این کمپین از کشورهای مختلف خواسته تا یک معاهده بینالمللی را امضا کنند که به موجب آن دولت ها موظف می شوند از بکار بردن تسلیحات هستهای امتناع کنند و دیگر کشورها را نیز به عدم استفاده از آن دعوت کنند.
در حال حاضر، پای این معاهده 19 امضا نقش بسته است که به منظور اجرایی شدن آن باید مجموع امضاها به 50 برسد.
بتریس فین، مدیر اجرایی آیکان در خصوص جمع آوری امضاها گفت: ما نهایت تلاش خود را می کنیم تا پایان سال 2019 به 50 امضای مورد نظر دست یابیم. حدود 25 تا 30 کشور دیگر باید تا پایان سال 2019 آمادگی خود را برای اجرای این معاهده اعلام کنند.
قدرت های بزرگ دنیا و در راس آن آمریکا، با توجه به ضرورت بازدارندگی هسته ای، یکی از مخالفان اصلی این معاهده هستند.
فین با اشاره به مخالفت آمریکا برای امضای این معاهده گفت: اگر آمریکایی ها این استدلال را دنبال می کنند که تسلیحات هسته ای آنها را امن تر نگه می دارد پس چرا با هسته ای شدن کره شمالی مشکل دارند؟ این کمی شبیه به موضوع استفاده از سلاح گرم در آمریکا است؛ شما احساس امنیت می کنید ولی آمارها و منطق می گوید احتمال اینکه در صورت مالکیت سلاح گرم در خانه خودتان هدف گلوله قرار بگیرید بیشتر است.
این مقام در ادامه به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای خروج از پیمان منع موشک های هستهای میانبرد اشاره کرد و آن را آغاز مسابقه تسلیحات هسته ای در جهان دانست و بر ضرورت امضای این معاهده بینالمللی تاکید کرد.
در حال حاضر، 127 کشور جهان از جمله کشورهایی که در حوزه آفریقا و آمریکای لاتین هستند از این معاهده بینالمللی حمایت کردهاند.
کمپین بینالمللی برای نابودی تسلیحات هستهای در سال 2017 به واسطه تلاش هایش برای مقابله با گسترش ساخت و کاربرد تسلیحات هستهای، شیمیایی، بمب های خوشهای و مین های زمینی موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد.
انتهای پیام/