سيد عليرضا قهاري رئيس انجمن مفاخر معماري ايران به خبرنگار
حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران گفت: روز جهاني مساجد باعث شده تا معماران بر روي معماري مساجد به صورت ويژه كار كنند.
وي افزود: معماري مساجد نمادي از فرهنگ و تمدن اسلامي بوده و در طول قرن ها همواره مساجد باشكوه ساخته ميشد و مورد استقبال مردم قرار ميگرفت.
قهاري تصريح كرد: سير و تحول ساخت مساجد در كشورهايي كه داراي فرهنگ و تمدن هستند به خوبي نمايان بوده و حتي در سرزمين هاي جديد ساخت مساجد نيز نشان دهنده گسترش تمدن اسلامي است.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران بيان كرد: اولين نماد معماري در كشورهاي اسلامي مساجد هستند و در كشوري همانند ايران با فرهنگ و تمدن چندين هزار ساله بهترين و با شكوه ترين تفكر معماري بر روي مساجد متمركز مي شده است.
وي اظهار داشت: در يكصد سال اخير به دليل گسستگي فرهنگي همواره اين خطر وجود دارد كه جوامع در برابر فرهنگ هاي بيگانه مورد تهديد قرار بيگرند به ويژه در زمينه معماري كه بايد با آگاهي و با استفاده از سبك هاي مختلف اين تهديد تبديل به فرصت شود.
قهاري تصريح كرد: امروزه در بسياري از كشورهاي جهان معماري مساجد داراي رونق بوده و با استفاده از تفكر جديد و تلفيقي از معماري و فرهنگ گذشته مساجد را ميسازند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران افزود: متاسفانه در كشور ما چند دليل براي دور ماندن از معماري فاخر مساجد وجود دارد كه ميتوان از جمله به تعدد مراكز تصميم گيري ساخت مساجد اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: در مورد معماري مساجد نيز هيچگونه نظارتي از سوي سازمان هاي تخصصي و دانشگاهي صورت نميگيرد.
قهاري بيان كرد: با توجه به آنكه ساخت مساجد بر دست مردم بوده از نظر مكان يابي، طراحي و معماري مساجد نظارت شايسته اي از سوي مسئولين صورت نميگيرد به همين دليل شاهد افول معيارها و شاخصهاي لازم براي ساخت مساجد هستيم.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران تاكيد كرد: حتي گاهي اوقات كه شاهد ساخت مساجد از سوي دستگاه هاي دولتي هستيم تفكري كه باعث رونق معماري مساجد شود نيستيم.
وي اظهار داشت: امروزه ميتوان با تلفيق معماري گذشته و معماري معاصر به طرح هاي جديد در زمينه ساخت مساجد دست يافت./ي2