در این گزارش آمده است: کاهش سریع سهام مالی عربستان، اخیرا آل سعود را وادار کرده است تا بها سوخت خودرو در داخل این کشور را به میزان ۵۰ درصد افزایش دهند و همچنین ممکن است مرحله بعد حذف یارانههای آب و برق و نیز توقف طرحهای ساخت و ساز در این کشور باشد؛ علاوه بر این، ریاض برای نخستین بار اعمال ۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده را بررسی میکند.
تمام این تدابیر برای کنترل کسری بودجه عربستان است که در سال جاری به ۱۹درصد از تولید ناخالص داخلی رسیده است.
این روزنامه فرانسوی میافزاید: درآمدهای حاصل از فروش نفت فقط نیمی از هزینههای عربستان را تامین میکند که این امر ریاض را یا به قرض گرفتن یا برداشت از ذخایر مالی خود وادار میکند که به گفته کارشناسان صندوق بین المللی پول، با میانگین فعلی، ذخایر مالی عربستان با آغاز سال ۲۰۲۰ از بین خواهد رفت.
با این وجود، کاهش قیمت نفت تنها تهدید فرا روی عربستان نیست؛ بلکه به گفته لیزیکو مشکل دیگر عربستان رویارویی با ایران بر سر تسلط بر منطقه است که عملیات نظامی در یمن، آخرین رویاروییهای غیرمستقیم آن به شمار میآید.
به نوشته این روزنامه اقتصادی فرانسوی زبان، از لحاظ نظامی، عملیات عربستان در یمن به خوبی پیش نمیرود، زیرا مشخص شده است که ظرفیت نظامی-عملیاتی ارتش عربستان ضعیف است، در حالی که ۱۱ درصد از تولید ناخالص داخلی صرف هزینههای نظامی این کشور میشود که این رقم یک رکورد جهانی به شمار میآید.
بنا بر اعتقاد کارشناسان، کاهش شدید قیمت نفت (که خود توطئهای از سوی سران آل سعود برای ضربه زدن به ایران، روسیه و عراق بود) در کنار تامین هزینههای گروههای تروریستی در عراق و سوریه و همچنین هزینه سرسام آور تجاوز عربستان به یمن و مشکلات داخلی موجب کسری بودجه رژیم عربستان شده است.