بی‌تعارف با سخنگوی دولت در دانشگاه بیرجند؛

۲۰ برکناری به خاطر تخلفات و سوء مدیریت داشتیم

سخنگوی دولت گفت: هر جا فساد باشد تا از بین نرود، دولت از پا نمی‌نشیند از همین رو در ۲ سال گذشته بیش از ۲۰ برکناری به خاطر تخلفات و سوء مدیریت داشته‌ایم.

دانشگاه بیرجند سخنگوی دولت در یازدهمین روز آذر ماه میزبان سخنگوی دولت بود و دانشجویان در نشستی با عنوان «صدای جمهور، بدون سانسور» سوالات، مطالبات و راهکار‌های خود را در حوزه‌های مختلف مطرح کردند.

علی بهادری جهرمی عصر شنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان در دانشگاه بیرجند افزود: هر جا فساد رخ داده باشد، دولت تعارف ندارد و افراد در هر سطح و جایگاهی هم برکنار و هم پرونده در مرجع قضایی تشکیل می‌شود.

وی تصریح کرد: نباید چنین برداشت شود که اگر در گذشته موفق نبوده ایم الان هم موفق نیستیم، زیرا روال دولت سیزدهم متفاوت است.

سخنگوی دولت با اشاره به ۴۰ نکته که از صحبت پنج دانشجو در این نشست برداشت کرده است گفت: محور اصلی صحبت‌ها زبان الکن دولت و عملکرد رسانه‌ای بود که اصل ایراد درست است و جزو نقاط ضعف دولت محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: یکی از دانشجویان مطرح کرد که دستاورد‌های دولت در حوزه‌های مختلف را دانشجویان نمی‌دانند، اما می‌خواهم بپرسم مگر شما دانشجو نیستید پس چرا بخشی از دانشجویان می‌دانند و دیگران نه؟ لذا نشان می‌دهد که تنها ضعف از دولت نیست.

بهادری جهرمی گفت:، اما مسئله را نباید ساده تحلیل کرد، زیرا فضای حاکم بر کشور در زمان استقرار دولت سیزدهم قابل قیاس با هیچ ایامی نبوده و نیست.

وی با اشاره به اینکه بحران کرونا روزانه ۷۰۰ نفر کشته می‌داد افزود: آیا در چنین وضعیتی جامعه می‌تواند آرامش روانی داشته باشد اگرچه این یک فقره از ده‌ها موردی است که دولت سیزدهم اداره کشور را به دست گرفت.

سخنگوی دولت گفت: با وجود اینکه نیازمند افزایش تولید بودیم در ۲ سال گذشته پنج خودرو با کیفیت پایین‌تر از خط تولید کنار زده شده تا خودروسازان به سمت تولید خودروی با کیفیت بروند.

وی با اشاره به کاهش تولید خودرو در دهه ۹۰ گفت: کاهش تولید خودرو و مسکن در دولت قبلی باعث رکود اقتصادی شد، اما دولت سیزدهم تولید یک و نیم میلیون خودرو را در سال جاری هدف گذاری کرده است.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوال برخی دانشجویان که چرا دولت با مفاسد مقابله نمی‌کند تاکید کرد: دولت سیزدهم اهل برخورد با مفاسد است لذا گشت ارشاد در حوزه مدیران راه اندازی شده و شعار دولت برخورد با فساد از درون است.

وی گفت: در حوزه دارو هم مسئله‌ای پیش آمد که خود دولت پیشقدم شد و در حوزه واردات چای با کیفیت پایین هم گزارشی ارایه شد که همان زمان تشکیل پرونده دادیم.

بهادری جهرمی با اشاره به اینکه رئیس جمهور تکلیفی بر سخنگوی دولت گذاشته، افزود: گزارشی از اهم نکات مطرح شده در هر جلسه عمومی باید به هیات دولت ارایه شود و اساسا دبیرخانه هر کدام از بخش‌ها فعال است و همه موارد و مصادیق مهم مکاتبه، مذاکره و پیگیری می‌شود.

وی یادآور شد: مرکز ارتباطات مردمی متولی این هماهنگی‌ها بوده در سال اول دولت سیزدهم ۲ میلیون درخواست و گزارش مردمی پیگیری شده است.

سخنگوی دولت با اشاره به مشکل ناترازی صندوق‌ها گفت: انتهای سال ۱۴۰۰ دولت بسته چهارده بندی برای اصلاح این ناترازی صندوق‌ها طراحی کرد که یکسان سازی حقوق بازنشستگان با منابع پایدار و متناسب شدن سن بازنشستگی با هرم سنی جمعیت از جمله آن است.

وی گفت: همچنین برای حدود هزار و ۲۰۰ شرکت وابسته به دولت شفافیت مالی ایجاد شده، چون دولت آن‌ها را تاریکخانه می‌دید لذا این مسیر فساد نیز همچون حذف امضا‌های طلایی در صدور مجوز‌ها بسته شد.

بهادری جهرمی افزود: از همین رو مدیریت شرکت‌ها به سمت سوددهی رفته و با شفاف سازی‌ها تلاش کرده ایم که این شرکت‌ها و بانک‌های دولتی از زیان دهی خارج شوند.

نماینده تشکل‌های دانشجویی اولین نفری بود که پشت تریبون قرار گرفت و گفت: وقتی ما به جوانان اهمیت نمی‌دهیم نباید توقع داشته باشیم که نسل جوان پای کار باشند.

امین جعفرپور مقدم افزود: این گونه جلسات اقدام خوبی است، اما به شرط اینکه فقط برای گفتگو نباشد، در زمینه‌های مختلف می‌توانیم از ظرفیت قشر تاثیرگذار دانشجو استفاده کنیم، ولی تاکنون نکرده‌ایم، اگر ظرفیت عظیم دانشجویان را باور داشته باشیم دیگر نمی‌گوییم «نمی‌شود» بلکه می‌گوییم «می‌شود» و باید بشود.

وی گفت: از دولت سیزدهم انتظار تبیین بیشتر دستاورد‌ها می‌رود، اما شرایط به گونه‌ای است که حتی رهبری هم نقد‌هایی به اطلاع‌رسانی وارد می‌کنند، در همین خراسان جنوبی روند اجرایی راه‌آهن شروع شد، ولی مردم هنوز باور نمی‌کنند، متاسفانه ید واحد برای تبیین دستاورد‌ها نیست و این موضوع نافی امیدآفرینی و جهاد تبیین است.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه دولت در میدان هست، ولی در دید نیست ادامه داد: مردم نرخ تورم سالانه ۲۹ درصدی آبان سال ۱۳۹۹ را فراموش نمی‌کنند همچنین نرخ تورم ۴۴ و نیم درصدی سال ۱۴۰۰ را فراموش نخواهند کرد، اما مردم توجیحات برای نرخ تورمی ۴۵ درصدی آبان امسال را نمی‌پذیرند.

وی گفت: هیچ افقی برای بهبود شرایط خودرو وجود ندارد و تکلیف ما در زمینه واردات خودرو چی شد؟ شایعاتی که درخصوص هزینه مالیات و گمرکی به گوش می‌رسد آیا واردات خودرو را از هدف اولیه آن دور نمی‌کند؟

جعفرپور مقدم با طرح این موضوع که تکلیف دلار‌های بلوکه شده کشور چه می‌شود؟ افزود: مجلس آمریکا به تازگی تصویب کرد که ایران به دارایی‌های خود نرسد، بالاخره ما مردم ایران نفهمیدیم که به دارایی‌های خود می‌رسیم یا نه؟

وی با اشاره به ضعف زیرساخت‌ها و خشکسالی‌های مستمر در خراسان جنوبی گفت: اگر به توسعه زیرساخت‌ها توجه نشود، امنیت این خطه از کشور خدشه دار خواهد شد و از جهتی برای توسعه متوازان کشور باید به این استان مرزی توجه شود.

نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خراسان جنوبی هم با اشاره به افزایش قاچاق سوخت در استان و شهادت امیرحسین ابراهیمی از کارکنان پلیس در برخورد با خودرو شوتی گفت: برای کاهش قاچاق سوخت در خراسان جنوبی و کشور چه تدابیری اندیشده شده است؟

میثم حاجی زاده با اشاره به افزایش سن بازنشستگی افزود: برای حل مشکل بیمه‌ای ورود شاغلان و خروجی بازنشستگان آیا تنها راهکا افزایش سن بازنشستگی است یا راهکار دیگری هم دولت در دستور کار دارد؟

وی عنوان کرد: از آنجایی که ما شاهد افزایش مالیات‌های جمع آوری شده در سطح کشور هستیم، برخی معتقد هستند که این مالیات‌ها فشاری بر مردم و عرصه تولید تحمیل می‌کند، برنامه دولت برای کاهش فشار بر مردم و افزایش تولید و از طرفی دریافت سنجیده مالیات چیست؟

حاجی‌زاده گفت: مقام معظم رهبری بر اصلاح ساختار بودجه تاکید دارند، ولی ما شاهد هستیم که اصلاحی بر ساختار بودجه صورت نگرفته است.

نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: دولت دستاورد‌های زیادی داشته، اما زبانش در اطلاع‌رسانی لکنت دارد در زمینه کرونا دولت خوش درخشید، اما این دستاورد کجا تبیین شد؟

محمد قاسمی‌فرد افزود: در زمینه سیاست خارجی کشور را از گره زدن آب خوردن مردم به دست غربی‌ها نجات دادید و از تحریم‌های آمریکا عبور کردید، اما اطلاع‌رسانی شما ضعیف بود، مدعی هستید که پول‌های بلوکه شده ما آزاد شده چرا مردم نمی‌دانند؟

وی گفت: عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی قابل ستایش است و در ارتباط با کشور عربستان دیپلماسی ما از ملتمسانه به عزتمندانه تبدیل شده است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: دولت قبلی رسانه ناموس آن بود، اما شما رسانه را رها کردید، دولت قبلی اقدامات خود را به سطح جامعه می‌کشاند، اما شما این اقدام را انجام نمی‌دهید.

وی گفت: در شرایط کنونی مردم دغدغه معیشت و نان دارند و وقت لازم برای انتخابات و تحلیل‌های سیاسی را ندارند، اگر می‌خواهید برای مشارکت انتخاباتی کار کنید روی سفره مردم هم کار شود.

قاسمی‌فرد افزود: رهبری فرمودند که از جهانی سازی قیمت‌ها جلوگیری شود، اما اکنون شاهد سیاست جهانی سازی قیمت‌ها هستیم.

وی با تاکید بر لزوم جوان گرایی در دولت سیزدهم گفت: اگر می‌خواهیم جوانان امید بگیرند باید بستری فراهم شود تا جوانان برای حل مشکلات جامعه راهکار ارائه دهند.

این دانشجو با اشاره به وضعیت صنعت خودرو گفت: آیا ذهنی که می‌تواند موشک بسازد، نمی‌تواند خودرو بسازد، قطعا می‌تواند! این مساله سبب شده که دشمن از آن سوء استفاده کند و خواهش ما از شما این است که مساله مافیای خودرو را حل کنید.

نماینده بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: حضور مسئولان ارشد نظام در بین مردم و دانشگاه‌ها بسیار خوب است، اما حضور مسئولان استانی و نماینده دولت در بین دانشجویان کمرنگ بوده هرچند تلاش‌های استاندار خراسان جنوبی قابل تقدیر است.

زینب سبزه کار افزود: با وجود تلاش فراوان دولت و مسئولان کشوری و استانی، پیشرفت خراسان جنوبی در برخی حوزه‌ها در برخورد با برخی تصمیمات نادرست و مدیران نابلد به گروگان گرفته شده است.

وی با بیان اینکه خام فروشی باعث خروج سرمایه‌های این استان شده و فرصت اشتغال و ایجاد اقتصاد پویا را گرفته است گفت: مسیر تحول در خراسان جنوبی از نقش آفرینی جوانان باانگیزه و تحول خواه و با برنامه همین استان می‌گذرد.

سبزه‌کار تصریح کرد: داغ همشهریان ما که در تصادف خودرو‌های شوتی از بین می‌روند واقعا آزار دهنده است و این موضوع آرامش مردم را تحت الشعاع قرار داده است.

رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: علیرغم اینکه در اکثر دانشگاه‌های کشور با کاهش دانشجو مواجه هستیم، اما دلیل به قابلیت‌های علمی و پژوهشی در دانشگاه بیرجند امسال ۲ درصد افزایش پذیرش دانشجو داشتیم.

احمد لامعی گیو اظهار کرد: در حال حاضر در دانشگاه بیرجند ۱۴ هزار دانشجو در ۴۸ گروه آموزشی مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: ۴۰ هزار دانشجو در استان خراسان جنوبی در حال تحصیل هستند همچنین ۵۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها مشغول پژوهش و تدریس هستند.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به تاسیس این دانشگاه در سال ۱۳۴۵ گفت: دانشگاه بیرجند به دلیل یکسری مسائل در سال ۱۳۵۶ به صورت رسمی با ۱۲۰ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد تا اینکه در سال ۱۳۷۱ به عنوان دانشگاه بیرجند ارتقای سازمانی یافت.

وی ادامه داد: دانشگاه بیرجند از نظر تعداد دانشجو در رده دوم دانشگاه‌های کشور قرار دارد و با توجه به ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی به عنوان دانشگاه جامع سطح ۲ کشور به شمار می‌رود.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز (شنبه) با استقبال استاندار خراسان جنوبی وارد بیرجند شد و نشست با فعالان فرهنگی، مردمی، رسانه‌ای و طلاب، حضور در مراسم آغاز طرح مردمی کاشت درخت، نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه بیرجند، افتتاح نمایشگاه هفته پژوهش و نشست هم اندیشی با اساتید و روسای دانشگاه‌های خراسان جنوبی از برنامه‌های این سفر یک روزه بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.