برای نخبه پروری باید در علم و دانش سرمایه گذاری کرد

وزیر علوم گفت: ایجاد شغل برای نخبگان متفاوت با افرادی است که مدارک تحصیلیشان پایین‌تر است.

محمد علی زلفی گل وزیر علوم در بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور گفت: با همت دانشمندان و پژوهشگران واکسن کرونا ساخته شد و با تلاش کادر سلامت نشاط را به جامعه برگردانده است. علم، دانش و فناوری موضوعات مهمی هستند.

به گفته وی اشتغال موضوع جدی جامعه ما است. اگر قصد، نخبه پروری است؛ باید در علم و دانش سرمایه گذاری کنیم و باید به علم و دانش اعتماد و در این راه سرمایه گذاری کنیم. باید شرایطی مانند کشور‌های پیشرفته در حوزه پژوهش در کشور فراهم کنیم و طبق قانون درصدی از تولید ناخالص داخلی را به تحقیقات اختصاص دهیم.

او ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند نظام ملی نوآوری در حال تصویب است تا دانشگاه‌ها از طریق اقتصاد دانش بنیان درآمد داشته باشند. در راستای اقتصاد دانش بنیان باید به اقتصاد پژوهش توجه داشت تا از طریق این حوزه سرمایه گذاری کرده و بودجه کسب کنیم.

وزیر علوم افزود: در حوزه آموزش باید تحولات جدی انجام شود و آموزش و پژوهش‌های ما باید مسئله محور باشند. باید نیاز‌های جامعه را برطرف کنند. آموزش پژوهش محور و مهارت محور باید کنار پژوهش آموزش محور قرار بگیرد.

زلفی گل افزود: دانایی بزرگ‌ترین سرمایه است. نوع نگاه در آموزش و پژوهش باید در سیستم مدیریت و اداری تغییر کند. جامعه دانشگاهی فرهنگ خاص خودش را دارد. پرسش یک ارزش است . دانشجویی که سوال زیاد می‌پرسد، آن کلاس فعال‌تر است و معتقدم که پرسش خلاقیت و نو آوری را ایجاد می‌کند.

وزیر علوم بیان کرد: ایجاد شغل برای نخبگان متفاوت با افرادی است که مدارک تحصیلیشان پایین‌تر است . با این اعتبار اندک که برای پارک‌های علم و فناوری در نظر می‌گیریم به اهداف مد نظر نخواهیم رسید.

او افزود: تولید علم مرجعیت و رفاه ایجاد می‌کند. باید در زمینه علم سرمایه گذاری کنیم. در حال حاضر ۸۴۱ دانشمند یک درصد و بیش از ۱۹۰۰ دانشمند دو درصد در کشور داریم. الان سرمایه گذاری در دیپلماسی علمی از اهمیت بالایی برخوردار است و ما باید از طریق فناوری و سرمایه گذاری در این حوزه درآمد برای کشور کسب کنیم و باید از خام فروشی نفت با سرمایه گذاری بر جامعه دانشگاهی جلوگیری کنیم.

او گفت: در حال حاضر بیمه پژوهش در کشور نداریم. در بحث مالکیت فکری باید به آن توجه لازم شود. الان باید به بهره گیری توجه بیشتری کنیم و نظام انگیزش باید طوری باشد که هر فردی تلاش بیشتری کرد، امکانات بیشتری و حتی مالی به آن تعلق می‌گیرد.

محمد علی زلفی گل در جمع خبرنگاران گفت: با معرفی پژوهش های برتر،  این پیام به جامعه داده می شود که کشور در مرزهای دانش در عرصه فناوری کارهای اثر بخش خوبی انجام داده به همین ترتیب بحث پژوهش نهادینه می‌شود و مسئولان انگیزه سرمایه گذاری بیشتر در حوزه فناوری پیدا می‌کنند. 

او افزود: یکی از ویژگی های علم این است که در مرزهای جغرافیایی محدود نمی شود و در این راستا بحث دیپلماسی علمی شکل می گیرد و هم افزایی باعث رشد علم در بین کشورهای مختلف خواهد شد. 

زلفی گل گفت: باید آیین نامه ها به گونه‌ای تغییر کند که شرایط برای آموزش مهارت محور و پژوهش محور و آموزش های لازم در زمینه پژوهش و مهارت محور مهیا شود.

 

برچسب ها: ایجاداشتغال ، نخبگان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار