سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی چالش های کاهش رشد جمعیت در گیلان

تک فرزندی و کاهش موالید، گیلان را به یکی از پیرترین استان های کشور تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مریم  اردبیلی فعال، پژوهشگر و کنشگر در حوزه زن، خانواده و جمعیت کشور در ششمین نشست تخصصی چالش‌های جمعیتی گیلان  که با حضور فرهیختگان و پژوهشگران مسائل جمعیتی گیلان در حسینه شاهد رشت برگزار شده، گفت: نرخ موالید در دهه ۶۰ در کشور ۸/۶ بوده است که متاسفانه این آمار امروز به ۸/۱ رسیده است .

او افزود:  امروزه اغلب خانواده ها  در کشور به دلیل برخی مشکلات به تک فرزندی روی آورده اند که باعث کاهش جمعیت در کشور شده و آمارها نشان می دهد گیلان یکی از پیرترین استان کشور است.

پژوهشگر و کنشگر در حوزه زن، خانواده و جمعیت کشور ، با بیان اینکه تک فرزندی باعث کاهش ارتباط عاطفی در فرزند و خانواده می‌شود ، گفت: مردم گیلان به دلیل برخورداری از مواهب طبیعی، منابع خدادادی ، خونگرمی  و عرق به خانواده ،  باید با ازدیاد فرزند این استان را به سمت استان جوان هدایت کنند.

مریم اردبیلی، کاهش جمعیتی گیلان را یک  بحرانی دانست و افزود: برای ارتقاء رشد خانواده باید شرایط مناسب را برای دوفرزندی و چند فرزندی در خانواده سوق دهیم و این امر باید به صورت متفکرانه و آینده نگری برای مردم باشد و برای ازدیاد نسل باید به سرمایه اجتماعی اعتماد کرد .

سرهنگ الیاس کوثری ، جانشین سپاه قدس گیلان هم در این نشست گفت: منابع انسانی بزرگترین و ارزشمند منابع هر کشور است که با ید برای ارتقاء کشور و شکوفایی به حفظ منابع انسانی اندیشیده شود.

او افزود: همه باید برای هدایت کشور به خصوص استان به سمت جوان گرایی  تلاش کنیم و خود را در این زمینه مسئول بدانیم .

معصومه پرسام ، مسئول سازمان جامعه زنان سپاه قدس گیلان گفت: بررسی تخصصی چالش جمعیتی استان یکی از موضوعات مهمی است که با توجه به پیر بودن جمعیت گیلان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های این حوزه است و برای رشد جمعیت و افزایش موالید برنامه های تشویقی در دستور کار است.

او  افزود: برای بررسی این موضوع تاکنون شش نشست تخصصی برگزار شده است و از متفکران و اندیشمندان استان برای بررسی و ارائه راهکار‌های افزایش رشد جمعیت بهره گرفته می شود.

 

انتهای پیام/م.ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.