به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ پنیرك از نظر گیاه پزشكی در گروه گیاهان تسكین دهنده طبقه بندی می شود. پنیرك به خاطر داشتن موسیلاژ خاصیت تسكین دهنده دارد؛ هرچند كه سایر تركیبات موجود در این گیاه از جمله فلاوونوییدها و آنتوسیانیدین ها نیز در این خاصیت نقش دارند. خواص دیگر این گیاه شامل خاصیت ادرار آور، تب بر و ملین می باشد. این گیاه در درمان عفونت های خفیف می تواند مفید باشد. تأثیر آن در درمان سرماخوردگی تأیید شده است، كه بدین منظور به صورت چای و یا دمكرده می تواند مصرف شود.
اثرات مهم استفاده گياه پنيرک:
دم کرده ی گل ها به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان ضد نزله(زکام) و تورم دهان و گلو مصرف می شود. از سویی چون دارای خاصیت قابض ضعیف است، تا حدی به عنوان ضداسهال عمل می کند.
در طب عوام از خوراکی آن، به منظور مشکلات مثانه و به صورت ضماد موضعی در التیام زخم ها استفاده می شود. از رنگ آن(آنتوسیانین های آن)، برای مواد غذایی استفاده می شود.
مصرف پنيرک بر قسمتهاي مختلف بدن از جمله سيستم گوارش، سيستم تنفس، پوست و کليه تاثير مثبت دارد
مهمترین اثرات گزارش شده گل پنیرک:
ضد درد، ضد التهاب، ضد عفونی کننده، قابض، ملین، ادرار آور، خلط آور و مقوی رحم.
نکته: افرادی كه سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرك احتیاط نمایند. بیماران مبتلا به دیابت و یا افرادی كه بدنشان به تغییرات قند خون حساسیت نشان می دهد، باید با توجه بیشتری این گیاه را مصرف نمایند، زیرا ممكن است سبب كاهش قند خون گردد./عط