استان گیلان با 400 هزار هکتار زمین زراعی حاصلخیز ظرفیت تولید 2 میلیون تن انواع محصول زراعی وباغی را دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان  استاندار گیلان در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی این استان با اشاره به اینکه کشاورزان مهمترین منبع تولید غذاست گفت: گیلان با حدود 9 دهم درصد مساحت کل ایران، 92.1 درصد چای، 37.6 درصد برنج، 76.2 درصد فندق،85.1 درصد ابریشم، 60 درصد بادام زمینی، 21.4 درصد زیتون،2.7 درصد مرکبات، 13.4 درصد گوشت ماهی خاویاری، 4 درصد گوشت مرغ، 5.1 درصد گوشت قرمز، 22.4 درصد آبزیان پرورشی و 15 درصد خاویار کشور را تولید می‌کند.

مهدی سعادتی، با بیان اینکه به طور کلی2 میلیون و 300 هزار تن از محصولات کشاورزی کشور در گیلان تولید می‌شود، تصریح کرد: گیلان یکی از قطب‌های صنعتی کشور به ویژه در صنایع تبدیلی کشاورزی، دریایی و صنایع دارویی و سلولزی نساجی است.وی، برخورداری از موقعیت ممتاز جغرافیایی، همجواری با کشورهای آسیای میانه از طریق مرز آبی و خاکی، برخورداری از منابع طبیعی و جنگل‌های انبوه و اقلیم مستعد و خاک حاصلخیز و تالاب های منحصر به‌فرد ، جاری بودن رودخانه‌های دائمی و پرآب را از جمله مزیت‌های جغرافیای اقتصادی گیلان برشمرد.

استاندار ،بر ضرورت افزایش تولیدات گلخانه‌ای و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در بخش‌های زراعی، شیلاتی، دامی و توسعه تعاونی‌های روستایی تاکید کرد ویادآور شد:پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و دراز مدت به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و ایجاد تشکل‌های کشاورزی در این راستا نیز اهمیت بسزایی دارد. /س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.