افزود: اتفاق سوم در عملیات مروارید، محاصره دریایی دشمن و حذف نیروی دريايي دشمن بود.

دريادار سياري با بیان اینکه زمانی کشورهای ابرقدرت با تمام توان به دنبال جایگزین کردن تجهیزات مدرن به جای تجهیزات از بین رفته صدام بودند، اظهار داشت: اگر این کمک‌ها نبود دشمن بعثی همان روزهای اول با شکست بزرگی مواجه می‌شد. با همین حمایت‌های غرب، دشمن بعثي به دنبال این بود که از ورود و خروج کشتی‌ها در بندر امام(ره) جلوگیری کند تا چرخه اقتصادی مملکت با مشکل روبه رو شود.

وي ادامه داد: اما نیروی دریایی موفق شد نزدیک به 8 هزار کشتی دریایی را اسکورت کند که فقط 259 کشتی از مجموع 8 هزار کشتی آسیب دیدند که این آمار، آمار بسیار اندکی است.البته فقط 20 فروند کشتی از مجموع 259 کشتی آسیب کلی دید و بقیه نجات پیدا کردند.

فرمانده نیروی دريايی ارتش در ادامه نشست خبری خود به وضع کنونی دریا و آینده دریا اشاره کرد و گفت: حدود یک سوم از مرزهای ما را مرزهای دریایی تشکیل می‌دهند؛ لذا کشور ما یک کشور دریایی است و باید با اقتدار و قدرت لازم در این عرصه حضور داشته باشد.

دريادار سیاری با بیان این که برای بهره‌گیری از قدرت کافی، باید از تمامی امکانات موجود بهره بگیریم، بیان داشت: بهره‌گیری از قدرت کافی، سه رکن دارد که یک رکن آن نظامی، رکن دیگر تجاری و رکن سوم توسعه علم و صنعت کشور است که اقتدار دریایی را به ارمغان می‌آورد.

وی اقدامات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه دریا خوب و موفقیت‌آمیز توصیف و تصریح کرد: وسعت منطقه گشت نیروی دریایی، بيش از 2 میلیون و 100 هزار کیلومتر مربع است که برنامه‌ها و اهداف بسیار خوبی را در این بخش انجام داده‌ايم و در ادامه نيز انجام خواهیم داد.

* 110 مورد درگيري شديد با دزدان دريايي


فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقتدار این نیرو در برخورد با دزدان دریایی تصریح کرد: ما اکنون نزدیک 2500 فروند کشتی تجاری را اسکورت کرده و بيش از 110 مورد درگیری شدید با دزدان دریایی داشته‌ایم، که در اکثر موارد موفق به فراري دادن آن‌ها و یا نابودی‌شان شده‌ایم.

دريادار سياری با یادآوری پهلو گرفتن ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بندر سودان خاطرنشان کرد: این عملیات نیز به مانند بقیه عملیات نیروی دریایی ارتش آثار و نتایج مثبتی را بر نیروهای مسلح در کشور بر جای گذاشته است.

انتهاي پيام/ش
برچسب ها: موشک ، فرمانده ، ارتش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار