سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این کودکان بیشتر "مضطرب" می‌شوند!

استرس در کودکان با دندان قروچه در شب، جویدن ناخن‌ها و مکیدن شصت دست همراه است، کودکانی که به مادر خود وابستگی زیادی دارند و شبها می ترسند، بیشتر دچار استرس و اضطراب می شوند.

سیما فردوسی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: هر عاملی که انسان را از حالت تعادل خود خارج کند، استرس است و می‌تواند علائم و نشانه‌های مختلفی داشته باشد.

استرس در کودکان بعد جسمانی هم دارد و می تواند با دندان قروچه در شب، جویدن ناخن‌ها و مکیدن شصت دست نیز همراه باشد.

وی افزود: کودکانی که به مادر خود وابستگی زیادی دارند و کودکانی که شبها می ترسند، بیشتر دچار استرس و اضطراب می‌شوند، بعضی از کودکان آنقدر به مادر خود وابسته می‌شوند که به او می چسبند، البته این وابستگی در کودک 2 ساله طبیعی است، اما در کودک 7 ساله غیرعادی می باشد.

فردوسی تصریح کرد: منشاء استرس می تواند خود مادر باشد. مادرانی که استرس دارند، می توانند آن را به کودک خود منتقل کنند و کودک از این طریق استرس را بیاموزد، اختلافات شدید خانوادگی، محیط خانوادگی ناامن، جایی که کودک از آن می ترسد و احساس امنیت نمی‌کند، سر و صداهایی که در اثر اختلافات خانوادگی ایجاد می‌شوند، منشاء استرس‌های کودکی محسوب می‌شوند.

وی اظهار داشت: عواملی که استرس را ایجاد می‌کند، می تواند سبب تشدید آن شود، اگر عامل استرس اختلافات خانوادگی است، هر زمان که پدر و مادر باهم دعوا کنند، استرس کودک بیشتر می شود. جدایی از مادر استرس کودک را تشدید می‌کند، مشکلات اجتماعی که او با آن مواجه است، به عنوان مثال اگر مهدکودک یا مدرسه محیط مناسبی نباشد، استرس او را افزایش می‌دهد و در مجموع هر عاملی که به فقدان امنیت کودک دامن بزند، استرس او را مضاعف می نماید.

وی بیان کرد: اگر منبع استرس شناسایی شود، به کاهش استرس کمک شایانی می‌گردد. ورزش‌های مناسب برای کودکانی که استرس دارند به تخلیه هیجانی آنها کمک می کند. صحبت کردن با شخصی که احساس امنیت بیشتری با او می‌کند و سرگرم کردن کودک با کارهای هنری و اسباب بازی‌های سرگرم کننده می تواند تاثیر بسزایی در کم کردن استرس او داشته باشند.

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که استرس خیلی شدید شده باشد، حتما باید با یک روانشناس مشاوره انجام شود و اگر استرس آنقدر شدید باشد که زندگی روزمره کودک را مختل کند، باید از دارو هم برای درمان استفاده نمود.

انتهای پیام/
برچسب ها: استرس ، کودک ، جویدن ناخن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انیتا
۲۰:۳۳ ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
سلام من ارتودنسی داشتم الان پلاک استفاده میکنم ولی بعد از اون روز دندان هایم را شدید فشار میدم جوری که نزدیکه فکم خرد بشه خواهش می کنم جواب بدید نگرانم :((