صبح امروز با فرود هواپیمای وزیر راه و شهرسازی باند دوم فرودگاه تبریز به بهره‌برداری رسید و پنج طرح فرودگاهی در تبریز و مراغه مورد بهره‌برداری یا کلنگ زنی قرار گرفت.

به گزارش  سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، صبح امروز با فرود هواپیمایی وزیر راه و شهرسازی باند دوم فرودگاه تبریز به بهره‌برداری رسید.

علی رستمی مدیر کل فرودگاه های استان آذربایجان شرقی امروز در حاشیه این سفر گفت: باند دوم فرودگاه تبریز که جزو توسعه و بهسازی عوامل پروازی است و مطابق استانداردها و مشخصات فرودگاه‌های روز دنیا(ایکااو) ساخته شده به همراه سیستم روشنایی آن همزمان با سالروز 29 بهمن به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: اعتبار هزینه شده برای بهره‌برداری از این دو طرح 100 میلیارد ریال بوده که از طریق شرکت فرودگاه‌های کشور تامین شده است.

رستمی با اشاره به اینکه بهره‌برداری از باند دوم فرودگاه تبریز افزایش 30 درصدی ظرفیت پذیرش بار و مسافر را به دنبال خواهد داشت، گفت: علاوه بر افزایش ظرفیت استفاده و تجهیز باند اول نیز بدون تعطیلی فرودگاه ممکن می‌شود چراکه هرگونه اقدام فنی و عملیاتی در باند اول منجر به تعطیلی کل فرودگاه می شد که اکنون این مشکل به کلی رفع خواهد شد.

مدیرکل فرودگاه‌های استان آذربایجان شرقی همچنین بهره برداری از چهار دستگاه دکل روشنایی فرودگاه تبریز خبر داد و افزود: هر یک از این چهار دکل 24 متر ارتفاع دارد.

وی اضافه کرد: این دکل‌ها به منظور تامین و تکمیل روشنایی اپرون شرقی، محوطه باند 07 ،‌محوطه ترمینال شماره یک و برخی مناطق دیگر در نظر گرفته شده است. رستمی گفت: این دکل‌ها که هرکدام دارای شش پروژکتور دو هزار وات و یک پروژکتور 400 وات و مجهز به چراغ هشدار موانع پروازی است در آبان‌ماه امسال نصب شده و امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.

وی افزود: برای خرید و نصب این دکل‌ها بیش از 854 میلیون ریال از محل اعتبارات شرکت فرودگاه‌ها هزینه شده است که 50 میلیون ریال صرفه جویی در پی داشته است.

مدیر کل فرودگاه‌های استان آذربایجان‌شرقی همچنین گفت: اتوماسیون اداری و سامانه جدید اعلان پرواز با چهار میلیارد و 400 میلیون ریال اعتبار، احداث نمازخانه پایانه چهار با 600میلیون ریال اعتبار دیگر پروژه‌های افتتاحی امروز با حضور علی نیکزاد در فرودگاه تبریز بود.

رستمی ادامه داد: وی همچنین از کلنگ‌زنی تصفیه‌خانه فرودگاه تبریز در همین روز خبر داد و تصریح کرد: این طرح با پیش‌بینی اعتباری بالغ بر 13 میلیون ریال از محل اعتبارات شرکت فرودگاه‌های کشور با پرسه زمانی دو ساله کلنگ‌زنی می‌شود.

مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: ظرفیت این تصفیه‌خانه به صورت سیستم هوادهی فشرده با 740 متر مکعب در شبانه‌روز است که با بهره‌برداری از آن علاوه بر کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی در فرودگاه تبریز و محوطه‌های اطراف با تولید کود و بازیافت فاضلاب فرودگاه شاهد تامین آب مورد نیاز فضای سبز و جنگل‌کاری‌های فرودگاه تبریز خواهیم بود.

وی گفت: همچنین وزیر راه و شهرسازی طرح توسعه و بهسازی عوامل پروازی فرودگاه سهند مراغه با 10 میلیارد ریال اعتبار امروز همزمان عملیات اجرایی آن آغاز شد.

فرودگاه بین‌المللی تبریز در شمال‌غرب شهرستان تبریز و در ارتفاع یک هزار و 494 متری از سطح دریا در زمینی به مساحت 420 هکتار با قدمت 57 سال است. فرودگاه تبریز در سال 1329 با ماموریت ارایه خدمات هوایی، پروازهای برنامه‌ای و غیر برنامه‌ای، آموزشی و نظامی برای مسافرین، متقاضیان و سایر ارگان‌های کشوری و تحت نظارت ضوابط سازمان جهانی هوانوردی ICAO در محل کنونی تأسیس شد.

این فرودگاه هم اکنون با داشتن حدود 200 پرواز داخلی و 20 پرواز خارجی ورودی و خروجی در هفته از نظر تعداد پرواز و تجهیزات ناوبری از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است و در حال حاضر دارای یک فرودگاه اقماری به نام فرودگاه سهند است./ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.