گزارش باشگاه خبرنگاران از اولین اجرای ارکستر ملی پس از 6 سال؛
ساعت 21:15 دقیقه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به همراه علی جنتی وزیر ارشاد، وارد سالن اصلی تالار شدند و مهمانان دیگر از جمله حسام آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور، پیروز ارجمند و علی مرادخانی در جایگاه خود نشستند.
مراسم با سرود جمهوری اسلامی ایران و بعد از تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید شروع شد. سالن یکپارچه پر از جمعیت بود و جایگاه ویژه نوازندگان و رهبر ارکستر به زیبایی آراسته شده بود.
در ادامه کلیپی از سخنان حسن روحانی مبنی بر ابراز تاسف خود از تعطیلی ارکستر ملی و وعده تشکیل دوباره آن درماههای آینده و بخشی از صحبتهای جنتی،علی مرادخانی و بهرام جمالی مدیر عامل بنیاد رودکی، که تمامی آنها حول محور تشکیل دوباره ارکستر ملی بود و در نهایت بخشی از صحبتهای فخرالدینی مبنی بر ابراز خرسندی از تشکیل دوباره ارکستر و تحقق وعده رئیس جمهور پخش شد.
پس از آن پرده بالا رفت وعلی سجادی مجری برنامه، با تشویق حضار روی صحنه آمد و با خرسندی از تحقق وعده رئیس جمهور و تشکر از ایشان، مردم را به تشویق رئیس جمهور ترغیب کرد.وی با معرفی مهمانان ویژه برنامه به نیمافریدونی، حسام آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور ، کمال خرازی وزیر سابق امور خارجه که از وی به عنوان شیخ الوزراء یاد کرد و در نهایت محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت را که در تامین مالی ارکستر بسیار کمک کرده بودند را معرفی کرد و به طور ویژه محمد جواد ظریف را نام برد که با تشویق بیپایان مردم همراه بود و وی به نشانه احترام رو به جمعیت ایستاد و از آنها تشکر کرد.پس از آن علی جنتی رو به جمعیت کرد و به محبت آنها پاسخ داد.
علی مرادخانی که مجری برنامه او را یار موسیقی نامید از جمله این مهمانان بودند سجادی پس از معرفی رهبر و خوانندگان این ارکسر سالگرد درگذشت زنده یاد فریدون حافظی که قطعه «گیسو» را امشب ارکسر به یاد او خواهد نواخت را تسلیت گفت.
پس از دقایقی موزیسینها به ترتیب وارد سالن شده و در جایگاه خود قرار گرفتند.
سپس فخرالدینی که حضار به احترام او برخاستند وارد صحنه شد و بلافاصله قطعه فانتزی شرقی را به آهنگسازی و هارمونی علی اکبر قربانی بود را شروع به نواختن کرد.
پس از آن فخرالدینی به استقبال سالار عقیلی رفت و با یکدیگر به صحنه بازگشتند و شروع به نواختن قطعه «بهار دلکش» با شعر ملک الشعرای بهار، تمامی حضار را عقیلی مسحور خودساخت. سالن یکپارچه گوش شده بود و کسانی که در بالکن بودند ایستاده به تماشا و شنیدن صدای عقیلی پرداختند.پس از آن قطعه «گیسو» که آهنگسازی آن بر عهده فریدون حافظی بوده اجرا شد.
عقیلی پس از مکثی کوتاه با تأیید فخرالدینی، قطعه «ساحل» به آهنگسازی حسن زندیان و هارمونی شهرام توکلی را آغاز کرد و فراز و فرود آن ناخداگاه سرها را به نشانه همراهی با وی چپ و راست میکرد.عقیلی بااعتماد به نفس تمام و نگاه به حضار علاوه بر صدا، سوز دل را با نگاه به حضار منتقل می کرد.
در این میان ظریف با تمام حواس خود نگاه از گروه و خواننده بر نمیداشت و با علاقه به تماشا میپرداخت سپس با اتمام قطعه ساحل وی با تماشاچیان دقایقی وداع کرد و بعد قطعه «رنگ بنات شیراز» که هارمونی و آهنگ سازی آن بر عهده علی اکبر قربانی و آهنگ محلی آذربایجانی نشاط و طراوات این موسیقی فولکلور حزنی که از قطعه ساحل در بین حضار بود را با خود برد و شادابی منتقل شده از آن تشویق حضار را پر انرژیتر کرد.
فخرالدینی پس از پایان اجرای عقیلی به استقبال معتمدی رفت. معتمدی که با استقبال مخاطبان روبرو شده بود به حضار به ویژه دکتر ظریف و علی جنتی ادای احترام کرد.
وی ابتدا قطعه «ساغر شکسته» با آهنگسازی پرویز یاحقی را شروع کرد که طنین صدای او گوش نواز بود.در ادامه معتمدی پس از 6 سال از اولین اجرای خود در ارکستر ملی دومین قطعه به نام «بیا» را به بهترین صورت ممکن اجرا کرد.
حضار سراپا گوش برای شنیدن این صدای پر حجم شده بودند این قطعه که برگرفته از دل ادبیات یعنی مدح درست و شکوه بجا از محبوب خود بود در نهایت قدرت به پایان رسید در فواصل بین قطعات با هر بار تشویق جمعیت معتمدی و فخرالدینی رو به جمعیت از حضار و مهمانان ویژه تشکر میکردند لحظاتی بعد قطعه «به یاد صیاد» که با ریتمی آرام و دلکش شروع شد و سوز آن با صدای معتمدی حزنی شیرین به قلب و اذهان منتقل می کرد این قطعه گویی بر دل جواد ظریف نشسته بود که با حرکات سر خود مهر تاییدی بر کلام معتمدی میزد.
پس از اتمام قطعه معتمدی در بین جمعیت با اشاره به استاد خود از تماشاچیان درخواست کرد که او را تشویق کنند و پس از آن صحنه را ترک کرد.
دقایقی بعد صندلی و نت مخصوص تک نواز تار را روی صحنه قرار دادند که به نوعی مژده حضور کیوان ساکت استاد تار را میداد. ساکت همراه با تشویق مردم و پس از تست صدا «کنسرتوی تار» را آغاز کرد.
وی با چیره دستی خود و نهایت راحتی توجه حضار را به خود جلب میکرد. نگاه همه خیره به دستان وی و نگاه وی به فخرالدینی و حضور دلگرمکنندهاش بود که قوت قلبی برای جوانان گروه بود. آهنگسازی این قطعه بر عهده فخرالدینی و نتیجه تفکر وی و هنر ساکت بود.
در یک لحظه تمامی اعضای گروه به احترام تار وی سکوت کرده و تار با سوز دل لحظاتی به زبان خود با تماشاگران صحبت میکرد و در نهایت قطعه با همنوازی گروه در اوج یکدستی به پایان رسید و
در میان تشویق تماشاگران ساکت با بالا بردن نت خود و اشاره به فخرالدینی دلیل موفقیت این قطعه را به همه نشان می داد.
دقایقی بعد حضور دوباره معتمدی قطعه شکایت دل را با نهایت احساس و آهنگ سازی پرویز یاحقی و هارمونی شهرام توکلی شروع به خواندن کرد و در نهایت وی دست استاد فخرالدینی را بوسه زد و با حضار دقایقی را وداع کرد. در این لحظه قطعه فوقالعاده زیبای «یک تابلو از سوئیت ابنسینا» را نوازندگان که خوانندهای نداشت اما با ساز خود سوز دل گفتن و این یک دستنوازی و رهبری قوی فخرالدینی در اینجا به اوج خود رسید.
سپس عقیلی که گویی وقفه حضور او حضار را دلتنگ کرده بود با استقبال حضار روی صحنه آمد و قطعه «بهار من» با آهنگ سازی علی تجویدی و شعر منیر طاها را اجرا کرد و در این دقایق کیوان ساکت به یاری وی برای اجرای قطعه «باران» که آهنگ سازی آن برعهده خود ساکت بود شتافت.
فریدون مشیری شاعر این قطعه گویی هوای بارانی و اشتیاق مردم را برای شنیدن این ابیات درک کرده بود و عقیلی بابیان خود ابیاتش را جانانه فریاد میزد.
همزمان با تشویق حضار و اشاره فخرالدینی با چوب میزانه جادویی خود به همه حضار در سالن ازآنها تشکر کرد. در اینجای مراسم عقیلی، معتمدی و ساکت به رهبری خوب فخرالدینی قطعه ی «وطن» را با مهر و عشق خود به وطن اجرا کرد که درآن توصیفاتی نه اقرار آمیز که درست از وطن و رهبرمان شد که در نهایت ظریف نتوانست نشسته به تشویق این اجرا بپردازد و به یکباره با شوق ازجای خود برخاست و به تبع آن حضار او را به صورت ریتمیک و یکدست تشویق و همراهی و قطعه بعدی« ای ایران» را ایستاده با هم همخوانی کردند و این انرژی مضاعف گویی قوت قلبی برای خوانندگان بود ، فخرالدینی این بار رو به تماشاچیان آنان را رهبری و تحسین میکرد.
محمدجواد ظریف، علی جنتی و محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور، لوریس چکناوریان، صدیق تعریف، کمال خرازی، کامبیز روشن روان، حسن ریاحی، هادی منتظری، محمد سریر، داود گنجه ای، نادر گلچین، محمد اصفهانی، بیژن بیژنی، عبدالحسین مختاباد، رضا میر کریمی، کامران ملکی، بهرام جمالی، پیروز ارجمند، شیرین یزدان بخش، علی ترابی، تهمورس پور ناظری، کامبیز نوروزی و تعدادی دیگر از هنرمندان مهمانان ویژه آئین رونمایی ارکستر ملی بودند.
اجرای ارکستر ملی در ساعت 24:00 به پایان رسید.
همایون رحیمیان کنسرت مایستر، کیوان ساکت تکنواز تار، محمدرضا کریمی، امیر باورچی، مونیکا لران، شهره مهر آبادی، حمیدرضا مختاری، فرناز خاکپور، نوید شعبانزاده، حبیب جدیری، گل آرا کیانبخت، عاطفه سادات حسینی، نگین حاتمی، فرزاد صیدی، امیر محمد کاظمی، بهادر خانزاده، سالار زمانیان، افشین زاکر ویولن، رضا عالمی، تینا جامه گرمی، محمدرضا شریفی، بهرنگ آزاده، سانوا عندلیبی، سحر دادبین، آرش اسد نژاد، عرفا وکیلی، اشکان پویا نیا، منصور صفاییان، دانیال جورابچی، علیرضا چهرقانی، محمدرضا جمالی، آذین نصرتی، هلیا محمدولی، برهان همتی ویولن دو، سیاوش ظهیر الدینی، سهراب برهمندی، پریسا پیرزاده، پژمان اختیاری، آتنا زنگنه، عباس خسروی، زهرا عبدالله زاده، پیمان ابولحسنی، الهام عادلی زاده، اشکان نظر آلتو، کریم قربانی، داود منادی، ماکان خویی نژاد، کیوان حبیب زاده، پروشات زندآیین، محمد حسین غریبی، بهرنگ معتمدی ویولنسل، پرویز بیات، پورنگ پور شیرازی، مهدی کلانتری، پروانه انارکی، فرشید پاتینیان کنترباس، آرمین قیطاسی، شایان حاصلی فلوت، آرش نظر پیکولو، فرشید حفظی فر، آرین قیطاسی ابوا، حسین پور معین، مینلی دانیالیان کلارینت، علی سلماسی، رضا صنعتی نژاد فاگوت، بهنام ابوالقاسم پیانو، محمود منتظم صدیقی تیمپانی، کورش بزرگ پور کوبه ای، میلاد عمرانلو، محمدرضا پناهی نژاد و یاسین کشاورز ضربی نوازندگان ارکستر موسیقی ملی در این کنسرت را تشکیل می دادند.
انتهای پیام/