به گزارش
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی صبح امروز در نشست خبری جشنواره گیاهان دارویی در معاونت علمی با اشاره به استقبال بینظیر شرکتهای خصوصی فناوران دانشجویان و دانشپژوهی از جشنواره اظهار داشت : شعار جشنواره امسال اقدام و عمل بوده و با هدف پیشران اقتصاد مقاومتی بوده و این امر با توجه به محل کار اقتصاد مقاومتی همگام است به طوری که شرکتهای دانشبنیان باید درونگرا و خودکفا بوده تا بتوانند سبب عدالت و پیشرفت کشور شوند.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی از مسیر اقتصاد دانشبنیان میگذرد و برگزاری این جشنواره محصولات دانشبنیان ارائه شده و هجوم انبوه شرکتهای دانشبنیان مصداق و تبلور اقدام و عمل در سال 95 است.
عصاره یادآور شد: فرهنگسازی اتصال حلقه وصل شرکتهای سرمایهگذار و فناوری، و کارآفرینان در جهت اشتغال مناسب و کارآمدی از جمله اهداف مهم این جشنواره محسوب میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی در این جشنواره 489 شرکت صنعتی خصوصی شرکت کرده که از این تعداد 146 عدد آن دانشبنیان است و این شرکتها 2 هزار و 800 محصول و 450 محصول فناورانه به مردم ارائه میدهند.
عصاره ادامه داد: 147 مرکز علمی دانشگاهی و پژوهشی در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و امسال برای اولین بار جشنواره دانشآموزی با هدف آموزش از سنین پایین در این جشنواره گیاهان دارویی شرکت کرده و بیش از 700 گروه فناوری نوین از طریق پژوهشسرای دانشآموزی با همکاری وزارت آموزش و پرورش با 60 گروه فنآفرینی حضور پیدا میکنند.
وی عنوان کرد: ایجاد 70 کارگروه و حضور سرمایهگذاران و 18 گروه تأثیرگذار و کارآفرین همچنین تأسیس سلامتکده به وسیله 30 نفر پزشک و متخصص و ارائه ویزیت رایگان از دیگر اهداف مهم این جشنواره است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی ابراز داشت: در این جشنواره برای اولین بار 300 نوع گیاهان دارویی زنده به صورت هدراتوم برای اولین بار در کشور عرضه شده و در حاشیه این نمایشگاه 18 کارگاه آموزشی برای پزشکان و داروسازان به صورت انحصاری و تخصصی با هدف انتقال فناوری و شناسایی شرکتهای دانشبنیان صورت میگیرد تا بحث تجاریسازی، صادرات و بازارهای هدف همچنین روشهای ثبت دارو به مردم معرفی شود.
عصاره تأکید کرد: رونمایی از نقشه راه گیاهان دارویی و طب سنتی همچنین رونمایی از محصولات دانشبنیان و ارائه 400 اثر فاخر در زمینه گیاهان دارویی و طب سنتی از دیگر اقدامات این نمایشگاه به حساب میآید.
وی با بیان اینکه با همکاری وزارت بهداشت، صنعت، علوم کار و جهاد کشاورزی و اجرای سند نقشه راه گیاهان دارویی برای همه جشنوارهها اجرایی شده است تصریح کرد: تعداد داروها و فراوردههای طبیعی از 138 قلم در دهه دوم انقلاب به 938 قلم در پایان سال 91 و هزار و 713 قلم تا پایان مرداد ماه 95 رسیده که از میان سهم سرانه مصرف داروهای گیاهی و مکمل از یک و نیم درصد به 4 درصد رسیده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی ادامه داد: تعداد داروهای طب سنتی از 121 قلم در سال 91 به 746 قلم تا پایان مرداد ماه سال 95 رسیده و سطح زیر کشت داروها از 128 هزار هکتار به 181 هزار هکتار با بیش از 40 درصد رشد ارتقا یافته است.
عصاره ادامه داد: سرانه مصرف از 30 گرم در سال 80 به 248 گرم در سال 94 افزایش پیدا کرده و انواع داروهای انسانی، دامی با منشأ گیاهانی به صورت قرص، کرم، شربت و کپسول از 300 میلیون در سال 92 به 570 میلیون عدد در سال 94 ارتقا ظرفیت یافته و تولید انواع اسانس و عصاره گیاهی از 122 هزار تن از سال 92 به میزان 183 هزار تن در سال 94 افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: تم جشنواره امسال زعفران بوده که این گیاه به آب کمی نیازمند بوده و از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی تأکید کرد: میزان صادرات محصولات گیاهی به صورت فعلهای 80 میلیون دلار بوده و هر چقدر بتوانیم دانش تکنولوژی مواد خام را به مواد مصرفی را کشف کنیم میزان صادرات و درآمد ارزی کشور افزایش چشمگیری پیدا میکند.
عصاره ادامه داد: نگرش و رویکرد ستاد گیاهان دارویی تغییر یافته و در همین راستا محصولات فناور و دانش بنیان از رشد قابل توجهی برخوردار بودهاند.
وی گفت: کشور ماه بعد از چین، تاکستان، هندوستان، کره و ترکیه بیشترین صادرات داروهای گیاهی را در دنیا دارد و طبق قرارداد 100 میلیون دلاری 3 سال گذشته در کشور چین 100 میلیون دلار محصول خام گیاهی به این کشور پر جمعیت صادر میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: ما در دنیا 94 درصد زعفران را تولید میکنیم و کشورهای آلمان، سوئیس و فرانسه بیشترین تقاضای صنعت گیاهان و طب سنتی ما هستند.
انتهای پیام /