به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاارن به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، 'وجیه اله جعفری ' با ابراز تاسف از وقوع زلزله در شهرهای آذربایجان شرقی گفت: بلافاصله پس از پیگیریهای لازم را در خصوص بروز تلفات یا خسارات احتمالی در معادن انجام دادیم كه پس از بررسیها مشخص شد این حادثه، خوشبختانه هیچگونه تلفاتی در معادن استان به دنبال نداشته است.
وی با بیان اینكه فعالیت یكی از مجموعههای فرآوری مس در این استان از نگرانیهای جدی پس از وقوع زلزله بود، توضیح داد : خوشبختانه این مجموعه فرآوری كه در بخشهایی از آن اسید مورد استفاده قرار میگرفت استاندارد و دارای ساختاری ایمن بود و خوشبختانه پس از وقوع زلزله هیچ گونه نشتی یا خرابی در آن دیده نشد.
وی به فعالیت چند معدن ذغال سنگ در منطقه كلیبر در نزدیكی محل وقوع زلزله اشاره كرد و گفت: طی دو سال اخیر این معادن از نظر ایمنی مورد بازرسی قرار گرفتند و اقدامات لازم برای افزایش سطح ایمنی و رعایت استانداردها در این معادن نیز صورت گرفت .
جعفری در ادامه با ابراز همدردی با خانوادههای داغدار و زلزله زده این استان، ازخداوند متعال برای بازماندگان صبر مسئلت كرد.
* 300معدن فعال در استان آذربایجان شرقی وجود دارد
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی نیز در مورد اقدامات صورت گرفته پس از وقوع زلزله نیز گفت: در پی وقوع این حادثه، ستاد بحران در سازمان تشكیل شد كه نتیجه آن برقراری سریع ارتباط با واحدهای تولید صنایع غذایی در سطح استان و ارسال كمكهای ضروری به زلزله زدگان است.
'محمد جعفر عظمایی' افزود : آب معدنی، نان، خرما، بیسكوییت و برخی اقلام مورد نیاز دیگر، از جمله مواردی بوده كه با هماهنگیهای به عمل آمده با تولیدكنندگان و فرمانداری مناطق زلزله زده برای بازماندگان ارسال شده است.
وی با بیان اینكه در استان آذربایجان شرقی بیش از 300 معدن فعال وجود دارد، تصریح كرد: وقوع زلزله و پس لرزههای آن هیچ گونه تلفات جانی در معادن این استان نداشته و فقط در یكی از ساختمانهای اداری یكی از مجموعههای فعال در بخش صنایع معدنی چند نفر جراحت سطحی برداشته اند.
زلزله ای به بزرگی 6.2 در مقیاس ریشتر ، روز شنبه تبریز و مناطقی دیگر از استان آذربایجانشرقی را لرزاند.