سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیشتر بدانیم:

میزان توصیه شده مصرف نمک برای سلامتی

سازمان بهداشت جهانی خرید محصولاتی با نمک کم را توصیه می‌کند و آن را به عنوان یکی از کم هزینه‌ترین روش¬های موثر و عملی در جلوگیری از بیماری‌های غیر واگیر معرفی کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت اله بریزی استادیار دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: با توجه به توصیه سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ایران، مصرف روزانه نمک باید به کمتر از پنج گرم برای هر فرد برسد، این در حالی است که امروزه سرانه مصرف نمک طعام ۱۰ تا ۱۵ گرم برای هر فرد است که این میزان در حدود سه برابر توصیه شده و تهدیدی بسیار جدی برای مردم است که فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی را به همراه دارد.

او افزود: کاهش دریافت نمک طعام، پرفشـاری خـون را در دوره های کوتاه مدت کاهش می دهد و منجـر بـه کاهش بروز بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از آن می شود.

بریزی ادامه داد: محصولات گوشتی فرآوری شده یکی از منابع اصلی دریافت روزانه سدیم هستند، به طوری که در ایرلنـد، انگلستان و آمریکا، بین ۲۰ تا ۲۱ درصد از دریافت روزانه سـدیم مربـوط بـه گوشـت و فرآورده های گوشتی است.

استادیار دانشگاه گفت: سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۰ میلادی الگـوی کاربرد نمک طعام برای صنایع غذایی را ارایه داده است که بر اساس آن بیشترین مقدار نمک سوسیس، یک و چهار دهم گرم، همبرگر یک گرم و فرآورده‌های طیور نمک اندود شده یک گرم در ۱۰۰ گرم نمونه بود. هـدف نهایی سـازمان هـای بهداشـتی، کاهش سـدیم در محصـولات غذایی از جمله فرآورده های گوشتی است، به طـوری کـه مصرف کننده از طعم غذا لذت ببـرد و در عـین حـال رژیـم غذایی مناسبی را داشته باشد.
انتهای پیام/م

برچسب ها: تغذیه ، اخبار سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.