وی افزود: در حال حاضر متاسفانه داروهای روانگردان خارج از داروخانهها عرضه میشود که با الکترونیکی کردن نسخهها این مشکل حل میشود. همچنین قاچاق از شبکه رسمی دارویی کشور حذف خواهد شد.
رسول دیناروند اظهار کرد: چون دارویی که خارج از شبکه رسمی عرضه میشود، مورد حمایت بیمه قرار نمیگیرد. بطور کلی کنترل داروها به خصوص داروهای روانگردان و مخدر از این طریق امکانپذیر است.
وی با اشاره به اجراییشدن این طرح در کشورهای پیشرفته اذعان کرد: به دلیل منافع بسیار زیاد طرح الکترونیکیشدن نسخهها، خیلی از کشورها به سمت نسخه الکترونیکی پیش رفتهاند و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی شده و بر اساس آن کار میکنند.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در مورد پیامدهای مثبت اجراییشدن این طرح بیان کرد: با اجرایی شدن این طرح بسیاری از هزینهها کاملا از بین میرود و دفترچه بیمهها حذف میشوند. علاوه بر این وقتی پزشک نسخه ارائه میدهد بیمار میتواند با مراجعه به هر داروخانهای نسخهاش را مشاهده و داروی موردنظر را دریافت کند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم دقیقا میتواند هزینههای سلامت را کنترل کند. این کنترل شامل وجود یا عدم وجود دارو در داروخانهها، کمبود و حتی مدیریت رفتار جامعه پزشکی شود.
رسول دیناروند با اشاره به پایلوت بودن این طرح عنوان کرد: سال گذشته در 3 شهر این طرح به صورت آزمایشی انجام شد. در برخی از این شهرها هنوز جای پیشرفت است.
وی در پاسخ به فروش اینترنتی دارو در ایران نیز مطرح کرد: داروهای اینترنتی در ایران کم است. فروش اینترنتی دارو یکی از روشهای عرضه داروی تقلبی است که عمدتا در کشورهای غربی اتفاق میافتد. به هر حال فروش اینترنتی دارو واقعا مشکل حال حاضر ما نیست بلکه عرضه داروهای قاچاق که اغلب تقلبیاند از دغدغههای اصلی نظام سلامت، محسوب میشود چرا که به تازگی این داروها در عطاریها هم به فروش میرسند.
انتهای پیام/