به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رئيس مجلس شوراي اسلامي در جلسه شورای اداری استان قم که پیش از ظهر امروز (دوشنبه ۱۳ شهریور) برگزار شد در سخنانی به مولفههای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی باید نگاه درونی به اقتصاد کشور داشته باشیم که یکی از مولفههای آن استفاده از ظرفیتهای مردمی در اقتصاد کشور و افزایش آن در راستای واگذاری امور به مردم در حوزههای مختلف است که زمینههای آن باید از سوی تمامی مسوولان در حوزههای صنعت، کشاورزی، دامداری و فرهنگی فراهم شود.
وي در ادامه افزود: یکی دیگر از مهمترین مولفههای اقتصاد مقاومتی خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی است که این مساله باید سازماندهی شده و از واردات محصولات استراتژیک کشاورزی خودداری شود.
وی ادامه داد: در راستای جلوگیری از واردات محصولات کشاورزی رهبر انقلاب همواره تاکیداتی را به دولت نهم و دهم داشتهاند که در برخی موارد دستورات معظمله محقق شده و در مواردی نیز نسبت به این مساله از سوی دولت کوتاهی شده است.
وی در ادامه سخنانش به پایینبودن نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی دولت اشاره کرد و گفت: اگر میخواهیم از کشاورزی حمایت کرده و در آینده شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد کشور باشیم باید از محصولات استراتژیک کشاورزی به خصوص گندم حمایت شده و وزارت جهاد نیز آمارهای درستی درخصوص میزان تولید و ذخیره این محصول در سیلوها ارائه دهد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور با اشاره به اینکه توجه به موسسات تحقیق و توسعه یکی دیگر از مولفههای اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: توجه به موسسات تحقیق و توسعه و استفاده از تمامی ظرفیتهای داخلی کشور درخصوص رسیدن به پیشرفتهای اقتصادی یکی دیگر از مهمترین مولفههای اقتصاد مقاومتی است که باید از ابتکارات درونی و نوآوریهای کشور درخصوص رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی بهرهگیری شود.
رئیس قوه مقننه با بیان این که باید ظرفیتهای اقتصادی موجود در کشور را بالفعل کرده و از آنها استفاده کنیم، گفت: یکی از راههای تحقق این امر استفاده مناسب از تسهیلات بانکی است که در سال گذشته این تسهیلات به صنعت اختصاص داده نشد و کشور را با مشکلاتی روبهرو کرد که البته مجلس نیز پیگیر این موضوع جهت رفع مشکلات صنعتگران خواهد بود.
لاریجانی اظهار داشت: مدیران دولتی و دستگاههای اجرایی باید در شرایط اقتصادی موجود و با توجه به تحریمها فقط به منابع مالی متکی نبوده و برای برون رفت از مشکلات به دنبال ایجاد منابع جدید باشند.
وی افزود: یکی از مزیتهای استان قم نزدیکی به تهران است که باید از این فرصت استفاده شده و مطالعاتی درخصوص زمینههای سرمایهگذاری در استان قم انجام شود که استفاده از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی یکی از آنهاست.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در کشور ما سرمایههای سرگردان بسیاری وجود دارد که باید با ایجاد علاقهمندی در سرمایهگذاران از سرمایههای آنها برای پیشرفت استان استفاده شود.
وی با بیان این که یکی دیگر از ظرفیتهای موجود برای پیشرفت استان قم استفاده از سرمایههای شیعیان کشورهای مختلف است یادآور شد: در اطراف کشور ما شیعیان و سرمایهداران بسیاری وجود دارند که علاقهمند به سرمایهگذاری در مراکز شیعی و شهرهایی نظیر قم هستند که باید با آنها مذاکره کرده و زمینههای سرمایهگذاری را در جهت توسعه و پیشرفت استان قم فراهم کنیم.
رئیس قوه مقننه با بیان این که یکی دیگر از ظرفیتهای موجود برای سرمایهگذاری در قم استفاده از اوراق مشارکتهای مردمی است افزود: استفاده از اوراق مشارکتهای مردمی در توسعه اقتصادی استان موثر بوده و مدیران استانی باید پروژههایی را تعریف کنند که در آنها از اوراق مشارکت استفاده شود البته این مساله بدهیهایی را برای دولتهای بعدی ایجاد میکند اما در این شرایط ضروری است.
لاریجانی با اشاره به این که هنرمندان قشر مظلوم این استان بوده و همواره مظلوم واقع شدهاند تصریح کرد: هنرمندان در قم مظلوم قرار گرفتهاند که باید از ظرفیتهای هنری آنها در جهت توسعه و پیشرفت قم استفاده شود.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: یکی از شاخصهایی که در توسعه استان قم موثر است زیباسازی این شهر بوده و بسترهای لازم برای رونق اقتصادی این استان را فراهم میکند که در این خصوص استفاده از ظرفیتهای هنری هنرمندان این استان و نیز حمایت از آنها در این مهم اثرگذار خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش به بررسی لایحه جامع منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در کمیسیون کشاورزی اشاره کرد و افزود: با توجه به این که عمدهترین مشکلات کشاورزان نشأت گرفته از استفاده نامناسب از منابع و ظرفیتها در این بخش است اظهار داشت: لایحه جامع منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال حاضر در کمیسیون کشاورزی مجلس در دستور کار قرار دارد که تصویب و اجرای صحیح آن بسیاری از مشکلات کشاورزان در استفاده از زمین و منابع طبیعی را کاهش خواهد داد.
رئیس قوه مقننه در ادامه با انتقاد به این که براساس شواهد موجود از مراکز مذهبی، مساجد و حسینیههای این استان قبوض دریافت میشود، یادآور شد: براساس قانون دریافت قبوض آب، برق و گاز از حسینیهها و مساجد کشور ممنوع بوده و مدیرانی که نسبت به اخذ مبالغ این قبوض اقدامی انجام دهند متخلف شناخته شده و با آنان براساس قانون برخورد خواهد شد.
لاریجانی تصریح کرد: براساس اطلاعات واصله برخی دستگاههای اجرایی بدهیهایی به آستان مقدس حضرت معصومه دارند که از آنها می خواهم تا هر چه سریعتر نسبت به پرداخت بدهیهای خود در جهت توسعه استان اقدام کنند.
وی در ادامه سخنانش به تحریمهای اعمال شده از سوی برخی کشورهای غربی علیه کشورمان اشاره کرد و افزود: تحریمهایی که از سوی کشورهای غربی علیه ما اعمال شده جدی است که در این مقطع باید از منویات رهبر معظم انقلاب پیروی کرده و از سرمایههای داخلی در جهت خنثی کردن توطئههای دشمنان استفاده کنیم.
لاریجانی تصریح کرد: در گذشته پیشرفتهای قابل توجهی در استان قم انجام شده اما کاستیهایی نیز وجود داشته است که با توجه به سیستم اداری در کشور در سالهای اخیر این کاستیها برطرف شده و نقایص موجود در استان قم در زمینههای مختلف با شیب تندی در حال پیگیری است.
نماینده مردم قم در مجلس به رفع شدن مشکل آب شرب شهرستان قم در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: با پیگیریهای انجام شده مشکل آب شرب شهرستان قم برطرف شده است.
وی ادامه داد: در دورههای گذشته به دلیل تصمیمات کارشناسی نشده مسوولان قصد اجرای طرح حرم تا جمکران را داشتند که این طرح با مشکلاتی در اجرا روبهرو بود اما با پیگیریهای انجام شده این مشکل برطرف شده و موانعی که بر سر راه آن وجود داشت و نیز کار کارشناسی بر روی این طرح برطرف شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: شهرداری قم میتواند از طریق استفاده از اوراق مشارکت طرحهای خوبی در این شهرستان اجرا کرده و به توسعه و پیشرفت این شهر کمک کند.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: با توجه به وجود مشکلاتی در حوزه دامداریهای برخی از آنها قابل پیشبینی و برخی نیز غیرقابل پیشبینی بود که این اتفاقات نباید فقط به تحریمها نسبت داده شود بلکه باید تدابیر ویژهای در حوزه اقتصادی کشور اندیشیده شود.
لاریجانی اظهار داشت: با مشکلات موجود در حوزه بهداشت و درمان ظرفیتهای خوبی برای توسعه بهداشتی و درمانی شهرستان قم ایجاد شده که باید از ظرفیتهای موجود نیز در این حوزه به نحو مطلوبی استفاده شود که یکی از این مشکلات تعویق در بهرهبرداری بیمارستان تامین اجتماعی قم است که میبایست هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: در سالهای اخیر حرکتهای خوبی برای تاسیس دانشگاهها ایجاد شده و مجلس همکاریهای خوبی در این خصوص با دولت و مراکز علوم پزشکی انجام داده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش حوزههای علمیه در بسط و گسترش فرهنگ اسلامی اشاره کرد و افزود: مجلس هشتم و نهم تدابیر خوبی برای گسترش حوزههای علمیه ایجاد کرده و در بودجه نیز برای آبادانی حوزههای علمیه قم ردیفهایی تعیین کرده است زیرا ما معتقدیم حوزههای علمیه تاثیر بسزایی در گسترش فرهنگ اسلامی دارد و باید به زیربناهای فرهنگ اسلامی در کشور توجه شود.
وی در ادامه به استفاده از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی برای صنعت اشاره و تاکید کرد: استفاده از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی برای توسعه اقتصادی در صنعت ضروری است که البته به بخش کشاورزی نیز باید توجه شده و از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی در این حوزه نیز استفاده شود.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: در استان قم تعدادی شهرک صنعتی وجود دارد اما از ظرفیتهای آنها در حد قابل قبولی استفاده نمیشود به طوری که نیمی از آنها یا تعطیل شدهاند و یا با نصف ظرفیت موجود فعالیت میکنند که دولت باید به آنها رسیدگی کرده و منابع لازم را در اختیار آنها قرار دهد.
رئیس نهاد قانونگذاری، وضع گرانی در کشور را نقطه آسیبپذیر دانست و افزود: با توجه به وضع موجود در گرانی کالاهای اساسی مردم ناراضی بوده و از قیمتها رضایت ندارند که باید برای آنها چارهای اندیشیده شود.
لاریجانی گفت: مهمترین علت در گرانی کالاهای اساسی افزایش نقدینگی و رکود بخش تولید در کشور است که باید با رونق صنعت و توجه به کشاورزی و دامداری این مشکلات کاسته شده و از رشد بیرویه نقدینگی نیز جلوگیری شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به تحولات اخیر در سوریه اشاره کرد و گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران همواره در قبال سوریه روشن و شفاف است به طوری که ما خواهان اصلاح امور به صورت دموکراتیک در سوریه هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خواهان اصلاح امور در سوریه به دست مردم این کشور است و با استفاده از سلاح و کشتار مردم در این کشور مخالف بوده و خواهان همگرایی سیاسی بین طرفهای درگیر در سوریه هستیم.
لاریجانی در پایان سخنانش به برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران اشاره کرد و گفت: برگزاری این اجلاس نشاندهنده تاثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای عضو جنبش و همین طور منطقه است که سخنان رهبری نیز مهر تاییدی بر آن زده است.
انتهاي پيام/س2