به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران فرار در جوامع به معنای ترک کردن خانواده بدون اجازه والدین و نوعی واکنش نسبت به شرایطی است که برای فرد غیر قابل تحمل و یا درک بوده بیان شده است.
اغلب این فرارها از شهرهای پرجمعیت به شهرهای دیگر و یا بالعکس است و فرار به کشورهای دیگر ناچیز است.
خشونت در خانواده و جامعه از عوامل زمینه ساز و کلیدی فرار از خانه است.
امان قرایی مقدم کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به خود فرد به عنوان عامل موثر در این پدیده افزود: فرار از خانه در بعد فردی معطوف به عدم تعادل شخصیتی و اختلال و سلوک رفتار است که شخصیت های ضد اجتماعی، خودشیفته، هیستریونیک (نمایشی ) از این دسته اند.
وی در ادامه با تاکید بر نقش خانواده بیان کرد: به اعتقاد صاحب نظران و کارشناسان اجتماعی، خانواده در شکل دهی به زندگی و رفتار فرد تا حد زیادی موثر است. اگر خانواده با مشکلات و آسیب های عدیده مواجه باشد روند جامعه پذیری اعضای خانواده مختل می شود.
* عامل اصلی فرار از خانه امان قرایی مقدم با توجه به نقش الگوسازی جامعه تصریح کرد: ناتوانی نهاد خانواده ها در کنترل این پدیده به نوعی در جامع ارتباط دارد، نهاد قدرت در سیاست گذاری و قانون گذاری با توجه به ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند به خانواده های ناتوان کمک کرده و آنان را از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ارتقا دهد.
وی اظهار داشت: خانواده و جامعه به عنوان دو یار کمکی می تواند با سیاست گذاری های مناسب سبب اعتماد به نفس، خود باوری و شکوفا شدن استعدادها شوند چرا که جامعه ایرانی نیازمند نیروی متخصص و پویا در تمام عرصه هاست.
گفتنی است آینده سازان جامعه جوانانند پس بیاییم آنها را درک کنیم و آرامش را در بین آنها حکمفرما کنیم تا شاهد آینده روشن کشورمان باشیم./ل