به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر پگاه مسنن مظفری، عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مانده های غذا و بهداشت ضعیف،خشکی دهان، گرسنگی، برخی از غذاها(سیر، پیاز و ادویه جات)، سیگار و الکل، داروها، بیماریهای سیستمیک (دیابت، سیستم تنفسی و بینی، مشکلات کبدی و کلیوی، مشکلات روانی) اضطراب را از دیگر علل بوی بد دهان برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشریح اینکه باکتریها چگونه در تولید بوی بد دهان موثرند خاطر نشان کرد: باکتری های بی هوازی که در ایجاد بیماریهای لثه و پریودنشیم، پری کرونیت و هر نوع عفونت دهان مانند عفونت محل کشیدن دندان دخیل هستند ایجاد یوی بد دهان می کنند.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد بزرگسالان بالای 60 سال از بوی دهان خود شکایت دارند خاطر نشان کرد: گاهی عفونت های گلو، حلق، سینوس، بینی نیز می تواند در ایجاد بوی بد دهان موثر باشد.
عضو مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمان هر علت بیماری زا که گاه مستلزم مصرف آنتی بیوتیک است، اجتناب از مصرف غذاهای بو دار مانند سیر، پیاز و ادویه جات، اجتناب از عادات غلط مانند سیگار، مصرف میوه های تازه، مصرف سبزی و مواد موثر و طبیعی خوشبوکننده دهان از جمله جعفری، رزماری، تخم گشنیز، شوید، دانه هل، چای سبزی و دارچین، مسواک زدن پس از هر وعده غذایی، رعایت بهداشت دهان و پروفیلاکسی از جمله مسواک، نخ دندان، دهانشویه، مسواک زدن سطح زبان قبل از خواب، مرطوب نگه داشتن دهان از طریق آدامس های بدون قند و آب نباتهای رژیمی و استفاده از خوش بو کننده های دهان و درآوردن دندان های مصنوعی در شب و نگهداری در کلرهگزیدین یا هیپو کلریت از جمله راهکارهای کاهش و یا جلوگیری از بوی بد دهان برشمرد.
دکتر پگاه مسنن تاکید کرد: افراد بهتر است برای بررسی بیشتر بوی بد دهان به پزشکان متخصص مراجعه کنند./ح