کرسيهاي آزاد انديشي مقولهاي است که بارها از سوي مقام معظم رهبري مورد تاکيد قرار گرفته است، اهميت اين موضوع
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران
را بر آن داشته تا پيرامون اين مسئله با مسئولان دانشگاهي و فعالان
دانشجويي به گفتگو بنشيند، نوشته زير حاصل بخشي از اين گفتگوهاست.
مسئول سايت مرجع جامع و تخصصي آزادفکري: دانشجويان بايد نسبت به ماهيت برگزاري کرسيهاي آزادانديشي شناخت پيدا کنند تا بتوان يک کرسي آزاد انديشي منطقي در دانشگاه برگزار کرد.
وي افزود: علاوه بر دانشجويان، مسئولان دانشگاه هم بايد درک درستي از چرايي و چيستي کرسيها داشته باشند تا به کرسيها به عنوان يک برنامه دست و پاگير در دانشگاه نگاه نکنند.
مسئول سايت تخصصي آزادفکري گفت: يکي ديگر از مسائلي که بايد در برگزاري کرسي ها به آن توجه کنيم، اين است که يک کرسي چه ويژگيهايي بايد داشته باشد، و اينکه با توجه به اينکه قرار است اين هم انديشي ميان يک عده جوان دانشگاهي با سلايق مختلف برگزار شود، در برگزاري آن بايد منطق را در نظر بگيريم يا نه؟ و اينکه تمام سعيمان اين باشد که بحث بدون جنجال و هياهو برگزار شود، که اين امر کار را مقداري سخت مي کند.
اکبري با بيان اينکه برگزاري کرسيها ويژگيهاي خاصي دارد که بايد رعايت شود، تصريح کرد: در يک فضاي دانشجويي که مملو از نشاط جواني است، بايد کرسي کاملا منطقي و به دور از جنجال باشد، حال اگر يک ساختاري شکل گيرد که دو دانشجو بيايند با هم مناظره کنند و فضا، فضاي احساسي باشد، آيا مي توان به آن کرسي آزاد انديشي اطلاق کرد؟
وي با تاکيد براينکه کرسي آزاد انديشي بايد در فضايي صورت گيرد که هم دانشجويان بتوانند با هم صحبت کنند و موضوعات اختلافي بحث شود و هم اينکه فضا آرام و منطقي باشد، خاطرنشان کرد: نگاهي که ما به بحث دانشجويي داريم اين است که اينها آينده سازان کشور هستند و بايد در آينده در مقابل يکديگر قرار بگيرند و با هم حرف بزنند حال بايد اين گفتمان را از همين الان و در همين فضاي کرسيها تمرين کنند.
اکبري با بيان اينکه اشکالاتي هست، اما رويه را مثبت ارزيابي مي کنيم، اضافه کرد: براي ايجاد امنيت فکري دانشجويان به منظور شرکت در کرسي ها، از سوي مسئولان مطرح شده که مسائلي که تحت عنوان کرسيها عنوان ميشود، جزو موارد مجرمانه نيست. چه بسا که آيين نامه کرسيها هم به فضاي گفتگوها رسميت بخشيده است. اما اينکه وعدهها براي ايجاد امنيت فکري دانشجويان نسبت به شرکت در کرسيها، چقدر اجرايي شده و يا اجرايي ميشود، بعضاً مي بينيم که چنين نيست؛ ولي برداشت ما اين است که ضريب اين مشکلات کمتر شده است.
مسئول سايت تخصصي آزادفکري با بيان اينکه برخي دانشجويان با القاي اينکه فضاي آزاد براي گفتگو وجود ندارد، از شرکت در کرسيها امتناع ميکنند، خاطرنشان کرد: در زمينه سختيها بر سر برگزاري کرسيها اينطور نيست که طيف خاصي ضربه خورده باشند و اگر لطمهاي در کار باشد، اين لطمه متوجه همه دانشجويان در هر قشري است.
دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه همدان گفت: کرسي آزاد انديشي به معناي واقعي بستري است که شرکتکنندگان اعم از مجري و مخاطب، فرصت پيدا ميکنند تا آزادانه و بدون هيچگونه وابستگي، انديشه کنند.
وي ادامه داد: فضاي کرسیهای آزاداندیشی باید به دنبال تولید فکر و نظریهپردازی و به دور از هر گونه مناقشات سیاسی باشد.
اين فعال دانشجويي همچنین با اشاره به انتخابات پیش رو در کشورمان، تصريح كرد: فضای مناسبی در جهت نزدیکی به ایام انتخاباتی بر دانشگاهها حاکم است، که باید در رابطه با عدم نفوذ بيگانگان در دانشگاهها طی این ایام، حساسيت لازم به عمل آید.
اصليپور جايگاه طرح موضوعات مبهم و در عين حال مورد نياز جامعه را بر عهده دانشگاه و حوزه دانست و افزود: دانشگاه محلي است که افکار و انديشههاي سازنده در آن پرورش مييابد تا موافقان و مخالفان، استدلالهاي خود را تنها پيرامون موافقت و مخالفتشان بيان نکنند.
وی با انتقاد از روند برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، بيان کرد: متاسفانه برگزاری این کرسیها در دانشگاهها به جای نیازمحوری به صورت سلیقهمحوری برگزار میشوند.
دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه همدان بيدار كردن عقل جمعی و توليد علم و انديشه دينی بر اساس ارزشهای واقعی را از اهداف كرسیهای آزادانديشی برشمرد و خاطرنشان کرد: ايجاد فضايی مناسب و منطقی براي تضارب آرا و در پی آن افزايش همبستگی و اتحاد از ديگر اهداف برگزاری این کرسیها است.
دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تبريز: دانشجویان تمام تلاش خود را میکنند تا بتوانند دغدغههای مقام معظم رهبری را درباره برگزاری هر چه بهتر کرسیهای آزاداندیشی برطرف کنند.
وی نبود منابع مادي و مالي را یکی از مشکلات برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی برشمرد و تاكيد كرد: مسئولین دانشگاه باید در این رابطه با دانشجویان همياري و همكاريهاي لازم را داشته باشند.
این فعال دانشجويي همچنین در ادامه سخنان خود به برنامههای انتخاباتی این تشکل در انتخابات آینده ریاست جمهوری اشاره كرد و افزود: تشكلهاي دانشجویی برای انتخابات ریاست جمهوری پيرو فرمايشات مقام معظم رهبري حركت خواهند كرد.
گرگاني تصریح کرد: با توجه به عدم ارزیابی مناسب، موضوعاتی کلیشهای در کرسیهای آزاداندیشی مطرح میشود که این امر باعث کاهش تعداد استقبال کنندگان ميشود.
دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تبريز با اشاره به تاثير چشمگير اشخاص مطرح با گفتمانهاي قوي در برگزاري کرسیهای آزاداندیشی خاطر نشان كرد: باید تمامی تلاش خود را برای بالا بردن سواد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان به کار ببریم.
دبيرکل اتحاديه دانشجويان اسلامي دانشگاه آزاد: اگرجامعه فاقد فضاي انتقادي باشد آن جامعه به مانند يك مرداب گنديده ميشود.
اين فعال دانشجويي با بيان اينکه دانشجويان و مسئولان دانشگاه بايد عملکرد متقابل و قابل قبول با هم داشته باشند تصريح کرد:دانشگاه محل تضارب آرا و افکار دانشجويان است که بايد با رعايت قانون در کنار روحيه آرمانگرايي، دانشجويان به بيان عقايد خود بپردازند.
بازگير بيان داشت: برقراري آرامش از اهداف اوليه مسئولان در دانشگاه است که بايد با در نظر گرفتن روحيه و انرژي جوانان، در بررسي مسائل روز دنيا در برخورد با دانشجويان سعه صدر بيشتري داشته باشند.
دبير تشکيلات دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي تاكيد داشت: اعمال محدوديت بر فضاي آزادانديشي دانشجويان، سرخوردگي و کاهش فضاي حرکتي سياسي دانشجويان را به دنبال دارد.
بازگير با اشاره به نزديكي انتخابات رياست جمهوري در كشور خاطر نشان كرد: تنگ نظري برخي مسئولان دانشگاهي در برخورد با فعاليتها و بيان عقايد و انديشه تمامي تشكلها در دانشگاهها به عنوان يك مانع در برگزاري كرسيها و ديگر فعاليتها از سوي دانشجويان است.
انتهاي پيام/