رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در دیدار با مسؤولان بنیاد مستضعفان و در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری وزارت آموزش و پرورش و بنیاد مستضعفان گفت: توجه اصلی ما در این تفاهم نامه توجه به مهارت آموزی دانش آموزان است.
وی با اشاره به آئین نامه ملی برنامه توسعه و تقویت مهارت آموزی دانش آموزان گفت: تمام دانش آموزان کشور باید حداقل یک مهارت شغلی را داشته باشند. به غیر از دانش آموزان هنرستانی، دانش آموزان در متوسطه اول و متوسطه دوم هم باید جداگانه یک مهارت را به صورت کامل یاد بگیرند. این موضوع تصویب شده است و امروز نیازمند همکاری برای تحقق آن هستیم.
صحرایی با بیان اینکه مسئله امروز ما به واقع کیفیت آموزشی است؛ ادامه داد: عدالت به معنای دسترسی به آموزش تقریباً اجرایی شده است . اما مهم این است که مدرسهای که فعال است با چه کیفیتی مطالب درسی را به دانش آموزان آموزش میدهد.
وی با تاکید بر اینکه تقویت کیفیت آموزشی هم به تقویت مدرسه و هم به تقویت معلم باز میگردد؛ افزود: تفاهمنامه امروز بر هر دو مسئله دست گذاشته است. ما خیلی به این تفاهمنامه امیدواریم. بند بند این تفاهمنامه به رشد بیشتر کیفیت آموزش کمک میکند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مدارس سمپاد دربرگیرنده ۱ تا ۳ درصد از دانش آموزان مستعد کشور است گفت: حدود ۲ درصد از دانش آموزان مستعد کشور ۱۳۰ هزار دانش آموز نخبه را تشکیل دادند. حدود نیمی از این دانش آموزان از دهکهای ۱ تا ۴ هستند. برآورد کردیم که اگر بر اساس این تفاهمنامه هزینه تحصیل دانش آموزان مستعد مدارس سمپاد در دهکهای ۱ و ۲ را فراهم کنیم؛ شاهد رشد بالاتری در این دانش آموزان هستیم.
وی در ادامه افزود: حقیقتاً از توجه بنیاد مستضعفان به مساله آموزش و پرورش به عنوان خادم معلمان تشکر میکنم.
صحرایی با بیان اینکه تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان سه محور اصلی دارد و نگاه اول ما هم عدالت آموزشی و بهبود موقعیتهای تربیتی برابر است. نگاه دوم ما به مسئله سلامت دانش آموزان است و نگاه سوم ما مسئله مهارت آموزی و توسعه اشتغال فارغ التحصیلان از مدرسه است
وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: انشاالله این طرح و پوشش دانش آموزان دهکهای پایین مدارس سمپاد از هفته آینده و با میلاد امام رضا شروع شود.