رای الیوم:

سومین انتفاضه فلسطینیان در راه است

روزنامه رای الیوم تحولات اخیر را شاهدی بر شکل گیری سومین انتفاضه مسلحانه در فلسطین و سرخوردگی امنیتی تل آویو و دست برتر مقاومت در بازدارندگی دانست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه رای الیوم از وجود تحولات و شواهد و قرائن شکل گیری سومین انتفاضه مسلحانه در سرزمین‌های فلسطینی و سرخوردگی سازمان‌های و موسسات امنیتی اسرائیل و دست برتر مقاومت و افزایش قدرت بازدارندگی آن خبر داد.

این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: نگرانی‌ها و سردرگمی مقامات سیاسی و امنیتی اسرائیل پس از حمله شهادت طلبانه دو فلسطینی به یک خودروی حامل سه شهرک نشین صهیونیست در نزدیکی شهرک «حوتس» در اطراف شهر نابلس و در منطقه جبل النار، رو به افزایش است. در این حمله یکی از شهرک نشینان صهیونیست به هلاکت رسید و دو تن دیگر نیز زخمی شدند. چنین حملاتی به شهرک نشینان صهیونیست و با چنین شدتی که با برنامه ریزی‌های منظم صورت گرفته، بدان معنا است که تحولات بسیار جدی و حساسی ایجاد شده است که عبارتند از:

نخست آنکه اقدامات امنیتی اسرائیل در فراهم کردن حفاظت و تامین امنیت شهرک سازی ها، به طور قابل توجهی با شکست روبرو شده است و چتر امنیتی محافظت از شهرک سازی‌ها که اولویت سیستم امنیتی اسرائیل به شمار می‌رفت، دچار فرسایش شده است؛ این مسئله مهم پایه‌های اعتقادی کابینه راستگرای کنونی این رژیم را به لرزه می‌اندازد.

مساله دوم هماهنگی امنیتی میان رژیم اشغالگر اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی که ربع قرن است از شهرک نشینیان صهیونیست حمایت می‌کند و این مساله باعث جلوگیری از حملات نشده است ضمن آنکه این حملات در مناطقی که تشکیلات خودگردان فلسطین بر آن تسلط دارد، صورت می‌گیرد؛ بنابراین یک نظریه در میان مردم وجود دارد که این شکست ممکن است به دلیل بیداری ملی نیرو‌های امنیتی فلسطین و مسئولان آن‌ها و شورش این مسئولان ونیرو‌های امنیتی علیه محمود عباس، رئیس تشکلات خودگردان فلسطین و اطرافیان وی باشد. این شورش نتیجه وضعیت اسفناکی است در تشکیلات خودگردان وجود دارد چرا که فشار‌های تحقیرآمیز اسرائیل بر این تشکیلات بسیار افزایش یافته است.


بیشتر بخوانید: 


مساله سوم افزایش جوانان فلسطینی در سراسر مناطق کرانه باختری است؛ جوانانی که موفق شده اند فعالیت‌های مقاومت را گسترش دهند و پیشرفته‌تر کنند و عملیات بی سابقه و برنامه ریزی شده‌ای را انجام دهند و در این عملیات از سلاح استفاده کنند.
موضوع چهارم این است که هماهنگی‌های مخفیانه‌ای میان برخی اعضای جنش فتح از یک سو و گردان‌های مقاومت از سوی دیگر وجود دارد؛ گردان‌های مقاومت همچون جنبش حماس، جنبش جهاد اسلامی، جبهه خلق و همچنین گروه‌های مستقلی که به تازگی به مبارزه مسلحانه اعتقاد پیدا کرده اند.

مساله پنجم آن است که عملیات مقاومت مسلحانه در کرانه باختری به طور چشمگیری افزایش یافته است. همچنین استفاده از سلاح در این رشته عملیات نیز قابل ملاحظه است، چندی پیش شیخ فادی ابوشخیدم، یکی از اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس»، به سوی نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل در شهر اشغالی قدس شلیک کرد و در این عملیات یک نظامی صهیونیست را به هلاکت رساند و سه نظامی دیگر را نیز زخمی کرد. روز گذشته نیز دو جوان به شهرک نشینان صهیونیست حمله کردند و ۱۶ گلوله به سوی خودروی آن‌ها شلیک کردند و به طور برنامه ریزی شده‌ای محل حادثه را ترک کردند درحالی که تاکنون هیچ گروه یا جنبشی مسئولیت این عملیات را به عهده نگرفته است و در این زمینه بیانیه‌ای صادر نشده است. البته اظهارات زیادی درباره حمایت از این عملیات از سوی جریان‌های مختلف فلسطینی شنیده می‌شود که از آن جمله به می‌توان به اظهار نظر‌های اعضای سازمان آزایبخش فلسطین اشاره کرد.

موضوع ششم آن است که اطلاعات زیادی وجود دارد که دو حقیقت جدید را در کرانه باختری به اثبات می‌رساند، حقیقت اول گسترش قابل ملاحظه استفاده از سلاح گرم است، چه به دلیل وجود کارگاه‌های تسلیحاتی بومی و محلی مانند سلاح کارلو (این سلاح با گلوله‌های ۹ میلی متری مجهز و پر می‌شود و در خشاب آن حداکثر امکان ذخیره ۲۵ فشنگ وجود دارد) و چه در نتیجه عملیات قاچاق سلاحی است که از سراسر مرز‌های اردن و دیگر مرزها، به فلسطین می‌رسد. اما نمی‌توان سومین عامل مهم را نیز بعید دانست که عبارت است از: خرید این سلاح‌ها از نظامیان اسرائیلی یا سرقت آن از انبار‌های سلاح اسرائیلی.

اما حقیقت دوم این است که مقاومت فلسطین در نبرد فکری با موسسات و سازمان‌های امنیتی اسرائیل نیز پیروز شده است چرا که در حال حاضر موسسات امنیتی اسرائیلی بسیار سرخورده، ضعیف و نا امید شده اند، زیرا دست برتر از آنِ نیرو‌های مقاومت است. نقطه اوج این برتری‌ها در عملیات تونل جلبوع (فرار شش اسیر فلسطینی از زندان‌های به شدت امنیتی اسرائیل) و افزایش قدرت بازدارندگی موشک‌های فلسطینی در نوار غزه است.

سومین انتفاضه فلسطینیان در راه است

اسرائیل در  دو راهی چالش‌های راهبردی داخلی و خارجی قرار دارد

رژیم اشغالگر اسرائیل در حال حاضر در برابر دو چالش راهبردی قرار دارد، اولین چالش یک چالش داخلی است که با افزایش تعداد و نوع و کیفیت عملیات مقاومت، که شامل حملات با سلاح‌های سرد و گرم و زیر گرفتن با خودرو روبروست. دومین چالش، چالش خارجی است که ناشی از محور مقاومت شامل ایران، سوریه، عراق (بسیج مردمی)، یمن (جنبش انصار الله) و فلسطین اشغالی (کرانه باختری و نوار غزه) است و محبوبیت آن روز به روز در میان فلسطینی‌ها و افکار عمومی عربی و اسلامی رو به افزایش است و تهدید‌های آمریکا و اسرائیل را به چالش می‌کشد.

اطلاعات موجود در میان ساکنان کرانه باختری حاکیست موج جدیدی از اجرای عملیات مسلحانه به اهداف اسرائیلی ایجاد شده است، این موج جدید دقیقا شبیه به رشته عملیاتی است که قبل از انتفاضه مسلحانه در سال ۲۰۰۰ ایجاد شده بود. انتفاضه‌ای که آتش آن را یاسر عرفات رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین پس از شکست مذاکرات کمپ دیوید برافروخت. یاسر عرفات پیشنهاد‌هایی را که یل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا برای حل و فصل دائم و عقب نشینی فلسطینیان از حق خود در شهر قدس و حق بازگشت نپذیرفت، چرا که یاسرعرفات اعتقاد راسخ داشت که اسرائیل خواستار صلح و همزیستی با فلسطینیان نیست و توافق اسلو را به اجرا در نخواهد آورد.

بعید نیست که «جنبش جدید فتح» که جنبشی انقلابی است و می‌خواهد این جنبش را به اصول و چارچوب اولیه خود که همان مقاومت است؛ بازگرداند. جنبش جدید فتح در واکنش به شرایط موجود ناشی از سیاست‌های تحقیر آمیز و خفت بار تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله، شکل گرفته است، زیرا تشکیلات خود گردان فلسطین خود را در دامان رژیم اشغالگر انداخته و در برابر فشار‌ها و دیکته‌های مقامات امنیتی اسرائیل کاملا تسلیم شده است.

اقدام نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در تحویل عاملان عملیات نابلس - که همچون قهرمانان الگو گرفته از اسرای قهرمان عملیات فرار بزرگ از زندان جلبوع به شهر جنین پناه برده اند- اگر ثابت شود و البته احتمال دارد که نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان چنین کاری را هم انجام داده باشند، در این صورت، نیروی مقاومت به شدت در مقابل تشکیلات خودگردان فلسطین و نیرو‌های امنیتی آن خواهد ایستاد؛ همانطور که در برابر سرویس‌های امنیتی و نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل ایستاده اند؛

بنابراین سومین انتفاضه مسلحانه و هماهنگی سری عملیاتی بین جناح‌های مقاومت صرف نظر از وابستگی‌های ایدئولوژیک آن‌ها و آشتی جریان‌های فلسطینی و قرار گرفتن همه آن‌ها در چارچوب مقاومت در برابر رژیم اشغالگر اسرائیل، ممکن است یکی از برجسته‌ترین مسائل مطرح در مراحل آینده باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار