سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به بهانه روز جهانی سالمندان؛

دوپینگ‌های دوران سالمندی

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: سالمندان برای برطرف کردن احساس خستگی و ضعف می‌توانند مواد غذایی ویژه‌ای را در رژیم روزانه خود بگنجانند.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره از بین رفتن حس چشایی در افراد بالای ۵۰ سال اظهار کرد: اشخاص بالای ۵۰ سال هر چند سال یکبار مقداری از حس چشایی خود را از دست می‌دهند؛ با افزایش سن پرز‌های روده برای جذب مواد غذایی هم از بین می‌رود، بنابراین این موارد موجب می‌شوند که تمایل فرد برای مصرف مواد غذایی کاهش پیدا کند.

ورزش کردن را در دوران سالمندی فراموش نکنید

او بیان کرد: اهمیت ورزش کردن در دوران میانسالی و سالمندی بیشتر از جوانی است، بنابراین اگر افراد قبل از سنین ۴۰ تا ۴۵ سالگی ورزش نمی‌کردند، از این سنین به بعد برای حفظ بافت عضلانی بدن و پیشگیری از احساس خستگی باید ورزش‌های ملایم مانند پیاده روی، یوگا و پیلاتس را انجام دهند و باید حداقل سه روز در هفته هر بار به مدت ۴۵ دقیقه ورزش کنند.


بیشتر بخوانید: بهترین و مفیدترین مواد غذایی برای سالمندان/ بعد از ۳۰ سالگی مراقب سلامت بدنتان باشید


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: افراد در دوران سالمندی اغلب احساس تشنگی خود را از دست می‌دهند، بنابراین آب کافی نمی‌نوشند، همچنین ممکن است سالمندان به علت ابتلا به بیماری‌های مختلف برای این که کمتر به دستشویی بروند آب کمتری بنوشند، کم آبی در سالمندان در افزایش احساس خستگی و کاهش تمرکز آنها تأثیرگذار است؛ این افراد همچنین تحمل محیط خیلی گرم یا سرد را ندارند؛ یکی از مشکلات شایع در سالمندان یبوست است که ناشی از کم آبی بدن می باشد؛ این افراد ممکن است به علت دریافت کم آب به سردرد هم مبتلا شوند.

جوزدانی تأکید کرد: سالمندان اغلب تمایل چندانی به آشپزی کردن ندارند به ویژه اگر تنها باشند، این موضوع موجب می‌شود که آن‌ها غذای مناسب دریافت نکنند. 

قوی‌ترین بمب‌های انرژی برای سالمندان

او گفت: از مواد غذایی مناسب برای سالمندان (افراد بالای ۶۰ سال) میتوان به انواع ماهی‌ها اشاره کرد، ماهی‌ها به علت داشتن امگا ۳ از ضعف بدن سالمندان جلوگیری می‌کنند، مصرف ماست هم برای این گروه از افراد پیشنهاد می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: گوجه‌فرنگی به علت داشتن لیکوپن از بروز سرطان پیشگیری می‌کند، بنابراین مصرف آن برای سالمندان بسیار مفید است؛ سبزی‌های برگ سبز تیره هم از دیگر مواد غذایی مفید برای سالمندان هستند، این افراد می‌توانند کلم بروکلی پخته شده را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.


بیشتر بخوانید: توجه به تغذیه سالمندان از سوی فرزندان/سالمندان هم می‌توانند با طراوت و شاداب باشند


جوزدانی بیان کرد: مصرف پنج روز در هفته هر بار ۳۰ گرم از انواع مغز‌های خام برای سالمندان سودمند است، مغز‌ها به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ از افزایش کلسترول خون جلوگیری می‌کنند.

او یادآوری کرد: سالمندان باید فیبر مورد نیاز خود را از طریق مصرف سبزی‌ها و میوه‌هایی که انرژی کمتر دارند، دریافت کنند که از این میوه‌ها میتوان به انواع توت‌ها و کیوی اشاره کرد؛ در دوران سالمندی به علت کاهش تحرک، افراد مستعد اضافه وزن و چاقی هستند، بنابراین باید مواد غذایی کم کالری را مصرف کنند.

انتهای پیام/

چگونه قوای سالمندان  را تقویت کنیم؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.