سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشنامه بين الملل/

نگاهي به تاريخچه "هلند" + تصاوير

کشوری است کوچک از قلمروهای پادشاهی هلند در شمال غربی اروپا با شانزده و نیم میلیون جمعیت که بیشترشان مسیحی پروتستان هستند، جمعیت مسلمانان هلند نزدیک به یک میلیون نفر است.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، هُلند (به هلندی: Nederland (تلفظ: نــِیدِرلانت)، به انگلیسی: The Netherlands و Holland) کشوری است کوچک از قلمروهای پادشاهی هلند در شمال غربی اروپا با شانزده و نیم میلیون جمعیت که بیشترشان مسیحی پروتستان هستند.
جمعیت مسلمانان هلند نزدیک به یک میلیون نفر است. پایتخت هلند شهر آمستردام است، اما به منظور تمرکززدایی بسیاری از وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌ها در شهر لاهه یا پیرامون آن مستقر شده‌اند. هلند بخش اصلی و اروپایی پادشاهی هلند (به زبان هلندی: Koninkrijk der Nederlanden کُنینک‌رَیک دِر نِیدِرلاندِن) بشمار می‌رود که جزایری را در آمریکای مرکزی نیز شامل می‌شود. هلند از شرق با آلمان همسایه‌است و از جنوب با بلژیک و از غرب نیز از طریق دریا با بریتانیا. بندر روتردام دومین شهر بزرگ هلند است و از نظر مساحت و تعداد اسکله‌هایی که دارد، بزرگ‌ترین بندر اروپا نیز به شمار می‌رود.
۲۵ درصد از زمین‌های کشور هلند پایین‌تر از سطح دریای آزاد قرار دارد و ۲۱ درصد از جمعیت آن در این مناطق زندگی می‌کنند. حدود ۵۰ درصد از زمین‌های هلند نیز ارتفاعی کمتر از یک متر از سطح دریا دارد. به این خاطر است که نام این کشور در زبان هلندی Nederland به معنی «سرزمین پست» (فروبوم) است و نامی که بسیاری زبان‌های دیگر برای این کشور به‌کار می‌برند هم همین معنی را می‌دهد.
هلند را در آلمانی Niederlande، در انگلیسی the Netherlands، در کرواتی Nizozemska، در فرانسوی Les Pays-Bas، در ایتالیایی Paesi Bassi، در فنلاندی Alankomaat و در اسپانیایی Países Bajos می‌نامند که همگی در این زبان‌ها به معنی «سرزمین پست» است.
واژه هلند که در زبان فارسی و هم‌چنین انگلیسی و عربی و بسیاری زبان‌های دیگر برای این کشور به‌کار می‌رود در اصل نام منطقه‌ای از این کشور بوده (مقایسه شود: پارس/ایران) که برای اشاره همه کشور به‌کار رفته است. واژه هلند Holland در زبان هلندی میانه به شکل holtland بود و معنی آن «سرزمین چوب» است.

پرچم پادشاهی هلند
پرچم پادشاهی هلند برای اولین بار در 01937-02-19 ۱۹ فوریه ۱۹۳۷ به رسمیت شناخته شد.به عنوان پرچم ملی و نشان ملی شناخته می‌شود و همچنین دارای تناسب ۲:۳ می‌باشد.


پرچم كشور هلند

اقتصاد
تولید ناخالص داخلی هلند (نه تولید ملی) در سال ۲۰۰۶ بیش از پانصد میلیارد یورو بوده‌است و نرخ رشد اقتصادی در همین سال نزدیک به ۳ درصد بوده‌است. رشد تورم در هلند از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ بطور میانگین حدود دو درصد گزارش شده‌است. نرخ بیکاری در دورهٔ مشابه حدود دو درصد بوده‌است (۴۰۰ هزار نفر و کمتر).
هلند در پرورش و تجارتِ گُل مقام اول را در جهان داراست. دامداری و کشاورزی نیز از پایه‌های اقتصاد هلند محسوب می‌شود. هلندی‌ها علیرغم کوچکی کشورشان سهم بزرگی در تجارت و بانکداری جهانی دارند. ایالات متحدهٔ آمریکا یکی از بازارهای اصلی هلند است و کشورهای اتحادیه اروپا مهم‌ترین شرکای تجاری آن هستند. بیش از نیمی از سهام شرکت نفتی- گازی شل را هلند در اختیار دارد و مابقی را بریتانیا. این شرکت که بخش هلندی آن به رویال داچ شل معروف است در زمینهٔ استخراج و تجارت نفت و گاز در سراسر جهان از جمله ایران فعالیت می‌کند. هلند خود نیز دارای ذخایر گاز طبیعی است و بخش از آن را صادر می‌کند. کشتی سازی و صنایع شیمیایی از دیگر صنایع مادر در هلند هستند. از شرکتهای بزرگ هلندی می‌توان به فیلیپس (صنایع الکترونیک) و هاینکن (یکی از عمده‌ترین تولید کنندگان آبجو در جهان) اشاره کرد. واحد پول هلند پیش از تبدیل به یورو، فلورن یا گیلدر هلندی بود.

سیاست
حکومت هلند پادشاهی مشروطه‌است که در آن شاه یا ملکه نقش چندان تعیین کننده‌ای در سیاست ندارد و بیشتر نماد وحدت ملی است. ملکهٔ فعلی هلند بئاتریکس نام دارد و پسر او آلکساندر ولیعهد است. دو مجلس نمایندگان در این کشور وجود دارد و حزب دارای بیشترین رأی در انتخابات پارلمانی نخست وزیر را برمیگزیند و دولت را تشکیل می‌دهد. او مهم‌ترین مقام سیاسی کشور شناخته می‌شود. احزاب دموکرات مسیحی، سوسیال دموکرات (کار)، سوسیالیست، حزب سبزها و لیبرال از احزاب عمده در این کشور هستند. طی چند سال اخیر و بخصوص در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۰ حزب آزادی (راست افراطی به رهبری خیرت ویلدرس) صندلی‌های بیشتری در مجلس هلند بدست آورده و ممکن است در دولتِ آتی به رهبری لیبرالها VVD حضور داشته باشد. تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس هلند را شهروندان مهاجر ترک تبار و مراکشی تبار تشکیل می‌دهند. از ایرانیان مقیم هلند نیز «فرح کریمی» به نمایندگی از حزب سبزها در مجلس هلند حضور داشته‌است.
جریانِ راست گرای افراطی در هلند از جمله به خاطر رشد تعداد مهاجران در این کشور، در دههٔ حاضر قدرت گرفت که نتیجهٔ آن ورود احزابی چون ال‌پی‌اف (فهرست پیم فورتاین) به پارلمان و دولت بود. با کشته شدن پیم فُرتاین بدست یک هلندی، او و بعد حزب اش از صحنهٔ سیاست حذف شدند و خیرت ویلدرس با «حزب آزادی» طرفداران او را به سوی خود جلب کرد و وارد پارلمان شد. ویلدرز مخالفِ حضور مسلمانان در هلند است چرا که اسلام را یک تهدیدِ رو به گسترش می‌داند که باید جلوی آن را گرفت. قتل فیلمساز هلندی تئو فان خُخ (ون گوگ) توسط یک مراکشی در سال ۲۰۰۴ به حزبِ ضداسلامیِ ویلدرس کمک کرد تا وارد پارلمان بشوند.
در فروردین ۱۳۸۷ نمایش فیلم کوتاهی از خیرت ویلدرس بنام فتنه مخالفت‌های زیادی در هلند و خارج از این کشور برانگیخت. او در این فیلم قرآن و مسلمانان را مروج خشونت می‌داند. نخست‌وزیر پیشین دولت هلند، یان پیتر بالکنِِنده که از حزب دموکرات مسیحی است این فیلم را محکوم کرد. بر خلاف نگرانی‌ها، مسلمانان هلند خشونتی بر علیه این فیلم نشان ندادند و از روش‌های قانونی برای اعتراض به آن استفاده کردند. رسانه‌های دولتی هلند آگاهانه به مسلمانان میدان دادند تا مخالفت هایشان را ابراز کنند.
هلند عضو قدیمی اتحادیهٔ اروپا و همچنین عضو پیمان نظامی ناتو است. دولت هلند از حملهٔ آمریکا به افغانستان و عراق پشتیبانی کرد و هم اکنون در افغانستان نیرو دارد. اما این نیروها در سال ۲۰۱۰ افغانستان را ترک خواهند کرد (در نتیجهٔ اختلاف نظرهای احزاب اصلی که حتی به انحلال کابینه در هلند انجامید.)
هلند همراه با بلژیک و لوکزامبورگ، بنِلوکس را تشکیل می‌دهند. این نام یک پیمان همکاری منطقه‌ای بین این سه کشور است و از ترکیب نخستین حروف نام این کشورها ساخته شده‌است و این پیمان مادر پیمان اروپای یکپارچه‌است.

حکومت
حكومت هلند سلطنت مشروطه است. پارلمان هلند متشكل از دو مجلس است. مجلس اول با 75 عضو، براي دوره‏اي شش ساله از سوي 12 شوراي محلي انتخاب مي‏شود. نيمي از اعضاء هر سه سال بازنشسته مي‏گردند. مجلس دوم با 150 عضو براي دوره‏اي چهارساله تحت نظام تعيين تعداد نمايندگان به نسبت جمعيت هر منطقه با رأي تمامي افراد بالغ انتخاب مي‏شود. پادشاه شخصي را به نخست‏وزيري انتصاب مي‏كند كه از پشتيباني اكثريت در پارلمان برخوردار باشد. نخست‏وزير نيز شوراي وزيران ( كابينه ) را انتصاب مي‏كند كه به پارلمان پاسخگوست.  احزاب مهم سياسي عبارتند از :1- حزب دموكرات مسيحي 2- حزب كارگر 3- حزب خلق براي آزادي و دموكراسي (ليبرال) 4- حزب دموكراسي 66، 5 - حزب اصلاح‏شدة سياسي ( كالوني ) 6- حزب سياسي دموكراتهاي اصلاح شده

جغرافیا
هلند در واقع یک دلتای سرسبز است که رودخانه‌هایی چون راین از میان آن می‌گذرد. از این رو هلند کوه ندارد و ارتفاع بلندترین تپه در جنوب این کشور ۳۲۲ متر بیشتر نیست. خاک هلند بیشتر ماسه‌ای ست.
 بخش‌های وسیعی از سرزمین هلند را کشتزارها و چراگاه‌های سرسبز تشکیل می‌دهند و دریاچه هاو نهرها و جنگلهای طبیعی و مصنوعی در آن به وفور یافت می‌شود. هلند سرزمینی پر باران است با زمستانهای طولانی و تابستانهای کوتاه و ملایم. بادهای تند بخصوص در مناطق ساحلی از ویژگیهای جوی آن است و سیلابهای موسمی تهدیدی همیشگی اما کنترل شده برای این سرزمین کوچک محسوب می‌شوند.


تصویر ماهواره‌ای از کشور هلند، سال ۲۰۰۰

 مهار آب دریا و رودخانه‌ها همواره یکی از چالش‌های هلند بوده‌است و آنها در این کار و نیز در ایجاد خشکی در دریا بسیار پرتجربه هستند. شهرهای جدیدی چون آلمیره و لیلی‌استاد که در جنوب دریاچهٔ ایسل‌میر واقع اند، در چنین زمین‌هایی بنا شده‌اند.

مردم
زبان رسمی هلند، هلندی است (به هلندی:Nederlands). این زبان شاخه‌ای از زبان‌های ژرمنی است و به آلمانی شباهت‌هایی دارد. برخی واژگان فرانسوی نیز از دوره‌های تسلط فرانسویان بر این منطقه، در زبان هلندی جذب شده‌اند. گسترهٔ جغرافیایی زبان هلندی به جز کشور هلند، استان‌های شمالی بلژیک را نیز دربر می‌گیرد. در مستعمرات هلند از جمله در سورینام لهجه‌های بومی‌شدهٔ هلندی کاربرد داشته‌است.
در کشور هلند در حدود ۶۵ هزار فارسی‌زبان سکونت دارند، ۳۰ هزار ایرانی و ۳۵ هزار نفر از کشور افغانستان.

فرهنگ
هلند نقاش‌های شناخته شده‌ای داشته‌است. در سده ۱۷ میلادی، در زمانی که جمهوری هلند در اوج خود بود، استادان بزرگی همچون رامبرانت، یوهانس ورمر، جان استین، جیکوب ایساکزون و بسیاری دیگر فعالیت می‌کردند. نقاش‌های مشهور سده ۱۹ و ۲۰ هلند، ون گوگ و پیت مپندریان بوده‌اند. موریس اشر هنرمند گرافیست این دوران بود. هلند خانهٔ فیلسوف‌های بزرگی چون اسپینوزا و دزیدریوس اراسموس بوده‌است. تمام کارهای اصلی دکارت در هلند انجام شده‌است.

آشنايي با برخي شهرها و استانهاي كشو هلند

آمستردام
آمستردام (به هلندی: Amsterdam) پایتخت کشور هلند است و در غرب این کشور واقع شده‌است.

جمعیت
این شهر نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد و نیمی از این تعداد را مهاجران خارجی یا خارجی تبارها تشکیل می‌دهند که تنوع آنها به بیش از صد و پنجاه ملیت می‌رسد.

تاریخچه
هستهٔ اصلی این شهر تاریخی در قرون وسطا بوجود آمد و در قرن شانزدهم توسعه یافت و تبدیل به مهم‌ترین بندر تجاری اروپا شد.

در قرون هفدهم و هجدهم که دوران شکوفایی اقتصاد استعماری هلند بود، خانه‌های اعیان نشین بسیاری در حاشیهٔ کانالهای بیرونی ساخته شدند که بسیاری از آنها هنوز هم پابرجا هستند.

جغرافیا
بندر آمستردام از شرق به دریاچهٔ اَیسل مِیر وصل می‌شود و از غرب از طریق یک کانال کشتیرانی به دریای شمال و آبهای آزاد راه دارد.

ورود آب به این مجراها کنترل می‌شود چون آمستردام نیز مانند مناطق وسیعی از هلند زیر سطح دریا قرار گرفته‌است.

رودخانهٔ آمستِل از وسط آمستردام می‌گذرد و شبکهٔ گسترده‌ای از کانالها و نهرها بخش‌های مختلف شهر قدیمی را به هم وصل می‌کنند.

این کانالها به تدریج طی چهار پنج قرنِ گذشته به شکل نیم دایره‌هایی دورِ هستهٔ اولیهٔ شهر حفر شده و گسترش یافته‌اند. کاربرد اصلی آنها جابجایی بار و محصولاتِ وارداتی از کشتی‌ها به انبارها و تجارتخانه‌ها و بالعکس از آنجا به بندرگاه بوده‌است.

گردشگری
بخش مرکزی آمستردام بافت فشرده و زیبای قدیمی خود را به خوبی حفظ کرده‌است و به یک موزهٔ رو باز و دیدنی می‌ماند. به همین خاطر یکی از جاذبه‌های گردشگری در آمستردام، قایق‌سواری در کانال‌های داخل شهر است که از مقابل بسیاری از ساختمان‌های زیبای شهر می‌گذرد.

دانشگاه‌ها
دانشگاه آمستردام UvA و دانشگاه آزاد یا VU (با دانشگاه آزاد ایران اشتباه نشود) بزرگ‌ترین مراکز آموزشی این شهر هستند که در رشته‌های گوناگون دانشجو می‌پذیرند. در زمینهٔ هنر، مدرسهٔ عالی هنرها (Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten)مهتمرین مرکز آموزشی ست که در رشته‌هایی چون رقص، موسیقی، نمایش و سینما دانشجو می‌پذیرد.

هنر
هلند برای هنردوستان نیز مکانی رؤیایی‌ست. گذشته از معماری زیبا، این شهر نسبت به مساحتش گنجینه‌های هنری بسیاری را داراست و پر است از موزه‌ها و گالریهای جورواجور. از نقاشی‌های خیره‌کنندهٔ رمبراند، ورمیر (فرمیر) و ون گوگ Van Gogh (فان خوخ) که در موزه‌های اصلی به نمایش گذاشته شده‌اند گرفته، تا موزه‌های کوچکی مانند موزهٔ سکس یا موزهٔ شکنجه. سه موزه اصلی آمستردام در میدان موزه [Museumplein] واقع اند.

اقتصاد
از نظر تجاری این شهر اهمیت زیادی در هلند دارد و دفاتر بسیاری از شرکت‌های بزرگ در آن واقع شده‌است. برخی شرکت‌های جهانی نیز بدلیل تسهیلات مالیاتی هلند نسبت به کشورهای مجاور، دفاتر منطقه‌ای خود را در این شهر و بخصوص در اطراف فرودگاه اسخیپل (سکیپل) در نزدیکی آمستردام مستقر ساخته‌اند که از آن میان می‌توان به سونی اشاره کرد.

روتردام
روتردام (به هلندی: Rotterdam) بزرگ‌ترین بندر اروپا و دومین بندر بزرگ جهان است. شهر و بندر روتردام در استان هلند جنوبی در کشور هلند واقع شده‌است.

جمعیت روتردام در ماه مارس ۲۰۱۰ برابر با ۶۰۳.۴۲۵ نفر بود و مساحت بخش روتردام ۳۰۴٫۲۲ کیلومتر مربع است. بیش از نیمی از ساکنان این شهر خارجی‌تبار هستند. روتردام پس از آمستردام دومین شهر بزرگ کشور هلند است و با توکیو به عنوان بزرگ‌ترین بندر جهان رقابت می‌کند.


چشم‌اندازی از روتردام
جایگاه راهبردی آن در دلتای «راین-ماس-اسخلد» بر کناره دریای شمال و در قلب سامانه‌ای انبوه از راه آهن‌ها، جاده‌ها و راه‌های هوایی و آبی باعث شده تا به این شهر لقب «دروازه اروپا» داده شود.
روتردام هم‌چنین به خاطر چندفرهنگه بودن شهر، دانشگاه اراسموس، معماری مدرن، بمباران روتردام در جنگ جهانی، و چشم‌اندازهای کناره رودخانه‌ای خود شهرت دارد.

جغرافیا
روتردام در غرب کشور هلند و در جنوب منطقه کلان‌شهری «راندستاد» واقع شده‌است. منطقه کلان‌شهری «روتردام-رَینموند» که سکونتگاهی پیوسته را تشکیل می‌دهد مجموعاً ۱.۳ میلیون جمعیت دارد.

شهر روتردام در کرانه رودخانه نیووه ماس قرار داد. رودخانه راین در این محل به دریای شمال می‌ریزد. نام این شهر به معنی سد (dam) بر روی رودخانه «رُته» است. رته رودخانه کوچکی است که در مرکز شهر رتردام به نیووه ماس می‌پیوندد.

تاریخچه
پیشینه سکونتگاه اولیه در این مکان که در پست‌ترین نقطه کنار رود «روته» (Rotte) قرار داشت دست کم به سال ۹۰۰ میلادی می‌رسد. نهر روته از زمین‌های باتلاقی می‌گذشت و نام آن یعنی روته که در قدیم روتا (Rotta) تلفظ می‌شد نیز به معنی «آب گل‌آلود» است. واژه روتا از دو بخش روت (گل‌آلود) و «آ» (آب) تشکیل شده‌است.

در حدود سال ۱۱۵۰ سیل‌های بزرگ باعث پایان توسعه این سکونتگاه شد ولی مردم محل در این مکان سدها و خاکریزهای حفاظتی مختلفی ساختند که از آن جمله می‌توان «خاکریز اسخیلاند بر دریای مرتفع» (به هلندی: Schielands Hoge Zeedijk) را نام برد که در امتداد ساحل شمالی «نیووه ماس» امروزی ساخته شد.


نورافشانی شهر روتردام در شب، به یادبود سال‌روز بمباران روتردام در سال ۱۹۴۰ میلادی

در تاریخ ۷ ژوئن ۱۳۴۰، کنت ویلم چهارم هلند به روتردام حق شهر بودن بخشید و جمعیت این شهر در آن تاریخ حدود دو هزار نفر اعلام شد. در حدود سال ۱۳۵۰ یک کانال کشتیرانی به نام «روتردامسه اسخی» (به هلندی: Rotterdamse Schie) گشایش یافت که از این راه دسترسی روتردام به شهرهای بزرگتر واقع در شمال حاصل شد و این شهر را تبدیل به مرکز بارگیری و باراندازهای هلند، انگلستان و آلمان کرد. در خلال سال‌ها رفته‌رفته به اهمیت بندر روتردام افزوده شد به گونه‌ای که به عنوان کرسی یکی از شش «اتاق» کمپانی هند شرقی هلند برگزیده شد.

لاهه
لاهه (به هلندی: Den Haag دِن‌هاخ یا بطور رسمی 's-Gravenhage اِسخِرافِن‌هاخه) شهری در غرب کشور هلند و پایتخت اداری این کشور است. لاهه مرکز استان هلند جنوبی نیز هست.


مرکز شهر لاهه

نام این شهر در زبان فارسی از نام آن در زبان فرانسه (La Haye) گرفته شده است. لاهه یکی از پایتخت‌های سازمان ملل متحد است و ستاد چند موسسه این سازمان در این شهر قرار دارد. به این شهر لقب «پایتخت حقوقی جهان» نیز داده‌اند.
جمعیت این شهر بر اساس آمار سال ۲۰۰۷ برابر با ۴۷۴٬۲۴۴ نفر بوده است. لاهه پس از آمستردام و روتردام، سومین شهر بزرگ هلند به شمار می‌رود.

اوترخت
اوترخت (به هلندی: Utrecht) یکی از شهرهای هلند و نیز مرکز و پرجمعیت‌ترین شهر استان اوترخت است. اوترخت یک شهر مهم و دانشگاهی در هلند و اروپا است. این شهر در مرکز هلند و در شمال خاوری شهرگان جای گرفته است و با جمعیتی برابر با 307081 نفر (سال 2010) چهارمین شهر بزرگ هلند به شمار می‌رود.


اوترخت

فرهنگ
شهر اوترخت زندگی فرهنگی فعالی دارد و از این نظر پس از آمستردام در مقام دوم کشور قرار می‌گیرد. اوترخت گزینش برای پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۱۸ را نشانه رفته است.

آیندهوون
آیندهوون (به هلندی: Eindhoven) (تلفظ به هلندی: اَیندهوفِن)، شهری زیبا، مدرن و صنعتی است در استان برابانت شمالی در جنوب شرقی هلند که محل تولد کارخانه‌ های فیلیپس محسوب می‌شود. تیم باشگاهی فوتبال پی اس وی آیندهوون باشگاه این شهر است.


آیندهوون

تیلبورخ
شهر تیلبورخ (به هلندی: Tilburg) در برابانت شمالی در کشور هلند واقع شده‌است. جمعیت این شهر ۲۰۱٫۹۳۱ نفر  است.

آلمیره
شهر آلمیره (به هلندی: Almere) در فلفولانت در کشور هلند واقع شده‌است. جمعیت این شهر ۱۸۳٫۲۹۹ نفر است.

خرونینگن
خرونینگن (به هلندی: Groningen) نام شهری است که در استانی به همین نام در شمال هلند قرار دارد و مرکز اقتصادی- فرهنگی شمال هلند به شمار می رود. عمده شهرت این شهر به دلیل وجود دانشگاه گرونینگن و جمعیت بالای دانشجویان در این شهر است.


نمایی از تالار موسیقی و تئاتر شهر گرونینگن

جمعیت این شهر حدود 185000 نفر است که نیمی از آن را افراد زیر 35 سال تشکیل می دهند. از مکان‌های دیدنی این شهر می توان به برج کلیسای مارتینی، بازار ماهی (Vismarkt)، موزه هنرهای معاصر گرونینگن، ساختمان قدیمی ایستگاه راه آهن، ساختمان تالار شهر و ساختمان تالار موسیقی آن اشاره کرد. اهمیت اقتصادی گرونینگن هنگامی آشکار می‌شود که بدانیم بزرگترین کارخانه شکر جهان و یکی از بزرگترین کارگاههای کشتی سازی جهان در این استان قرار دارد.


نمایی از برج مارتینی شهر گرونینگن

همچنین گرونینگن دارای منابع گازی زیرزمینی با ارزشی است که از بزرگترین ذخایر گازی در اروپاست. مرکز پزشکی دانشگاه گرونینگن (UMCG) بیمارستانی هزار تختخوابی مجهزی است که در کنار درمان بیماران به تربیت متخصصان و دانشجویان پزشکی نیز می پردازد.

بردا (هلند)
بردا (به هلندی: Breda) یکی از شهرهای تاریخی کشور هلند است. این شهر در جنوب هلند و در استان برابانت شمالی در واقع شده‌است. شهر بردا با ۱۷۳٫۲۸۴ جمعیت (در سال ۲۰۰۹) یکی از ۱۰ شهر بزرگ هلند به‌شمار می‌آید. بردا در منطقه برابانت هلند پس از آیندهوون و تیلبورخ سومین شهر بزرگ است.


کلیسای بزرگ شهر بردا

نام بردا ادغام‌شدهٔ دو واژهٔ brede (پهن) و Aa (نام رودخانه) است. از آن‌جا که منطقهٔ بردا محل پیوستن رود مارک به رود «آ» و بخش عریض «آ» به این نام معروف شده‌است. بردا در قدیم شهری دارای برج و بارو و شهری با اهمیت نظامی و سیاسی بود.
مرکز شهر بردا دارای ساختمان‌های قدیمی دیدنی و است و شامل بخش‌هایی از خندقهای قدیمی شهر می‌شود. در ساختمان‌های گوناگون بردا به‌ویژه در بگیناژها (صحن‌های مسکونی راهبه‌وارها) و تئاتر قدیمی شهر سبک معماری دوره نوزایی و باروک دیده می‌شود.

نیمیخن
شهر نَی‌مِیخِن (به هلندی: Nijmegen) در خلدرلانت در کشور هلند واقع شده‌است. جمعیت این شهر ۱۶۱٫۲۲۶ نفر است.

انسخده
شهر انسخده (به هلندی: Enschede) در اوفریسل در کشور هلند واقع شده‌است. جمعیت این شهر ۱۵۴٫۷۶۰ نفر  است.

آپلدورن
شهر آپلدورن (به هلندی: Apeldoorn) در خلدرلانت در کشور هلند واقع شده‌است. جمعیت این شهر ۱۵۵٫۰۶۵ نفر  است.


آشنايي با برخي جاذبه هاي گردشگري هلند


باغ های لاله

تاریخچه پیدایش لاله‌های هلندی جالب است. امروزه این گل‌های هلندی تبدیل به یکی از بزرگترین جاذبه‌های گردشگری هلند شدند.



بزرگ ترین زمین‌های گل‌های لاله نیز در محلی به نام باغ گل Keukenhof است. این باغ‌ها از سال 1949 تبدیل به یکی از بزرگترین جذابیت‌های توریستی این منطقه شده اند. بودن در نمای باشکوهی از میلیون‌ها گل  لاله و انواع دیگر گل واقعا حس و حال بهار را به انسان می‌دهد. تماشای اینجا تجربه ای است که هیچگاه فراموش نمی‌شود. اینجا مکانی است برای پیر و جوان، دارندگان نمایشگاه‌های گل و افراد معمولی ای که می‌خواهند روز خوش و مطبوعی را تجربه کنن.

هلند - آمستردام - موزه ونگوگ (Van Gogh Museum)
موزه ونگوگ (Van Gogh Museum) ، از موزه هنر در آمستردام، هلند است، دارای آثار نقاش هلندی ونسان ونگوگ و معاصران خود می باشد. این موزه ، دارای بزرگترین مجموعه  از نقاشی های ونگوگ و نقاشی دیگر نقاشان مشهور در جهان است. اغلب آثار ونگوگ موجود در این مجموعه، توسط پسرش وینسنت ویلم ونگوگ که در سال 1925 آنها را به ارث برده بود، بار ی نمایش های طولانی به موزه شهری آمستردام قرض داده بود اما سرانجام در سال 1962 به بنیاد  ونسان ونگوگ  منتقل شد که امروزه به نام موزه ونگوگ مشهور است.


موزه ونگوگ

طراحی موزه ونگوگ  به کمک  دولت هلند در سال 1963 و  به معمار هلندی گرید ریتود انجام گرفت . این طراح یک سال  بعد در گذشت و ساختمان تا سال 1973  کامل نشده باقی ماند.  ضلع های نمایشگاه در سال 1999 توسط یک مدرنیست ژاپنی به آن اضافه شد. موزه ونگوگ دارای بیش از 200 اثر از ونگوگ و چند نقاش بزرگ دیگر که از دوستان ونگوگ بوده‌اند می باشد.

کاکنهف (بزرگترین باغ گل جهان)
هلند بزرگترین تولید کننده گل در دنیاست و سرزمین گل معرفترین لقب این کشور است.



باغ کاکنهف (Keukenhof) بزرگترین باغ گل جهان است و چیره دستی طبیعت با هنر گلکاران هلندی هر سال 800 هزار بازدید کننده را تنها در دو ماه از سال به خود جذب می‌کند.

موزه ریجکس، آمستردام
کاخ‌هاي موزه ریجکس با داشتن تقریبا یک میلیون اثر، بزرگ‌ترین مجموعه دار هنری و تاریخی در هلند به شمار مي‌رود، اما در سطح بین‌المللی به دلیل دارا بودن نقاشی‌هاي استادان قرن هفدهم هلند شامل 20 اثر از«رامبرانت» و بسیاری از آثار برجسته هنرمندان این دوره شناخته مي‌شود. در این موزه که در سال 1800 میلادی تاسیس شده است، همچنین آثاری از قرون وسطا و قرن‌هاي 18 و 19 میلادی به همراه مجموعه‌هاي زیادی از مجسمه‌ها و کارهای دستی به نمایش گذاشته شده است.




جذابیت ویژه: اثر «تماشای شب» رامبرانت. این نقاشی مشهور، گروهی از نظامیان را به هنگام جنگ ترسیم مي‌کند.

پارک ملی هوگ ولوه (HogeVeluwe)
پارک ملی هوگ ولوه (HogeVeluwe) در آمستردام با دارا بودن تپه‌ها و مرداب‌های زیبا یکی دیگر از محل‌های دیدنی آمستردام است.  این باغ در سال 1914 توسط یک زوج ثروتمند آلمانی هلندی خریداری شد.



 یکی از آن‌ها قصد داشت آن را به شکارگاه تبدیل کند ودیگری یک موزه. ولی سرانجام این پارک هم به شکارگاه تبدیل شد و هم به موزه!


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
الناز
۰۰:۲۶ ۱۹ فروردين ۱۳۹۳
خیلی خوب بود و لذت بردم .
کاش هلند قدیم و جدید هم از نظر شهر سازی بررسی می کرد.
ممنون و سپاس گذارم.