حسین اسرافیلی، شاعر در خصوص آنچه امروزه به چهره شعر و آثار منتشر شده در این عرصه ادبی خدشه وارد کرده به خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: مشکلات اصلی شعر امروز را باید از دو منظر گرانی کاغذ و نامناسب بودن محتوای آثار به نگارش درآمده در این عرصه بررسی کنیم.
وی افزود: امروزه ما نمیدانیم که آیا اشتهای ناشران به بهانه گرانی کاغذ بیشتر شده و یا گرانی کاغذ به اندازههای مؤثر واقع شده که قیمت کتابها با قیمتی چند برابر ارزش واقعیشان در دسترس مخاطبان قرار میگیرند.
این شاعر اظهار داشت: در صورت تأثیرگذاری بالای قیمت کاغذ بر روی قیمت کتابها مسئولان باید تصمیمات جدی بگیرند.
اسرافیلی با تأکید بر اینکه کتاب باید جزو سبد کالای روزانه ما قرار بگیرد، ادامه داد: من نمیدانم که چرا مردم ما با شعر تا به این اندازه بیگانه هستند ولی با نگاهی به آثار منتشر شد سالهای اخیر متوجه شدهام که اکثر این آثار به موضوعات نامناسبی پرداختهاند که قطعاً هیچ فردی حاضر نیست که این آثار را خریداری کرده و در دسترس اعضای خانوادهاش قرار دهد.
وی تصریح کرد: اشعاری که در حال حاضر منتشر میشوند یا به شدت به مفاهیم نامناسب پرداختهاند و یا اصلاً دستمایهای ندارند که ارزش خواندن داشته باشد.
این شاعر با تأکید بر اینکه اکثر شاعران ما ادای پست مدرنیسم بودن دارند، ادامه داد: وقتی در شعر معنا و مفهومی پیدا نمیشوند، خواندن و نخواندنش فرقی نمیکند.
اسرافیلی گفت: در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهانه اینکه سازمان اکو اعلام کرده که هر فردی برای نگارش تفکرات و اندیشههای خود آزاد است به افرادی که چیزی از اصول اولیه شعر و شاعرانی نمیدانند اجازه میدهد که آثار خود را در قالب مجموعه شعر منتشر کنند.
وی افزود: این افراد در اکثر مواقع مقالات روزنامهای خود را به صورت پلکان تایپ کرده و به عنوان شعر در دسترس مخاطبان مجموعههای شعر قرار میدهند.
اسرافیلی با اشاره به اینکه اشعار شاعران گذشته چنان حکمتها، ارزشها و ارجمندیهایی را در خود جای دادهاند که معلمها در پایان صحبت خود با خواندن دو بیت از آنها آب را در حلق مخاطب میریزند، خاطرنشان کرد: امروزه این حکمتها در شعر نیستند.
انتهای پیام/