علیرضا شناسایی رئیس اداره میراث فرهنگی گناباد در گفتوگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: با تلاش امین سلطان خواه هنرمند گنابادی و غفور اسکندری سخندری هنرمند خوشنویس خوزستانی، کتیبه سردرب مسجد جامع گناباد که تا کنون در تحقیقات و کتب مختلف با عنوان «بسم الله الرحمن الرحیم» ذکر شده است، بازخوانی گردید.
او افزود: این کتیبه که ترکیبی از نقش دو پرنده هدهد است پس از بازخوانی مجدد توسط این دو هنرمند، از آن جمله «یا الله، الرئوف، الرقیب و الرحیم» استخراج شد؛ همچنین در کتیبه دیگر ایوان مسجد، نام سازنده بنا به نام «بیگی شهابی» بازخوانی شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی گناباد ادامه داد: مسجد جامع گناباد بنایی مربوط به سده هفتم هجری قمری و مربوط به دوره خوارمشاهیان است که از امتیازات مهم این مسجد وجود کتیبههای کوفی و آجرکاریهای زیبا است که بر اطراف ایوان قبله آن نقش بسته است و در انتهای حاشیه کتیبه خط کوفی، تاریخ ساخت این مسجد، سال ۶۰۹ هجری قمری برابر با ۱۲۱۲ میلادی مشخص شده است.
علیرضا شناسایی بیان کرد: مسجد جامع گناباد و در گناباد، محل کوی شرقی جای گرفته است. این اثر در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ با شماره ثبت ۳۲۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
او تصریح کرد: این مسجد یکی از سه مسجد ایران است که به سبک دو ایوانی در اوایل قرن هفتم هجری ساخته شده و از بقیه سالمتر مانده است و بر اساس آثار و شواهد موجود، ساختمان کنونی دارای الحاقاتی است که احتمالاً در دوران ایلخانی ایجاد شده است.
انتهای پیام// ح. ت