محمد حسین فاتحی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارن، با بیان اینکه افزایش بی رویه ی بهای ارز درروزهای اخیر موجب شده تا بهای ارز، ازمرز بین المللی بگذرد گفت: عرضه ی ارز از سوی بانک مرکزی در اوضاع کنونی و به شکل مدیریت شده میتواند بخش مهمی ازتقاضای ارز را جبران و نوسانات شدید قیمت ها را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه با وجود کشورهای صادرکننده ارزی تعدیل نرخ ارزامری دشوار است، گفت: خرید و فروش اوراق مشارکت موجب شده تا ارزبا واحد پولی سایر کشورها دستخوش تغییراتی بشود و به ایجاد تنش و نوساناتی در بازاهای سرمایه منجر شود که این امر به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بازار داخلی تاثیرگذار خواهد بود.
فاتحی همچنین در ادامه افزود: یکی از مشکلات افزایش عرضه ی ارز بوجود آمدن دلال بازی و رانتی بازی در داخل و خارج از کشوراست که موجب میشود تا برخی از افراد سودجو از فرصت پیش آمده سوء استفاده کرده وبا فروش ارز با قیمت بالا به کشورهای خارجی علاوه بر دستیابی به سود کلان به خروج ارز از کشور اقدام کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید براینکه یکی از اهداف تاسیس بورس ارز شفاف سازی نرخ ارز و نیز از بین بردن بازار کاذب دلالان و خرده فروشان است تصریح کرد: دولت باید مداخلات خود در زمینه بورس ارز را به صورت غیرمستقیم و از طریق ورود دربازارهای غیر رسمی چون بازار سرمایه و بورس اوراق بهادارانجام داده و با نظارت و کنترل، امور مربوط به بازار ارز را به بخش خصوصی واگذار کند.
وی با بیان اینکه بی ثباتی در نرخ ارزو نوسانات موجود در بازار ارزی عامل بی انگیزگی در تولیدکنندگان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی و لطمه زدن به فعالیت های اقتصادی آنان میشود، متذکر شد: دولت باید با اتخاذ تمهیداتی به متعادل کردن نرخ ارز و مهار مشکلات در مسیر بازار ارزی و همچنین تثبیت نرخ ارز تلاش کند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه بورس ارز مکانی برای گسترش مبادلات ارزی با سایرکشورها و نیز بهره گیری از دانش و تخصص کارشناسان خبره و فعالان اقتصادی است،خاطرنشان کرد: بورس ارز باید با برقراری روابط گسترده با بازارهای جهانی ضمن خرید و فروش ارز با دیگر کشورها به تعدیل قیمت و نیزعرضه آن کمک کند./س