هشدار دامپزشکی؛

فصل گرما در پیش است تب کریمه کنگو را جدی بگیرید

اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی در خصوص شیوه بیماری تب کریمه کنگو در استان هشدار داد.

مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی: تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند، تاکید کرد: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند. 

دکتر امید خلیل زاده مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می‌شود افزود: این بیماری بجز تبِ مختصر و گذرا، معمولا هیچ علایمی در دام‌ها ندارد.

وی ادامه داد: ویروس این بیماری در خون و بافت‌های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی، چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام‌های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت‌های آلوده دام‌ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.

مدیر کل دامپزشکی استان گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده را از راه‌های انتقال بیماری عنوان کرد.

خلیل زاده گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می‌کند که از راه‌های کنترل و پیشگیری این بیماری می‌توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه‌های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.

وی افزود: یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد می‌باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان تاکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه تاکید می‌گردد شهروندان محترم تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام نمایند. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.