بیشتر بخوانید: ارسال اطلاعاتی جدید از خورشید توسط کاوشگر خورشیدی ناسا
محققان دانشگاه آریزونا در ایالات متحده آمریکا به تازگی موفق شدند با بهرهگیری از ابررایانه موجود در این دانشگاه، پروژهای با عنوان UniverseMachine را به ثمر برسانند. ابررایانه به کارگیری شده در این پروژه از تواناییهای بسیار خاص و ویژهای برخوردار است و قادر است تا حد قابل توجهی زوایای تاریکی از نحوه تکامل کهکشان راه شیری را روشن سازد.
این ابررایانه که Ocelote نام دارد با استفاده از ظرفیتهای خود میلیونها جهان مجازی شبیه به کهکشان راه شیری را شبیه سازی کرده و دقیقترین دادههای قابل درک برای انسان را ارائه میدهد. ظرافت و دقت محاسباتی بالای این ابررایانه نکته شاخص آن به عنوان دستگاهی قابل اعتماد برای شناخت هرچه بیشتر جهان آفرینش و چگونگی شکلگیری آن است.
ابررایانه Ocelote در مدت سه هفته بیش از ۸ میلیون جهان شبیه به آنچه در فضا و کهکشان راه شیری وجود دارد را شبیه سازی میکند. این دستگاه نه تنها به درک چگونگی تکامل جهان کمک میکند، بلکه تئوریهای موجود را نیز به چالش میکشد. در کهکشان ما هزاران ستاره با میزان متفاوتی از عمر وجود دارند. هر کدام از این ستارهها ممکن است میلیونها سال پیش شکل گرفته باشند و حتی ستارههایی که ما قادر به دیدن آنها هستیم ممکن است صدها سال پیش از بین رفته باشند ولی نور آنها همچنان قابل رویت است.
اما آنچه بیش از هر چیز ذهن دانشمندان را درگیر کرده است و به طور قطع میتوان آن را بزرگترین سوال محققان هوا و فضا دانست، فضای خالی و ناشناخته موجود در کیهان موسوم به ماده تاریک است. هرچند دانشمندان اطلاعات بسیار کمی از این ماده در جهان دارند ولی امیدوارند با ابررایانه جدید دانشگاه آریزونا بتوانند تا حد زیادی دانش خود را در این مورد افزایش دهند.
انتهای پیام/