مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مردم شیراز ۷ برابر بیشتر از حد مجاز نمک مصرف می کنند که همین موضوع باعث افزایش فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی است.

شیرازی‌ها ۷ برابر حد مجاز نمک مصرف می‌کنندبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بر اساس مطالعات، مصرف نمک در شهر شیراز هفت برابر حد مجاز است و همین موضوع باعث شده که افراد ندانسته به بیماری پرفشاری خون و به دنبال آن به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا شوند.

محمد جواد کجوری با بیان این که دلیل مهم این بیماری‌ها مصرف نمک در نان و استفاده از غذا‌های فرآوری شده است افزود: ۳۰ درصد از علل مرگ و میر افراد، بیماری‌های قلبی وعروقی گزارش شده است که براساس مطالعات انجام شده، مصرف نمک در شیراز هفت برابر بیشتر از حد مجاز است.

او ادامه داد: در گذشته سن شروع بیماری قلبی و عروقی در بین افراد ۴۰ تا ۵۰ سالگی بوده است، اما امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و به سن ۳۵ سالگی رسیده است.

این پزشک متخصص قلب ژنتیک را عامل نخست و تعیین کننده در مبتلا شدن به بیماری قلبی و عروقی در بین افراد بیان کرد و گفت: مصرف بی‌رویه فست فود، غذا‌های چرب و کم تحرکی، عامل مهمی در شیوع این بیماری و در حال حاضر، شایع‌ترین علت مرگ و میر، سکته قلبی است.

کجوری بر لزوم آموزش موارد پیشگیرانه به خانواده‌ها و به ویژه کودکان تاکید کرد و افزود: آموزش و پیشگیری باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود، نباید با فرصت‌سوزی به شرایطی برسیم که بیماری قلبی ضربه مهلک خود را وارد کرده باشد و آنگاه به فکر پیشگیری باشیم.

فوق تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فرهنگ غلط و استفاده از تنقلات صنعتی، غذای شور و استفاده نکردن از غذا‌های سالم در بین کودکان و نوجوانان را عامل مهم این بیماری دانست و گفت: خانواده‌ها چندان توجهی به این موضوع ندارند و همین امر سبب می‌شود نوجوانان و دیگر افراد خانواده زودتر از حد معمول به بیماری‌های عروقی مبتلا شوند.

او با تاکید بر این که خطر ابتلا بیماری قلبی و عروقی، از زمان شکل‌گیری یک جنین در رحم مادر ایجاد می‌شود، افزود: برای پیشگیری از ابتلا وکنترل این بیماری، مصرف سبزیجات، میوه و هم‌چنین ورزش کردن و استفاده از دیگر غذا‌های سالم توصیه می‌شود تا از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این که اغلب روغن‌هایی که برای تهیه چیپس به کار می‌رود، بار‌ها داغ می‌شود و می‌جوشد و در آن ترکیبات سمی ایجاد می‌شود افزود: این موضوع می‌تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد کودکان داشته باشد و استفاده از این نوع روغن‌ها در واقع به هلاکت انداختن کودکان و تزریق سم به بدن آن‌ها است.

مدیر گروه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چاقی را به عنوان یک سندرم متابولیک و عوامل خطرساز برای بروز بیماری‌های قلبی عروقی اعلام کرد و افزود: این موضوع مقدمه‌ای برای گرفتار شدن به بیماری‌های قلبی است و باید از همان ابتدا آن را جدی گرفت و با آن مقابله کرد.

کجوری گفت: در جامعه شاهد چاقی شکمی در بین مردان و چاقی پایین تنه در بین زنان هستیم و افراد هیچ‌گاه این تغییرات را جدی نمی‌گیرند، همین موضوع سبب می‌شود آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی و هم‌چنین بیماری‌های کلیوی افزایش یابد.
انتهای پیام/م

مصرف ۷ برابری نمک بیش از حد مجاز در شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار