تصویب 90 طرح برای اشتغال معتادان بهبود یافته

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره تصویب 90 طرح برای اشتغال معتادان بهبود یافته گفت: 33 میلیارد ریال برای تحقق این طرح‌ها در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری که امروز (یکشنبه) برگزار شد با اشاره به اطلاعات به دست آمده مبنی بر عملکرد درگیری‌ها در سال جاری اظهارداشت: هیچ گونه شهیدی تا به امروز نداشته‌ایم و تعداد قاچاقچیان هم نسبت به سال گذشته به حداقل میزان خود رسیده است.

وی با بیان این که کنترل مرزهای کشور امسال با عملیات خوبی روبرو بوده است، گفت: قاچاقچیان مواد مخدر تنها از راه دریا و حاشیه مرزهایی که بسته نشده است، شیشه را به داخل ایران انتقال می‌دهند.

افشار با بیان اینکه بخشی از هروئین مصرفی از افغانستان و پاکستان وارد کشور می‌شود، یادآور شد: تولید هروئین در داخل کشور نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی با بیان این که عده‌ای بر این انگیزه بودند که تولید شیشه در داخل ایران انجام و به  خارج کشور منتقل می‌شود، تاکید کرد: با توجه به کنترل‌هایی که در داخل کشور انجام می‌شود ما این امر را قبول نداریم و بیشتر مواد از جمله ترامادول و آمفیتامین‌ها و شیشه از پاکستان و مرز سراوان و همچنین هند وارد ایران می‌شود.

 سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تاکید بر این که در 8 ماهه امسال آمار کشته شدن اشرار 49 مورد بوده است، گفت: سال گذشته این آمار 76 مورد بوده است به همین دلیل با کاهش 36 درصدی روبه رو بوده‌ایم.

افشار با اشاره به عملیات‌های انجام شده در 8 ماهه سال گذشته که هزار و 476 مورد بوده است، تاکید کرد: امسال تعداد عملیات‌ها هزار و 758 مورد بوده که نسبت به سال گذشته 19 درصد افزایش و همچنین تعداد دستگیری قاچاقچیان در 8 ماه سال گذشته 18 درصد کاهش داشته است. 

وی با اشاره به آمار بین المللی یادآور شد: سندی بین کشورهای ایران، افغانستان، روسیه، تاجیکستان و پاکستان برای همکاری دفتر کنترل پیشگیری مواد مخدر امضا شده و این برنامه با چهار محور مدیریت مرزی، مبارزه با مواد مخدر، ستاد پیشگیری از مصرف مواد مخدر، پیشگیری درمان، معیشت جایگزین، توسعه پایدار قرار دارد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تاکید بر اینکه در خصوص آنتی تامین ها امکان ترک کامل برای تعدادی از معتادان مقدور نیست، گفت: بر اساس سند جامع کشور باید دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر 40 درصد هدف‌ها را (معتادان) تحت پوشش خود قرار دهند.

افشار با بیان اینکه مجمعی از خیرین برای صیانت اجتماعی از بهبود یافتگان راه اندازی شده است، تصریح کرد: دولت به تنهایی نمی‌تواند کار مسئولیت معتادان بهبود یافته را به دوش بکشد به همین دلیل با راه اندازی مجمع خیرین و مشارکت‌های مردمی در راستای اشتغال، توانمند سازی و حمایت از خانواده معتادان گام برداشته است.

وی با اشاره به راه اندازی خانه‌های بهاران توسط شهرداری تهران در 22 منطقه تهران گفت: پایلوت این طرح در منطقه 9 بوده و با اثبات شدن این طرح در همه مناطق 22 گانه اجرا خواهد شد.

افشار با اشاره به مصوب 90 طرح برای اشتغال معتادان بهبود یافته بیان کرد: 33 میلیارد ریال  برای تحقق این طرح در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 4 هزار تعداد در کشور بهبود یافته‌اند، افزود: سازمان آموزش و فنی حرفه‌ای کشور برنامه‌ای برای آموزش به این بهبود یافتگان در دستور کار دارند.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: ستاد مبارزه با مواد مخدر تفاهم نامه‌ای را با وزارت علوم برای پیشگَیری از اجتماعی شدن اعتیاد در کشور به امضا رسانده است.

افشار با اشاره به آمار مرگ میر معتادان در کشور یادآور شد: در شش ماه امسال آمارها با افزایش و دو ماهه دوم نیز با کاهش مرگ و میر رو به رو بوده‌ایم همچنین 1.9 دهم درصد امسال کاهش مرگ و میر معتادان  را داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه امسال بودجه دو برابری برای ساماندهی معتادان خیابانی و توسعه خدمات کاهش آسیب در نظر گرفته‌ایم، تاکید کرد: با همکاری بهزیستی و وزارت بهداشت تعداد مراکز درمانی در تهران و 5 کلانشهر ایران را افزایش خواهیم داد.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به گرم خانه‌های شهرداری تهران تصریح کرد: مراکز نزدیک به گرم خانه‌های شهرداری را ایجاد خواهیم کرد تا آسیب پذیری آن‌ها را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه 4 هزار نفر معتاد متجاهد خیابانی به مراکز درمانی منتقل شده‌اند تاکید کرد: 3 هزار نفر از این افراد در اختیار مراکز ماده 15 قرار دارند که افراد بیگانه هستند و به کشورهای خود اعزام می‌شوند و مابقی متکدی کارگران و بی‌خانمان‌ها هستند که تحت پوشش شهرداری قرار گرفته‌اند.

افشار با تاکید بر این‌که طبق تبصره ب ماده 15 قانون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مکلف به حمایت از معتادان کشور است ،گفت: آن‌ها بدون توجه به بیمه باید تحت پوشش درمان قرار گیرند اما با توجه به قانون این وزارت‌خانه در حمایت‌های اجتماعی خود ضعیف عمل می‌کند.

وی با تاکید براینکه محله هرندی و پارک‌های اطراف آن از حضور معتادان متجاهد پاکسازی می‌شود، یادآور شد: بعد از سم‌زدایی این معتادان باید میزان این افراد را در مناطق شهری به حداقل برسانیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در 7 ماه ساله گذشته 1582 معتاد مرد و 182 معتاد زن جمع‌آوری شده و امسال نیز 189 معتاد زن و 1542 معتاد مرد جمع‌آوری شدند که این ارقام نسبت به سال گذشته 1.9 دهم درصد کاهش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه طرح اشتغال‌زایی معتادان بهبود یافته بدون اولویت در نوبت اجرا قرار می گیرد، گفت: این سازمان به ازای هر نفر وام 5 تا 10 میلیونی برای اجرای طرح اشتغال‌زایی اختصاص می‌دهد.

افشار با بیان اینکه 3 تا 6 هزار معتاد بهبود یافته در اولویت طرح اشتغال‌زایی قرار دارند، یادآور شد: زنان سرپرست خانواری که میزان پاکی بالاتری دارند در اولویت طرح اشتغال‌زایی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد کشفیات مواد مخدر از راه‌های دریایی (هرمزگان-بوشهر) بوده است ،تصریح کرد:رص این مناطق برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور افزایش پیدا کرده است. 

افشار با اشاره به آخرین آمار سازمان غذا و دارو و تولید متادون جدید گفت: تولیدات جدید هولوگرام می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو باید از تولید متادون ماه‌های قبل استفاده کنند تا در سال‌های آینده شاهد هیچ دارویی بدون هولوگرام نباشیم.

افشار با بیان این‌که بودجه امسال 120 تا 140 میلیارد تومان بوده است، یادآور شد: در تلاش هستیم تا بودجه سال 95 را بین 150 تا 160 میلیارد تومان به تصویب برسانیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تغییر در مواد قانونی گفت: ما به عنوان دستگاه نظارتی هر بودجه‌ای که برای اصلاح برخی از بندهای قانون مصوب شود را اجرا خواهیم کرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار