نیاز صنعت برق به سرمایه گذاری 25 میلیارد دلاری

معاون وزیر نیرو گفت:برای افزایش راندمان و بهینه سازی صنعت برق، تا سال 2021 به سرمایه گذاری 25 میلیارد دلاری نیاز داریم.

صنعت برق به 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داردبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در سی و یکمین کنفراس بین المللی برق راهبردهای کشورهای مختلف جهان در حوزه انرژی اظهار داشت: برنامه ریزی های امروز در کشورهای توسعه یافته بر مبنای کاهش مصرف نفت و تمایل به استفاده ازانرژی های پاک است، همچنین طبق پیش بینی ها تا سال 2060 مصرف گاز افزایش چشمگیری خواهد داشت.
 
وی ادامه داد: تا سال 2060 سه میلیارد خودرو در جهان تردد خواهد کرد که از این میان بین 9 تا 26  درصد این خودروها برقی خواهند بود.

 فلاحتیان در ادامه تصریح کرد:در 15 سال گذشته سرمایه گذاری در بخش های انرژی تجدید پذیر از 50میلیارد دلار به 300 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است؛ همچنین امروزه صنعت برق جهان به سمت افزایش بهره وری استفاده از سیستم های هوشمند برقی و حل مشکلات زیست محیطی گام بر می دارد.
 
معاون وزیر نیرو  جایگاه صنعت برق کشور را با ظرفیت تولید 74 مگاوات در رتبه چهاردهم جهان معرفی کرد وگفت:  امروز ظرفیت تولید نیروگاهی کشور ما به 76 هزار مگاوات رسیده و مصرف انرژی سالانه حدود 5 درصد رشد را تجربه می کند. 
 
فلاحتیان با اشاره به افزایش مصرف انرژی و به تبع آن نیاز به گسترش ظرفیت نیروگاهی کشور اظهار داشت: تا سال 2021 به  25 میلیارد دلار در صنعت برق  سرمایه گذاری نیاز است که این میزان شامل 17 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش  های تولیدی و 7.5 میلیارد دلار در بخش های انتقال، توزیع و فوق توزیع خواهد بود.
 
وی در خصوص مهمترین چالش های که در صنعت برق وجود دارد، گفت: یکی از مهمترین مشکلات در حوزه انرژی فروش آن بر اساس تعرفه های تکلیفی و پرداخت نشدن بدهی های مشترکین و مطالبات حاصل از صادرات برق است.
 
معاون وزیر نیرو در خصوص فعالیت های انجام شده در راستای کاهش هزینه های وزارت نیرو، گفت: طبق فعالیت های انجام شده در سال های گذشته 6هزار و 200 میلیارد تومان از دیون نیروگاه های واگذار شده از هزینه های وزارت نیرو خارج شد، همچنین سهمی که هرساله وزارت نیرو برای هدفمندی یارانه پرداخت می کرد نیز از عهده این وزارت خانه برداشته شد.  
 
فلاحتیان با اشاره به انباشت بدهی های مشترکین و مطالبات حاصل از صادرات برق، اظهار داشت: مشترکین برق حدود 5 هزار میلیارد تومان و مطالبات ناشی از صادرات نیز حدود 5 هزار میلیارد تومان است و در مجموع در این حوزه 10 هزار میلیارد تومان طلب پرداخت نشده به وزارت نیرو وجود دارد که باید وصول شود. 
 
معاون وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت های موجود برای مدیریت مصرف برق در مصارف خانگی و صنایع بزرگ، گفت: در حال حاضر در بخش خانگی پتانسیل صرفه جویی 18 درصدی در حوزه روشنایی 25 درصدی در حوزه یخچال و 30 درصد برای سیستم تهویه وجود دارد، همچنین در بخش صنایع نیز پتانسیل قابل توجه ای دیده شده که باید ساماندهی شود؛ بر همین اساس یکی از فعالیت های راهبردی وزارت نیرو ساماندهی ستاد برق از طریق اصلاح تعرفه ها و ایجاد تعرفه های جدید برای مصارف نا متعارف تعریف شده است. 
 
وی افزود: همچنین برنامه های تنظیم مقررات برق (رگولاتوری) و استفاده از نیروگاه های کلاس اچ و اف با راندمان بالای 58 درصد در برنامه های وزارت نیرو تعریف شده است. 
 
فلاحتیان در پایان با اشاره به توسعه فعالیت های جذب سرمایه گذاری گفت: باید فرآیندهای جذب سرمایه تسهیل شده و موانع پیش روی این امر برداشته شود تا بتوان از ظرفیت های صنعت برق به طور حداکثری استفاده کرد. 

انتهای پیام /

برچسب ها: صنعت ، برق ، فلاحتیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار