سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طراحی اولین پالایشگاه گاز در مثلث پژوهشگاه، صنعت و دانشگاه

هماهنگ کننده طرح پالایشگاه گاز ملی، مثلث پژوهشگاه، صنعت و دانشگاه همگام با پروژه پالایشگاه ملی گاز تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمد خاکپور، در نشت خبری هفته پژوهش و فناوری، با بیان اینکه پالايشگاه گاز ملي، پالايشگاهي كه طراحي آن تمام ايراني خواهد بود، تحت نظارت پژوهشگاه صنعت نفت راه اندازي خواهد شد گفت: با گذشت یک سال از اعلام اینکه برای ساخت پالایشگاه گاز نیازی به تکنولوژی خارجی نیست، اين پالايشگاه در ميدان هالگان و سفيدباغون در جنوب استان فارس با ظرفیت 20 میلیون مترمکعب تراورش گاز، به اجرا در خواهد آمد و تا به امروز ساختار کلی پالایشگاه نهايي شده است.

وی افزود: 14 هزار بشکه در روز میعانات گازی و 50 تن گوگرد از این پالایشگاه استحصال خواهد شد.

وی ادامه داد: میعانات گازی از طریق تاسیسات موجود در عسلویه صادر خواهد شد و گاز از طریق خط لوله سراسری سوم تحویل شبکه سراسری مصرف گاز داخل کشور خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه وظیفه بومی سازی تکنولوژی های مورد نیاز آینده کشور در کنار طراحی و ارائه دانش فنی، بر عهده پژوهشگاه صنعت نفت است گفت: در این راستا مثلث پژوهشگاه، صنعت و دانشگاه همگام با پروژه پالایشگاه ملی گاز تشکیل شده است.

وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی امیر کبیر به عنوان قطب پژوهشی در صنعت گاز از سوی شرکت ملی گاز برگزیده شده و در راستای بومی سازی تکنولوژی های روز جهان موافقت نامه سه جانبه میان پژوهشگاه، دانشگاه صنعتی امیر کبیر و شرکت ملی گاز ایران منعقد شده است.

هماهنگ کننده طرح پالایشگاه گاز ملی با اشاره به اینکه در ساخت اولین پالايشگاه گاز کشور، طبیعی است که تمام تجهيزات داخلی نباشد، خاطر نشان کرد: ساخت برخي از قطعات از منظر اقتصادي به صرفه و صلاح نيست، ولیکن در پروژه پالايشگاه گاز با نشان ملي عمده تجهيزات و قطعات از سوي توليدكنندگان داخلي توليد و ساخته خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر چه سریع تر به دانش بومی سازی تجهیزات صنعت پالایش گاز دست خواهیم یافت، تصریح کرد: طی جلسات متعددی که با انجمن سازندگان تاسیسات صنعت نفت برگزار شد، در کنار بومی سازی تکنولوژی مورد نیاز در صنعت پالایش گاز، بومی سازی تجهیزات و دستگاه های این صنعت نیز  مورد تاکید قرار گرفته است.

محمد خاکپور با اشاره به واحد های پالایشگاه ملی گاز گفت: این پالايشگاه گاز هالگان و سفيدباغون در بخش دریافت گاز دارای واحد شیرین سازی گاز ، تثبیت میعانات گازی، شیرین سازی میعانات گازی و تنظیم نقطه شبنم و واحد بازیافت گوگرد است.

وی با اعلام دستیابی به دانش فنی سه واحد از واحد های دریافت گاز از سوی متخصصان داخلی پژوهشگاه صنعت نفت افزود: در گذشته این سه واحد توسط شرکت های اروپایی و امریکایی تامین می شده است.

وی با اشاره به برآورد اولیه یک میلیارد دلاری طراحی و ساخت و توسعه پالایشگاه ملی گاز اظهار داشت: امکان سنجی و طراحی فیزیکی طرح برای ارائه به صندوق توسعه ملی برای برآورد نهایی هزینه اجرا و تامین منابع مالی طرح در حال انجام است و بزودی مراحل اصلي طراحی اين پروژه آغاز خواهد شد.

هماهنگ کننده طرح پالایشگاه گاز ملی خاطر نشان کرد: براساس دستاورد 10 سال پژوهش بر روی حلال های تصفیه و بازیافت گاز، پژوهشکده گاز امروز اعلام می کند که به دانش فنی تصفیه هر نوع گاز با هر نوع آنالیزی با بهترین فرمولاسیون آمین مورد نظر دست یافته است./س
برچسب ها: گاز ، پالایشگاه ، صنعت ، دلار ، برآورد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.