به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت راه وشهرسازي، علي نيكزاد در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در اين آزمايش دوساختمان بر روي ميز لرزه نگاري قرار گرفتند كه زلزلههايي با ميزان درجه متفاوت بر آنها وارد ميشود و يكي از اين ساختمانها با موادي كه توسط مركز تحقيقات تهيه شده است پوشش داده شده است تا ميزان مقاومت آن مورد ارزيابي قرار گيرد.
وي اظهار داشت: در كشور 21 ميليون و 600 هزار واحد مسكوني وجود دارد كه تعداد قابل توجهي از آنها قبل از سال 1372 ساخته شدهاند و آيين نامه 2800 مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي در خصوص مقاوم سازي در برابر زلزله در آنها رعايت نشده است.
وزير راه و شهرسازي بيان كرد: مركز تحقيقات در آزمايشهاي خود به دنبال اين است كه با تهيه موادي كه ساختمانهاي غير مقاوم سنتي با آن پوشش داده ميشود بتواند در برابر زلزله مقاومت داشته باشد و تخريب اتفاق نيافتد.
نيكزاد گفت: در دو ساختمان ساخته شده به صورت سنتي، ديوارهاي يكي از اين ساختمانها با مواد تهيه شده پوشش داده شده است و دستگاه، زلزلههاي مشابه آوج (قزوين) و ورزقان را به آنها وارد كرد و آزمايش نشان داد كه با استفاده از مواد طراحي شده ساختمانهاي سنتي نيز تا هفت ريشتر مقاومت خواهند داشت.
وي تاكيد كرد: از مردم تقاضا داريم تا با رعايت قوانين، آيين نامههاي ساخت مسكن شاهد كمترين خسارت در زمان وقوع زلزله باشيم.
در ادامه وزير راه و شهرسازي از جزئيات طرح جديد مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي در خصوص تراكت بندي راهآهن و كوره آتش براي سنجش ميزان مقاومت مصالح در برابر حرارت و آتش سوزي مطلع شد.
ذكر اين نكته ضروري است كه براي سنجش زلزله دستگاه شتاب نگار توسط متخصصان داخلي طراحي و ساخته شده است.
بر اساس برنامه پنجم توسعه تعداد دستگاههاي شتاب نگار كشور بايد به 3000 دستگاه برسد كه در حال حاضر 1200 دستگاه وجود دارد و با محدوديتهاي اعمال شده اين دستگاه در داخل با مزيتهاي قابل توجه نسبت به مشابه خارجي و با هزينه نزديك به يك دهم مي تواند به توليد برسد./عب