تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره حذف وعدههای غذایی در ایام نوروز اظهار کرد: برخی از افراد که قبل از تعطیلات نوروز با مشقت فراوان وزن خود را کنترل کرده و آن را کاهش دادهاند، در این ایام نگران بازگشت وزن کم شده هستند؛ بنابراین ممکن است هنگامی که قصد رفتن به مهمانی دارند وعده غذایی قبل از آن مراسم را از برنامه خود حذف کنند تا میزان کالری دریافتیشان کاهش یابد و از افزایش وزن و چاقی پیشگیری کنند.
وی افزود: حذف یک وعده غذایی به هیچ عنوان توصیه نمیشود، زیرا علاوه بر عوارضی که ایجاد میکند، باعث پرخوری در وعده بعدی خواهد شد؛ بنابراین با حذف یک وعده غذایی نمیتوان میزان کالری را به توازن رساند.
نیستانی بیان کرد: حذف یک وعده غذایی در ایام نوروز به ویژه در افرادی که مبتلا به کبد چرب یا قند خون هستند میتواند بسیار آسیبرسان باشد؛ بنابراین افراد باید تمام وعدههای غذایی را داشته باشند. البته با توجه به اینکه در ایام تعطیلات خواب، استراحت و میزان غذای افراد افزایش مییابد، باید برنامه غذایی را کنترل کرد.
این متخصص تغذیه درباره استفاده از میوه خشک به جای میوه تازه در ایام عیدنوروز اظهار کرد: در استفاده از میوه خشک به جای میوه تازه برای پذیرایی در ایام نوروز باید به ۲ نکته توجه کرد؛ نکته اول اینکه تا زمانی که میوه تازه در دسترس است نباید از میوه خشک استفاده کرد.
وی افزود: بنابراین استفاده از میوه خشک زمانی مجاز است که فرد به میوه تازه دسترسی ندارد؛ به طور مثال برای افرادی که کارمند هستند استفاده از میوه خشک میتواند انتخاب مناسبی باشد.
بیشتر بخوانید: توصیه های نوروزی برای تغذیه کودکان
نیستانی گفت: نکته دوم درباره استفاده از میوه خشک این است که مقدار کالری مواد غذایی با مقدار آب موجود در آنها نسبت عکس دارد؛ بنابراین هرچه یک ماده غذایی آب خود را از دست بدهد چگالی کالری اش بالا میرود؛ بنابراین میوه خشک در وزن مساوی با میوه تازه پنج برابر کالری بیشتری دارد و دارای مقادیر فراوانی قند و کالری است که میتواند موجب چاقی شود.
این متخصص تغذیه بیان کرد: در ایام نوروز بسیار مشاهده میشود که کودکان تغذیه بهتری دارند و علیرغم اینکه در روزهای عادی از خوردن صبحانه ممانعت میکنند در تعطیلات نوروز به همراه پدر و مادر خود و با میل و اشتیاق فراوان این وعده غذایی مفید و با اهمیت را صرف میکنند.
وی افزود: علت این امر را میتوان اینگونه بیان کرد که کودکان در ایام مدرسه به این دلیل از صبحانه خوردن گریزانند که اولا دارای استرس برای رفتن به مدرسه هستند و دوم اینکه حضور گرم خانواده برای صرف صبحانه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: پرخوری و نکات مهم تغذیه ای در ایام نوروز
نیستانی درباره چگونگی تغذیه سالمندان گفت: سالمندان و افرادی که مبتلا به فشارخون، دیابت و چربیخون هستند باید در ایام نوروز برنامهغذایی خود را مدیریت کنند و تنقلات، آجیل و شیرینی تحت نظر پزشک مصرف شود.
انتهای پیام/