سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری ؛

گیلاس وحشی ، درختی منحصر به فرد در طبیعت مازندران

گیلاس وحشی (هَلی کِک) ، درختی منحصر به فرد در طبیعت مازندران

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری،هَلی کِک نوعی گیلاس وحشی است که به صورت پراکنده در جنگل های مازندران و به ندرت در روستاهای اطراف جنگل های ساری از جمله دارابکلا و اسبوکلا ساری دیده می شود .

این درخت در نوع خود بسیار بلند می شود و در بهار با گل های سفیدش و تابستان با گیلاس های ریزی که بر آن نمودار می شود ، خودنمایی می کند. قسمت هایی از این درخت خواص دارویی دارد . این درخت در مناطق دیگر به آلو کِک شناخته می شود ، ولی در روستاهای ساری به آن هَلی کِک می گویند.

نام های فارسی آن گیلاس ، آلوکک ، هَلی کِک ، سیاه تَلی ، نام های لاتین آن Cerasus avium ، Prunus avium و نام های انگلیسی آن Cherry tail ، C . stalks است .

مشخصات گیاهی : گیاهی است درختی که ارتفاع آن 10 تا 20 متر می رسد ، ساقه اصلی به خوبی مشخص و شاخه های آن افقی اند ، پوست تنه به رنگ سرخ فام - قهوه ای که بصورت نوارهای کاغذی مانندی از تنه جدا می گردد ، برگ ها کشیده و تخم مرغی واژگون ، نوکدار ، در سطح رویی کدر و بدون کرک اما در سطح زیرین پوشیده از کرک های دائمی است . گل ها سفید رنگ و میوه ها کروی ، قرمز تیره که به رنگ های زرد - کرم ، قرمز روشن و سیاه نیز دیده می شوند مزه میوه شیرین و یا تلخ ، درونبر تقریباً کروی و صاف است.

اندام دارویی : دم میوه گیلاس ، میوه و مغز دانه.

دامنه انتشار : دامنه انتشار این گیاه را در آسیای صغیر ، آسیای غربی و اروپا نام برده اند . در اغلب جنگلهای شمال ایران ، منطقه البرز ، آستارا ، گیلان تا مازندران و گرگان انتشار دارد ولی امروزه در اکثر شهرهای ایران کشت می شود .

مواد متشکله : کاتشین تانن ها ، گلیکوزیدهای سیانوژنیک ، فلاونوئیدها ، لکوآنتوسیانین ، پورین ها ، اسید سالیسیلیک ، فنل ها ، آنیون های کلر و ازت ، کاتیون های پتاسیم ، آهن ، کلسیم ، منیزیم و سدیم ، مقداری ژنیستئین و پرونتین ، اولئانولیک اسید ، نارینجنین و کورستین در دم گیلاس وجود دارد. در میوه اسید مالیک و نمک هایی از اسیدهای آلی و در دانه ، روغن ثابت ، آمیگدالین و امولسین وجود دارد.

خواص درمانی : دم کرده گیلاس دردرمان بیماریهای مجاری ادرار و کم کردن ترشح صفرا بکار می رود. میوه مغذی و ملین است.

آثار فارماکولوژیکی: دم گیلاس به دلیل داشتن مقداری فلاونوئید اثر ضدالتهاب داشته و همچنین به علت داشتن املاح پتاسیم و سدیم و املاح دیگر دارای خاصیت مدری می باشد.


انتهای پیام/ ا

برچسب ها: گیلاس ، ساری ، وحشی ، طبیعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.