![ترامپ: معامله با ایران و چین ممکن است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339192_610.jpg)
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به دسترسي كامل خانه هاي بهداشت به جمعيت روستايي در استان خوزستان، كار شناسايي بيماران ديابتي بالاي 30 سال از سال 1383 شروع شده است و معاينات لازم بر روي افراد شناسايي شده انجام شده و اگر شخص داراي عوامل خطرساز بوده است جهت درمان و كنترل و انجام آزمايشات به پزشكان ارجاع داده شده اند.
دكتر مهدي اقتصاد ادامه داد: با توجه به بررسي ها و تحقيقات صورت گرفته، در روستاهاي استان بطور متوسط 4 درصد جمعيت بالاي 30 سال مبتلاي به ديابت هستند در حالي كه متوسط كشوري 3 درصد مي باشد.
وی افزود: در نقاط شهري مراجعه مستقيم به مردم وجود ندارد و اين امر با اجرايي شدن پزشك خانواده و تكميل پرونده هاي الكترونيك سلامت افراد امكان پذير خواهد بود، ولي تحقيقات پراكنده اي كه صورت گرفته است نشان دهنده اين امر است كه در كشور حدود 7 درصد جمعيت و در بعضي نقاط تا 10 درصد مردم مبتلاي به ديابت قندي مي باشند و حدود 90 درصد افراد ديابتي به نوع 2 مبتلا هستند.
رئيس مركز بهداشت استان خوزستان ضمن بيان اين مطلب كه متاسفانه سن ديابت پايين آمده است و موضوع به خوبي قابل مشاهده است، گفت: از مهمترين دلايل اين اتفاق مي توان به كم تحركي به دليل شهرنشيني و صنعتي شدن به ويژه در ميان كودكان اشاره كرد. كودكان در گذشته تحرك و فعاليت بيشتري داشته اند ولي در حال حاضر تفريح و فعاليت كودكان فقط نشستن پاي كامپيوتر است كه اين كم تحركي افزايش وزن را بدنبال داشته و دارد.
وی افزود: تغيير خوراك و ذائقه مردم مخصوصا در سنين پايين از ديگر عوامل پايين آمدن سن ديابت بوده است. فست فودها، غذاهاي چرب و خوراكي هايي مانند پفك و چيپس از جمله موادي هستند كه متاسفانه به جاي ميان وعده هاي سالم مانند ميوه ها مصرف مي شوند كه در نتيجه افزايش وزن و ميزان چربي بدن را در پي خواهند داشت.
20درصد کلاس اولی ها داراي اضافه وزن هستند
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه جندي شاپور اهواز گفت: يكي از عادت هاي غلطي كه بين مردم رايج شده اين است كه كودك در سنين پايين هر چه مي خواهد بخورد و هنگامي كه بزرگ شد آن وقت خوراك خود را كنترل كند، در نتيجه اين باور غلط، بر طبق آمارهاي موجود حدود 20 درصد بچه هايي كه وارد دبستان مي شوند داراي اضافه وزن هستند.
اقتصاد گفت: كار آموزشي بايد از سنين پايين تر شروع شود و به همين دليل 5 سال متوالي از سال 2009 تا 2013 شعار روز جهاني ديابت حول محور آموزش بوده است.
وي در پايان گفت: تا كنون حدود 4 ميليون ديابتي در كشور شناسايي شده اند و تقريبا همين تعداد يا كمتر يا در معرض ديابت قرار داشته و يا از بيماري خود بي اطلاع هستند كه جمعيت اين افراد در حال افزايش است كه اين موضوع بسيار نگران كننده است./ع2