به علت نبود کارخانه قند در خوزستان؛

چغندر قند دزفول روی دست کشاورزان مانده است

دبیر هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان دزفول از برداشت نشدن چغندر قند از 1 هزار و 143 هکتار از مزارع این شهرستان به علت تکمیل ظرفیت کارخانه های قند کشور خبر داد.

چغندر قند دزفول روی دست کشاورزان مانده استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ بهمن دریکوندی، دبیر هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان دزفول در این خصوص اظهار داشت: امسال حدود 3 هزار و 783 هکتار از زمین های کشاورزی دزفول زیر کشت چغندرقند رفته است که تا نیمه خردادماه تاکنون 2 هزار و 640 هکتار آن برداشت شده است.

وی با بیان اینکه زمان مناسب برداشت محصول چغندرقند از اول اردیبهشت ماه تا حداکثر پنجم خردادماه است گفت: برداشت چغندرقند از زمین های کشاورزی دزفول به کندی انجام می شود و حدود 10 درصد محصول برداشت نشده کشاورزان خراب شده است.

دریکوندی تاخیر در برداشت را به علت نبود کارخانه های فرآوری چغندرقند در استان خوزستان و نیز ناکافی بودن ظرفیت کارخانه های مستقر در استان های همجوار اعلام کرد.

دبیر هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان دزفول ضمن انتقاد از این موضوع بیان داشت: بالارفتن درجه حرارت در خوزستان و برداشت نشدن به موقع چغندرقند موجب گندیدگی و پلاسیدگی محصول و کاهش عیار و کیفیت آن ها می شود و این موضوع نیز نتیجه ای جز متضرر شدن کشاورزان در پی نخواهد داشت.

وی به تشریح مشکلات ایجاد شده برای کشاورزان چغندرکار دزفول پرداخت و اظهار کرد: کارخانه های قند بیستون و همدان به تعهدات خود عمل نکردند، در حالیکه طبق قرارداد باید روزانه 3 هزار تن محصول چغندر از کشاورزان خریداری می کردند که این کارخانه ها عملا روزانه تنها 2 هزار تن محصول تحویل می گیرند.

بهمن دریکوندی با بیان اینکه حق کشاورزان در این میان نادیده گرفته شده اذعان داشت: در حال حاضر 10 درصد محصولی که در زمین باقی مانده و اگر در چند روز آینده برداشت نشود بین 20 تا 25 درصد محصول برداشت نشده خراب خواهد شد.

علی کرمی، معاون فنی جهاد کشاورزی دزفول در این خصوص تصریح کرد: عملکرد بیش از انتظار چغندرقند در دزفول، شرایط هوایی و ظرفیت کارخانه های مورد قرارداد باعث شد بحرانی در برداشت و تحویل این محصول در دزفول و دیگر شهرهای شمالی خوزستان اتفاق افتد.

وی بیان داشت: در حال حاضر به علت عملکرد بالای چغندرقند برخی کارخانه های کشور که امسال برای نخستین سال اقدام به خرید این محصول کرده اند مانند بیستون و همدان دچار مشکل شده اند .

کرمی اظهار کرد: میانگین عملکرد محصول چغندرقند در هرهکتار اراضی کشاورزی دزفول بالای 70 تن است که 20 تا 30 درصد بالاتر از عملکرد کل کشور است.

معاون فنی جهاد کشاورزی دزفول افزود: در تلاش هستیم با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی کارخانه هایی که طبق قرارداد مدت دریافت و خرید محصول چغندرقند آن ها پایان یافته مجاب به ادامه تحویل و خرید کنیم تا هیچ محصولی در زمین باقی نماند.

وی در خصوص گندیده شدن چغندرقند در برخی زمین های کشاورزی اظهار داشت: با توجه به شرایط آب وهوایی و گرمای شدید خراب شدن درصدی از محصول طبیعی است ولی تلاش می شود هیچ محصولی در مزرعه باقی نماند تا کشاورزان دچار خسارت نشوند.

علی کرمی به کشاورزان اذعان کرد: با توجه به وضعیت پیش آمده به تقویم زمان بندی انجام برداشت مزارع که توسط کارشناسان کشاورزی ارائه شده توجه داشته باشند تا محصول کمتر آسیب ببیند.

وی گفت: همچنین با توجه به اینکه محصول چغندر قند برداشتی مسافت زیادی تا تحویل به کارخانه های قند طی می کند از کشاورزان درخواست می شود در صورت مشاهده محصول گندیده و خراب این محصول را از بار خارج کنند تا در طول مسیر حمل باقی مانده محصول را تحت تاثیر قرار ندهد و موجب افت بیشتر نشود.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.