اغلب عوامل خطر سرطان کولون قابل تغییر هستند

براساس تحقیقات اغلب عوامل خطر سرطان کولون قابل تغییر بوده و با رعایت الگوهای صحیح زندگی می‌توان از این بیماری شایع به میزان زیادی پیشگیری کرد.

مهدی فهیمی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، افزود: عوامل خطر سرطان کولون یا سرطان روده بزرگ شامل عوامل قابل تغییر و عوامل خطر غیر قابل تغییر هستند.

وی تصریح کرد: براساس تحقیقات اغلب عوامل خطر سرطان کولون قابل تغییر بوده و با رعایت الگوهای صحیح زندگی می‌توان از این بیماری‌ شایع به میزان زیادی پیشگیری کرد.

فهیمی، گفت:‌ عوامل خطری که می‌توان آنها را تغییر داد شامل رژیم غذایی، ورزش کردن، چاقی، استعمال دخانیات، مصرف مشروبات الکلی و برخی از عوامل دارویی و مواد شیمیایی است.

وی یادآور شد: رژیم‌های غذایی پرچرب موجب افزایش خطر سرطان کولون می‌شوند و در مقابل میوه و سبزی‌ها، از بروز این سرطان پیشگیری می‌کنند.

فهیمی، با بیان اینکه افراد چاق و دارای اضافه وزن بسیار بیشتر در معرض خطر سرطان هستند، خاطرنشان کرد: افرادی که کمتر ورزش می‌کنند و یا سیگار مصرف کرده و به سایر مواد دخانی نیز معتاد هستند، بسیار بیشتر دچار سرطان‌هایی نظیر سرطان کولون می‌شوند.

وی گفت: 20 تا 30 دقیقه ورزش و پیاده روی در روز و متعادل کردن وزن، خطر سرطان کولون را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.



انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان ، کولون ، تغذیه ، ورزش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار